OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Fazer är ett internationellt familjeägt företag som erbjuder bageri-, konfektyr-, kex- och spannmålsprodukter samt måltids- och cafétjänster av hög kvalitet. Koncernen har egen verksamhet i åtta länder och export till cirka 40 länder. Fazers framgång har sedan etableringen 1891 grundats på bästa kvalitet i produkter och tjänster, populära varumärken, kunniga medarbetares engagemang och företagets ansvarsfulla sätt att arbeta. I år firar Fazer 125-årsjubileum och att det är 150 år sedan företagets grundare Karl Fazer föddes. Fazer-koncernens omsättning 2015 uppgick till mer än 1,5 miljarder euro och antalet anställda till närmare 15 000.
Fazer Food Services serverar närmare 80 000 måltider dagligen i Sverige, de flesta under varumärket Amica, men även under varumärket Fazer. Fazer Food Services Sverige har cirka 1500 anställda och driver cirka 200 enheter på företag, skolor, universitet samt inom försvar, sjukvård och äldrevård.
Vi skapar smakupplevelser
Vi söker en driven och strukturerad ledare med passion för mat och service. Som sektorgruppchef ansvarar du för restauranggruppens drift och resultat baserat på kundkontrakten och konceptriktlinjerna samt Fazer Food Services värderingar och arbetssätt.
Som sektorgruppchef kommer du att ansvara för den dagliga driften av restaurangerna inom ditt område. Du ansvarar för ett antal restauranger och du rapporterar direkt till sektorchefen. Du har ca 100 medarbetare i din restauranggrupp.
För att trivas som sektorgruppchef krävs att du är en engagerad och erfaren ledare som har förmåga att skapa starka team och delaktighet hos medarbetarna. Våra värderingar, kunden i fokus, utmärkt kvalitet och samarbete, utgör grunden för vår verksamhet. Du ska ha lätt att samverka med de övriga funktionerna i företaget och ständiga förbättringar är en naturlig del i ditt ledarskap.
Tjänstens ansvarsområden:
Personalansvar
• Rekrytering av nya restaurangchefer
• Genomföra veckomöten och månadsmöten i restauranggruppen.
Ansvar för drift och finansiella resultat
• Lönsamhetsansvar för enheterna inom ditt område inklusive budgetering.
• Följa upp nyckeltal.
• Totalt arbetsmiljöansvar för restauranggruppen inklusive HACCP.
• Genomgång och vidarebefordran av gästrespons.
• Kontakt med uppdragsgivare och deltagande i kundmöten.
Våra förväntningar på dig är:
• Att du har vana och förmåga att jobba under förändring och att du har en gedigen förståelse för drifts- och medarbetarfrågor.
• Att du kan leda verksamheten kostnadseffektivt.
• Att du har mycket goda ledaregenskaper och samarbetsförmåga.
• Att du har ett stort intresse och erfarenhet från att ha arbetat med mat och service.
• Att du är mål- och resultatinriktad samt har förmågan att driva igenom beslutade processer och arbetssätt.
• Att du brinner för att ge bästa kundservice.
• Att du har presentationsvana och är duktig på att förmedla budskap till andra.
Kvalifikationer:
• Erfarenhet från ledande befattning inom restaurangbranschen eller liknande.
• Gärna någon form av utbildning/examen inom Hotell och restaurang management/detaljhandel eller annat relevant område.
• Erfarenhet av ledarskap med gott ekonomiskt resultat och bibehållen god arbetsmiljö.
• Behärskar Microsoft office paketet.
• Svenska flytande och behärskar engelska språket i både tal och skrift.
• Körkort och egen bil.
Placeringsort: Stockholm Omfattning: Heltid Tillträdesdag: enligt ök
Vill du veta mera om tjänsten är du välkommen att ringa sektorchef Anders Lagerström på tel. 0722-368222
Fazer Food Services har kollektivavtal med Unionen.
Klubbordförande Ann-Charlotte Bäckström, når du på tel 0705-98 73 06 eller lotta.n.backstrom@fazer.com.
Sista ansökningsdag: 8/6
Urval och intervjuer kommer att ske löpande