OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. SiS verkställer även sluten ungdomsvård. Det gör vi på ungdomshem och hem för vuxna med missbruk, över hela landet. Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en spännande utmaning. Oavsett var i vår organisation du arbetar, eller vilken tjänst du har, hjälper du till att skapa livsviktig förändring.
SiS ungdomshem Nereby har verksamhet i Harestad och i Bergsjön. Vi bedriver differentierad och högkvalitativ skol-, vård- och behandlingsarbete. Verksamheten inbegriper en mängd professioner, såsom lärare, behandlingspedagog, psykolog, sjuksköterska med flera. SiS ungdomshem Nereby tar emot såväl skolpliktiga som icke skolpliktiga pojkar med psykosocial problematik samt kriminalitet och missbruk.
Arbetsbeskrivning
SiS ungdomshem Nereby har två aktiva enheter, en enhet i Harestad utanför Kungälv och en enhet i Bergsjön, Göteborg. I
Bergsjön söker vi en semestervikarie som arbetar i centralköket.
Arbetet i vårt storkök innebär att du tillsammans med övrig kökspersonal ska ombesörja att institutionens klienter får lunch och middag tillagade 5 dagar i veckan samt förbereda helgens mat. Det tillagas ca 50-55 portioner per dag och det är fördelat på två mål. I köksarbetet kommer du tillsammans med kollegor, förutom att laga de dagliga måltiderna, göra beställningar av varor, planera matsedeln, packa varor och förbereda varor utifrån beställningar till avdelningarna. Laga mat till specialkost, salladsförberedning, för- & efterarbete i köket som innebär allt från planering och genomförande av matlagning, diskning och städning.
Uppgifterna omfattar även egenkontroll i enlighet med gällande lagstiftning. Vid beställningar ska man följa det statliga
ramavtalet. Du bör se möjligheter och tänka positivt samt ha god samarbetsförmåga med andra yrkesgrupper på
arbetsplatsen.
Kvalifikationer
Du har storköksutbildning, kockutbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Erfarenhet från
arbete i kök, restaurang eller livsmedelsproduktion är också ett krav. Vi ser gärna att Du har kunskap om husmanskost
och/eller intresse för vegetarisk matlagning samt ett stort intresse av att laga god och näringsriktig mat från grunden till
våra ungdomar och vår personal. Då du också samarbetar med övriga arbetsgrupper krävs god samarbetsförmåga, att du
är lyhörd, flexibel och servicemedveten. Förmågan att kunna planera/strukturera och hålla tidsgränser är väldigt viktig.
Du behärskar det svenska språket väl i både tal och skrift då mycket kommunikation sker såväl internt som externt med
leverantörer. IT-vana är meriterande. Personlig lämplighet har en central betydelse.
Anställning:
Tjänsten är ett semestervikariat preliminärt planerat från vecka 25 till och med vecka 32. Eller efter överenskommelse och behov.
Ansökan:
Välkommen att registrera din ansökan i vårt rekryteringsverktyg senast den 26 februari.
Arbetsprover kan komma att ingå i rekryteringsprocessen.
SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.
För arbete på våra institutioner gör SiS registerkontroll innan anställning.
Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Läs gärna mer om oss på https://www.stat-inst.se/jobba-hos-oss/