OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
FM centrum är en del av Landstinget i Östergötland. FM (Facility Management) centrum ansvarar för att Landstingets fastigheter/lokaler - samt de servicetjänster som underlättar användandet av lokalerna - samordnas och fungerar på ett optimalt sätt. Det innebär ansvar för förvaltning och drift av fastigheterna med tillhörande tjänster såsom exempelvis transporter, materialförsörjning, vaktmästeri, städ, patientkost, restauranger, catering, tvätt, textilförsörjning, rese- och konferensbokningar, receptioner etcetera. Nästan all dessa tjänster utförs av externa leverantörer.
FM centrum har en horisontell organisation bestående av ett antal funktioner som samverkar. Vi strävar efter att ge individen både ansvar och handlingsutrymme. FM centrums organisation präglas av stor drivkraft, tydligt utvecklingsfokus och ett öppet och kreativt samarbetsklimat. FM centrum är inne i en intensiv utvecklingsfas och har ansvaret för många stora byggprojekt inom Landstinget, bland annat Framtidens US. Vi har ett uppdrag som är unikt i Sverige då vi är det landsting som har valt att outsourca flest tjänster. Det kräver en organisation för uppföljning, utformning och utveckling av servicetjänsterna – det är Servicefunktionens uppdrag hos FM centrum.
Arbetsbeskrivning
Till Servicefunktionen söker vi nu en sakkunnig i kostfrågor. Vi söker dig som är driftig, kreativ och utvecklingsinriktad med specialistkunskaper inom kost. Som sakkunnig för kost-tjänster kommer du att arbeta företrädesvis med frågor som rör patientkost men det kan också bli aktuellt att delta i arbetet med att följa upp och säkra kvaliteten på andra servicetjänster som FM centrum ansvarar för, t.ex. personalrestaurang och lokalvård.
Som sakkunnig kommer dina ansvarsområden och arbetsuppgifter bland annat att vara:
• Genomföra kvalitetsmätningar av patientkost ute i verksamheterna samt vara ett stöd för verksamheterna i kostfrågor.
• Driva/Delta i operativa avstämningsmöten avseende servicetjänster med leverantörer.
• Hantera operativa ärenden och frågor om patientkost.
• Vara stöd i avtalsuppföljning.
• Ansvara för budget och inköp vad gäller anläggningstillgångar vid Landstingets tillredningskök.
• Delta i utvecklings- och projektarbete avseende servicetjänster.
Bakgrund
För tjänsten är det viktigt att kunna se till kostfrågor på en övergripande nivå inom Landstinget samtidigt som det krävs att man också skall kunna dyka ner i detaljfrågor. Därför ser vi flera alternativa bakgrunder, t.ex.
• Akademisk utbildning inom relevant område kompletterat med erfarenhet av storkök
• KY utbildning inom området kost med erfarenhet av storkök.
• Stor erfarenhet av arbete i storkök, t.ex. som kock, och ledande befattningar inom området.
Du behöver ha B-körkort.
Du har förmåga att uttrycka dig mycket väl i skrift samt har goda kunskaper i Office och erfarenhet av att arbeta i olika system. Viktigt för tjänsten är att du har goda kunskaper i det svenska språket, såväl i tal som skrift.
Personliga egenskaper
Som person är du kreativ och tar gärna initiativ och sätter igång aktiviteter samtidigt som du har förmågan att planera och organisera ditt arbete på ett effektivt sätt. Du är kommunikativ och kan tala engagerat i små och stora grupper. Din samarbetsförmåga är mycket bra och du relaterar till andra människor på ett lyhört och smidigt sätt.
Anställning och information
Det här är ett vikariat från den 1 september och minst ett år framåt.
Upplysningar om tjänsten lämnas av:
Malin Eriksson, Serviceområdesansvarig, 010-103 03 28.
Facklig företrädare för SACO är Albert de Haan, 010-103 70 48 och för Vision, Camilla Berlin, 010-103 86 19.
Ansökan
Sista ansökningsdag är den 2 juni 2014.
Välkommen med din ansökan via vårt rekryteringssystem.
Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag, som Landstinget i Östergötland inte har avtal med, samt försäljare av ytterligare platsannonser.
Landstinget i Östergötland