OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Livsmedelsverket är den statliga centrala myndigheten för frågor som gäller livsmedel inklusive dricksvatten.Livsmedelsverket ska i konsumenternas intresse verka för säkra livsmedel av hög kvalitet, redlighet i livsmedelshanteringen och bra matvanor.På Livsmedelsverket i Uppsala arbetar ca 330 personer.Ytterligare ca 200 medarbetare återfinns på slakterierna och gränskontrollerna runt om i vårt land.Livsmedelsverket har som mål att vara en av Sveriges bästa arbetsplatser som utmärks av strävan att vara fri från diskriminering och ge lika möjligheter för alla Se även www.slv.se
Livsmedelsverket söker
RIKSVÄRDERARE
med inriktning mikrobiologi
Arbetsuppgifter
Du kommer att arbeta med riskvärdering, matförgiftningsrapportering och modellering med inriktning på mikroorganismer i livsmedel.I arbetet ingår även litteratursammanställningar, att handlägga ärenden samt förmedling av information såväl internt som externt.I arbetsuppgifterna ingår att ha ett brett samarbete inom verket men också kontakter med andra myndigheter och forskningsinstitutioner såväl nationellt som internationellt.Tjänsten kan komma att säkerhetsklassas.
Bakgrund
Vi vill att du har akademisk naturvetenskaplig examen med mikrobiologi och gärna erfarenhet av epidemiologiska frågeställningar samt fördjupade kunskaper i matematik/statistik.Vi vill att du är disputerad eller har motsvarande erfarenhet.Erfarenhet av frågor som rör livsmedel inklusive dricksvatten är meriterande.Du bör ha god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift både på svenska och på engelska.Vi kommer att fästa stor vikt vid dina personliga egenskaper.Vi vill att du är drivande och kan arbeta både självständigt och i grupp.
Upplysningar
Ansökan
Mikrobiologiska enheten hör till forsknings- och utvecklingsavdelningen och har till uppgift att bidra till det vetenskapliga underlaget för arbetet inom Livsmedelsverket.På enheten görs metodutveckling, undersökningar och riskvärderingar av bakterier, virus och mögelsvampar i mat och dricksvatten.Dessutom fungerar enheten som stöd för Livsmedelsverkets regel- och tillsynsavdelningar samt till externa livsmedelslaboratorier.Enheten består av ca 30 personer.