Restaurangchef/kökschef

Restaurangchef/kökschef

Arbetsbeskrivning

Vilka är vi?
GrebbestadFjorden är en turism och konferensanläggning med hotell, stugor, camping, konferens och restaurang. Genom åren har verksamheten vuxit och nu har vi ett behov av en som har helhetsansvar över restaurangdelen. Eftersom den är i en utvecklingsfas har man här möjlighet att få vara med och forma till de bästa förutsättningarna. Grebbestadfjorden är en privatägd anläggning med 10st året runt anställd och 30st säsongsanställda vid högsäsong.


Om tjänsten
Som restaurangansvarig har du helhetsansvar och är kontaktperson för restaurangens samtliga områden. Arbetet innebär ett omväxlande arbete med fokus att förmedla bra service till gäster och kunder. Leda personalen och skapa det bästa förutsättningarna för restaurangens samtliga medarbetare.
Dina arbetsuppgifter innebär att underhålla och utveckla utbud/sortiment, inköp av råvaror och matlagnings/serveringsmaterial, prissättning, menysättning. Utveckla verksamhetsområdet restaurang, bar, kafé, frukost och konferens och dess rutiner i samråd med ledningen. Du ansvarar för kontroller och uppfylla krav från myndigheter, kvalitetssäkring samt livsmedelsregler etc.
Rekryterar och introducerar ny personal, bedömer arbetsinsatsinsattser. Du leder, coachar och utvecklar dina medarbetare. Lägger tidspass och rutiner inom verksamhetsområdet och har koll på sitt område så bemanning och schema är rätt bemannat. Som restaurangansvarig är du operativ och följer restaurangens olika arbetspass för att kunna ge de bästa förutsättningarna till gäster, kunder och medarbetare.
Du följer upp och utvecklar området mot uppsatta mål. Följer budget och rapporterar avdelningens resultat och statistikunderlag till ledning. Har koll på försäljningssiffror.
Tillagar mat för konferens och gruppbokningar. Hittar matlagningslösningar på råvaror som ej använts och tillretts som beräknat för att minska svinn och ge gäster ett mervärde i sin upplevelse. Förbereder matlagning, bakverk, bröd etc. för att få ett kostnadseffektivts arbete och försäljning.
I rollen som restaurangansvarig ingår även sedvanliga restaurangbiträde och konferensvärdinna arbetsuppgifter.
Som restaurangansvarig har man kontakt med konsult vid behov enligt ledningen.


Krav för tjänst
Någon som jobbat inom restaurang som restaurangchef, kock, kallskänka, hovmästare, jobbat inom kök eller café. Har goda matlagningskunskaper och hittar egna lösningar för att minska råvarukostnaderna. Har utbildning inom området livsmedel eller kockutbildning. Har erfarenhet av verktyg som försäljningsuppföljning, nyckeltalsuppföljning, merförsäljning, resultatbudget, inventering, prissättning, ändringar i utbud och andra aktiviteter för att stimulera till köp och trivsel. Vara intresserad av mat och har stort intresse för matlagning och matlagningslösningar. Arbetat proaktivt med försäljning och prognos för att optimera lönsamhet samt medarbetar- och gästnöjdhet. Ser gäster och kunder och vill ge dem den bästa upplevelse. Har goda ledarskapserfarenheter och personalledning.
Känner du att det är dig vi söker men inte har allt vad tjänsten innebär eller frågar efter, sänd oss en ansökan i vilket fall! Vi är öppna för att hjälpa till så du får rätt förutsättningar och kompetens till vad tjänsten innebär om detta är något du brinner för.
Rekrytering sker löpande, därmed kan tjänsten tillsättas innan ansökningstiden gått ut.
Välkommen med din ansökan
För ansökan sänd personligt brev och CV till:
monica@gebbestadfjorden.com

Sammanfattning

  • Arbetsplats: Grebbestad Camping AB Grebbestad
  • 1 plats
  • 6 månader eller längre
  • Deltid
  • Fast månads- vecko- eller timlön
  • Publicerat: 11 juli 2022
  • Ansök senast: 7 augusti 2022

Postadress

Grebbestad Camping 4
Grebbestad, 45795

Liknande jobb


12 september 2024

Distriktschef sökes

Distriktschef sökes

12 september 2024

ChopChop Märsta söker restaurangchef

ChopChop Märsta söker restaurangchef

12 september 2024

14 augusti 2024