OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Livsmedelsverket är den statliga centrala myndigheten för frågor som gäller livsmedel inklusive dricksvatten.Livsmedelsverket ska i konsumenternas intresse verka för säkra livsmedel av hög kvalitet, redlighet i livsmedelshanteringen och bra matvanor.På Livsmedelsverket i Uppsala arbetar ca 330 personer.Ytterligare ca 200 medarbetare återfinns på slakterierna och gränskontrollerna runt om i vårt land.Livsmedelsverket har som mål att vara en av Sveriges bästa arbetsplatser som utmärks av strävan att vara fri från diskriminering och ge lika möjligheter för alla Se även www.slv.se
Livsmedelsverket söker
RISKVÄRDERARE
till mikrobiologiska enheten för 2-årsprojekt
Arbetsuppgifter
Utveckling av generella och användarvänliga modeller samt identifiering av dataluckor kommer att vara en central arbetsuppgift.I arbetsuppgifterna ingår att ha ett brett samarbete inom verket men också kontakter med experter på myndigheter och forskningsinstitutioner såväl nationellt som internationellt.Tjänsten kommer att säkerhetsklassas.
Kvalifikationer
Vi vill att du har akademisk naturvetenskaplig examen, gärna med mikrobiologi, men framförallt med erfarenhet av kvantitativ riskvärdering, modellering och statistik.Du bör vara utåtriktad, kunna samarbeta och ha god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift både på svenska och engelska.Det är viktigt att du har förmåga att självständigt prioritera och organisera dina arbetsuppgifter.
Upplysningar
För ytterligare upplysningar är du välkommen att ringa laboratoriechef Monica Olsen eller mikrobiolog Roland Lindqvist.
Ansökan
Mikrobiologiska enheten hör till FoU-avdelningen och består av 30 personer.Vid enheten arbetar vi med forskning och utveckling inom området livsmedelsmikrobiologi.I detta arbete ingår metodutveckling, undersökningar och riskvärderingar rörande bakterier, mögelsvampar och virus i livsmedel.Dessutom fungerar enheten som stöd för externa livsmedelslaboratorier.