Riskhantering toxikologi

Riskhantering toxikologi

Arbetsbeskrivning

Är du utbildad toxikolog/ekotoxikolog med intresse för livsmedel? Vill du vara med och bidra till att vi i Sverige har bra matvanor, säkra livsmedel och inte blir lurade om vad maten innehåller? Då ska du se hit. Vi söker dej som vill arbeta med riskhantering av toxikologiska frågeställningar. Du är analytisk, strukturerad, kommunikativ och har förmågan att se helheten i frågeställningar. Du kommer vara med i Team Risk/nyttohantering och miljö. Kan det vara du?

Team Risk/nyttohantering och miljö

Teamet har som huvuduppgift att arbeta med risk-och nyttohantering i frågor som rör livsmedel och ta fram råd inom områdena toxikologi, mikrobiologi, allergi och miljö. Teamet ansvarar även för Livsmedelsverkets Upplysningstjänst samt för Livsmedelsverkets arbete med miljöfrågor och klimatanpassning inom livsmedelssektorn.

I teamet, som hör till avdelningen Hållbara matvanor, arbetar idag åtta personer med olika kompetenser och stort engagemang. Vi har förmånen att få arbeta med en bredd av frågor, vilket ger oss ett bra helhetsperspektiv och möjlighet att ständigt utveckla vår kompetens. Arbetet präglas av en tvärvetenskaplig dialog med mycket utåtriktad verksamhet - det vi gör når ut i samhället.

Beskrivning av arbetsuppgifter

Du kommer i första hand att arbeta med livsmedelsrelaterad riskhantering av toxikologiska frågeställningar. Att beställa och hantera vetenskapliga underlag som underlag till åtgärder är en viktig del i arbetet, där slutsatser redovisas i rapporter. Du kommer också att delta i arbetet med Livsmedelsverkets upplysningstjänst, mediakontakter samt ta fram och uppdatera texter för Livsmedelsverkets olika målgrupper. Därtill tillkommer övriga uppgifter inom teamet.

Arbetet innebär mycket samarbete både inom avdelningen och med andra avdelningar på Livsmedelsverket. Du kommer också att företräda Livsmedelsverket externt.

Dina kvalifikationer

Vi vill att du har examen från en naturvetenskaplig högskoleutbildning inom toxikologi/ekotoxikologi. Forskarutbildning liksom erfarenhet av extern kommunikation, exempelvis med media, undervisning eller presentationer är en merit. Har du arbetat med livsmedelsrelaterad riskanalys och/eller har projektledarerfarenhet ser vi även det som meriterande. Du ska ha mycket goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.

Som person har du lätt för att se helheten samtidigt som du är analytisk, strukturerad och har lätt för att sätta dig in i nya ämnen. Du har mycket god samarbetsförmåga, är flexibel och är duktig på att kommunicera i både tal och skrift. Inom teamet stöttar vi alltid varandra i svåra frågor, men det är också viktigt att du kan arbeta självständigt, ta egna initiativ och driva arbetet framåt. Du behöver vara prestigelös och öppen för feedback, men också trygg i din egen kunskap och de beslut du slutligen fattar. Vi lägger stor vikt vid dessa personliga egenskaper.

All tillsvidareanställd personal vid Livsmedelsverket är krigsplacerad inom myndigheten.

Kontakt: Du är välkommen att kontakta rekryterande chef Rickard Bjerselius. Representant för Saco-S är Åsa Brugård Konde och för ST Anders Staffas. Samtliga nås via vår växel, tel. 018-17 55 00.

Sista ansökningsdag: 2021-01-18. Ansök via platsannonsen på livsmedelsverket.se/lediga jobb, märk ansökan med diarienummer.

Anställningsform: Tillsvidare

Omfattning: Heltid

Tillträde: Februari, enligt överenskommelse

Område/avdelning: UV/HM

Diarienummer: 2020/04543

Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Betyg, intyg och ID-handling som styrker din ansökan tas med vid en eventuell intervju.

Välkommen med din ansökan!

Denna rekrytering sker helt genom Livsmedelsverkets försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.


Livsmedelsverket arbetar för säker mat och bra dricksvatten, bra matvanor och att ingen ska bli lurad om vad maten innehåller. Livsmedelsverket är Sveriges myndighet på livsmedelsområdet. Här arbetar landets främsta experter på livsmedel med vetenskap, råd, kontroll och krisberedskap.
På Livsmedelsverket erbjuds intressanta arbetsuppgifter inom viktiga samhällsområden som livsmedel, hälsa, miljö och djurskydd. Totalt är vi cirka 630 medarbetare, varav drygt 330 i Uppsala och ytterligare 300 arbetar med livsmedelskontrollen ute i landet.

Sammanfattning

  • Arbetsplats: Livsmedelsverket
  • 1 plats
  • Tillsvidare
  • Heltid
  • Fast månads- vecko- eller timlön
  • Publicerat: 16 december 2020
  • Ansök senast: 18 januari 2021

Besöksadress

Hamnesplanaden
None

Postadress

Box 622
UPPSALA, 75126

Liknande jobb


21 november 2024

5 september 2024

16 augusti 2024

Forskare till programmet för fysiologi och miljötoxikologi

Forskare till programmet för fysiologi och miljötoxikologi

1 februari 2024