OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Fazer-koncernen är ett familjeföretag grundat 1891; då öppnade Karl Fazer sitt första konditori i Helsingfors. I dag har Fazer-koncernen verksamhet i åtta länder och skapar smakupplevelser inom sina två affärsområden, Fazer Food Services och Fazer Brands. Kända varumärken är bl.a. Fazer, Skogaholm, Dumle och Geisha. År 2012 var koncernens omsättning knappt 1,7 miljarder euro och antalet anställda drygt 15 000.
Fazer Food Services är det ledande företaget inom måltidstjänster i Norden, och erbjuder måltidslösningar av stor variation. Fazer Food Services har över 1 100 restauranger i Norden och driver bland annat företagsrestauranger inom den privata och offentliga sektorn, studentrestauranger, försvarsrestauranger och caféer samt erbjuder måltidstjänster för skolor och offentliga inrättningar. Fazer Food Services viktigaste varumärken är Karl Fazer, Fazer och Amica.
Till restaurang Lantmännen Cerealia i Järna söker vi en restaurangchef som arbetar aktivt i köket. Fazer Food Services driver restaurangen åt Lantmännen och vi serverar cirka 130 måltider per dag. Restaurangen är också öppen för allmänheten. Vår ambition är att utöka antalet gäster och skapa en välrenommerad lunchrestaurang.
Nu söker vi en restaurangchef som vill vara med och utveckla restaurangen. Vi förutsätter att du har branschvana och dokumenterad erfarenhet från ledande befattning. Ditt stora intresse och din kunskap för maten tar vi för given. Du drivs av att varje dag skapa smakupplevelser och inspirerar dina medarbetare genom din känsla för samarbete och kundfokus. För att trivas hos oss är du handlingskraftig, flexibel och motiveras av att dagligen leverera på en hög servicenivå.
Vi vill att du har några års yrkesvana från både à la carte- och lunchmatlagning och att du har utbildning från restaurangskola eller likvärdigt då du kommer att arbeta aktivt i köket och laga mat. Som person är du flexibel, noggrann och punktlig. Du är serviceinriktad, trivs med att arbeta i team och är ansvarstagande. Då vi arbetar i ett öppet kök är det viktigt att du tycker om att ha gästkontakt. Du behärskar svenska språket obehindrat i både tal och skrift. Du har även datavana. Då detta är en mindre restaurang förväntas du ansvara för all matlagning och menyplanering.
Arbetsuppgifter:
• Daglig lunchproduktion
• Menyplanering
• Inköp via inköpsportal
• Daglig gästkontakt
• Lager, råvaruhantering samt inventering
• Egenkontroll
• Arbetsmiljöansvar
• Personalansvar
• Ekonomiskt ansvar
Vi tror att du har:
• service och kvalitet som honnörsord
• känsla för att utveckla långsiktiga relationer
• vana från kvalitetsarbete
• erfarenhet av personalansvar
• försäljnings- och marknadskunskaper inom restaurang
• erfarenhet av resultat-/budget ansvar
• ett gediget intresse för mat och dryck.
Som person besitter du goda ledaregenskaper och har förmåga att entusiasmera dina medarbetare genom att du själv är med i den dagliga driften med alla förekommande arbetsuppgifter. Genom ett flexibelt och tydligt ledarskap ska du vara drivande i utvecklingen av restaurangen och av våra medarbetare i deras personliga utveckling. Du är naturligtvis en utåtriktad, självständig och relationsbyggande person som bearbetar och vårdar det lokala nätverket långsiktigt. Du har ett stort intresse för mat och dryck.
Vill du veta mer?
För ytterligare information om tjänsten är du välkommen att kontakta:
Restauranggruppchef, Marie Sterner, 0708-70 54 31
Fazer Food Services har kollektivavtal med Unionen. Klubbordförande är Ann-Charlotte Bäckström, tel 070-598 73 06, e-post: lotta.n.backstrom@fazer.com.
Arbetstid: Heltid, dagtid
Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse.
Vi tillämpar (6) sex månaders provanställning.
Vi tillämpar löpande urval.
Sista ansökningsdag: 2013-10-15
Kontaktpersoner på detta företaget
Helene Urdin
Niclas Sjölund
Maria Lindahl
Nicklas Tjäderbäck
Carina Romedahl
Lena Sundström
Jessica Goldhahn
Anneli Eriksson
031-7649290
Ann Dahlgren
Kristina Elliot