OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Hotel Birger Jarl är ett fyrstjärnigt hotell beläget i centrala Stockholm. Hotellet har 271 hotellrum och sviter, restaurang och lobbybar samt en konferensvåning med kapacitet för totalt 550 personer. Hotellet vänder sig till såväl affärs- som fritidsresenärer och har en stor andel internationella gäster.
Hotel Tegnérlunden med 102 rum, också beläget i centrala Stockholm, är ett trestjärnigt rum- & frukosthotell. I hotellfastigheten ligger även 1-stjärniga kabinrumsprodukten Hotel Micro med 33 rum.
Vår vision är enkel, vi vill att alla som kommer i kontakt med oss ska känna samma sak –”Här vill jag bo, här vill jag jobba!”
Vi söker en energisk och kreativ Restaurangchef med ett starkt ledarskap
Vi söker dig som gillar att kombinera ledarskap med service. Du brinner för mat & dryck, ledarskap och att arbeta mot hotellens uppsatta mål. Rollen kräver att du tar initiativ, har hög energi samt god problemlösningsförmåga. Stort gäst- och resultatfokus och JA-attityd är egenskaper vi söker. Du kan hantera stressiga situationer och har en mycket god förmåga att prioritera.
Vi står inför en spännande utvecklingsresa och söker en restaurangchef som vill vara med att utveckla restaurangen till dess fulla potential.
Du…
som Restaurangchef har du det övergripande ansvaret för restaurangverksamhet på Hotel Birger Jarl. Du ansvarar för att avdelningen utvecklas, drivs strukturerat och effektivt samt att gästerna får ett personlig och professionellt bemötande. Du ingår i hotellens avdelningschefsgrupp och är därför till viss del även ansvarig för utveckling, resultat och drift för samtliga hotell.
Restaurangchefen rapporterar direkt till F&B Manager och samarbetar framför allt nära med Köksmästare och Konferenschef på Hotel Birger Jarl samt Frukostchef på Hotel Tegnérlunden.
I din roll ingår bland annat följande:
• Kvalitetssäkra samt leda och fördela arbetet i den dagliga driften av frukost, restaurang/bar, konferens- & festvåning
• Tillsammans med F&B Manager & Köksmästare utveckla restaurangverksamheten
• Ansvar för avdelningens leverans utifrån våra målsättningar och strategier
• Coacha och utmana teamet att nå individuella och för avdelningen uppsatta mål
• Bidra och ansvara för att hotellen utvecklar en kultur som håller högsta service- och kompetensnivå
• Visst prognos- och strategiarbete samt budgetansvar
Vi ser gärna att du har
• Dokumenterad arbetslivserfarenhet av liknande position inom restaurang/hotellverksamhet, gärna inom det 4-stjärniga segmentet
• Dokumenterad erfarenhet av ledarskap och att hantera en större personalgrupp
• Kommunicerar obehindrat i svenska och engelska i tal och skrift
• Goda kunskaper i Micros, Quinyx och HRFs kollektivavtal är meriterande
Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och matchning mot Hotel Birger Jarls företagskultur och värderingar.
Vi…
erbjuder en arbetsplats med god arbetsmiljö, schysta anställningsvillkor, trevliga kollegor och möjligheten att verkligen påverka och forma din avdelning.
• Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid, vi tillämpar månadslön och 6 månaders provanställning
• Medlemmar av avdelningschefsgruppen omfattas av ett årligt vinst/bonusprogram
• Erbjuder en möjlighet att ingå i en ny F&B-ledning med stora planer på att utveckla verksamheterna.
• Ansökningarna kommer behandlas löpande så ansök så snart som möjligt. Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.
Ansök idag!
Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta HR Manager Lina Andersson på 08-6741806.
Vi hanterar enbart ansökningar via vår hemsida.
Kontaktpersoner på detta företaget
Restaurangansv Pierre Faivre
08-674 18 26
Restaurangansv Pierre Faivre
08-674 18 26
Receptionschef Ashkan Aram
08-674 18 28
Köksmästare Charlie Sollergård
08-674 18 02
Service Team manager Ashkan Aram
08-674 18 28
Service Team Manager Lisa Schröder
08-674 18 00
Lina Andersson