Serviceenheten söker enhetschef till kök och restauranger

Serviceenheten söker enhetschef till kök och restauranger

Arbetsbeskrivning

Vår kollega går i pension och nu vi söker dig som vill bli enhetschef med ansvar för en del av våra kök och restauranger. Våra restaurangområden i Hultsfreds kommun är uppdelade i norr och söder, fördelat på förskolor, skolor och äldreomsorg.
Inom kostverksamheten arbetar totalt ca 55 kockar och ekonomibiträden fördelat på våra 19 bemannade kök, varav 16 är tillagningskök.

Serviceenheten är organisatoriskt placerad under kommunstyrelsen, här ingår kostverksamheten, lokalvård och vaktmästeri och leds idag av en servicechef, 3 enhetschefer och en arbetsledare.


ARBETSUPPGIFTER
Som enhetschef med ansvar för ett område med flera restauranger är din förmåga att leda och inspirera dina medarbetare avgörande för att vi ska lyckas med vårt mål, det vill säga att ge våra barn, elever och seniorer de bästa förutsättningarna för ett gott liv genom att bra mat hamnar i magen.

Ditt huvudsakliga fokus ligger på ledarskap och därmed skapa optimala förutsättningar för kockarna och ekonomibiträdena att göra ett riktigt bra jobb. I och med att du har personal- budget- och verksamhetsansvar kommer du bland annat att arbeta med rekrytering, introduktion av nya medarbetare, hålla arbetsplatsträffar (APT), facklig samverkan, arbeta med olika arbetsmiljöfrågor, rehabilitering och lönesättning.

I och med att du har ett ekonomiskt ansvar för ditt område med tillhörande restauranger säkerställer du att vi använder våra resurser klokt och får så mycket kvalité som möjligt inom den tilldelade budgetramen. Köken sköter i stort sett sina egna inköp så din roll är mer att arbeta med uppföljning samt vara aktiv i menyplanerings-arbetet.

Du har ett processtänk med dig och försöker hela tiden hitta de bästa lösningarna för att kökens olika processer optimeras med syfte att vi ska vara effektiva, upprätthålla en riktigt bra arbetsmiljö för våra medarbetare och säkrar att våra gäster får bra mat i magen samt är nöjda med sitt besök hos oss.

Vidare är du också ansvarig för egenkontrollprogrammen (HACCP) i dina kök och följer upp den egna verksamheten gällande hygien, matsäkerhet och specialkosthantering. God och produktiv samverkan med enhetschefer och rektorer, pedagoger och andra kollegor, samt inte minst samverkan med våra gäster, är superviktigt!

Alla behöver hjälpas åt och dra åt samma håll om vi ska lyckas. Du har möjlighet till eget kontor men det är viktigt att du är närvarande i verksamheten. I ledningsgruppen fins du tillsammans med ett engagerat gäng som har ett tätt samarbete och stöttar varandra i stort och smått. Här deltar du aktivt och bidrar till det strategiska arbetet och utvecklingsarbetet för hela enheten.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är en trygg och engagerad ledare som har lätt för att kommunicera med medarbetare och gäster. Genom din erfarenhet tror vi att du känner dig trygg i köket och att du kan inspirera och motivera dina medarbetare att varje dag vilja laga och servera god samt näringsriktig mat till våra gäster.

Relevanta utbildningar för tjänsten är kostekonom/dietist/kock och utbildningar inom ledarskap och arbetsledning. Troligtvis arbetar du sedan några år tillbaka som ledare med personal- budget- och verksamhetsansvar. Du har även arbetslivserfarenhet av arbete inom kök och restaurang sedan tidigare.

Du har givetvis lätt för att samarbeta, är serviceinriktad och har lätt för att uttrycka dig i svenska språket både muntligt och skriftligt. Då arbetet innehåller många olika delar, såväl praktiskt som administrativt arbete, ställer vi stora krav på att du kan prioritera bland arbetsuppgifterna och vara där det behövs.

Arbetet i våra kök digitaliseras allt mer så vi förutsätter en god datavana samt goda kunskaper i Office-paketet. Körkort och tillgång till bil är också ett krav då köken är geografiskt utspridda. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet och dina kvalifikationer ska kunna styrkas genom goda referenser. För rätt person finns stora möjligheter till ett spännande och utvecklande arbete. Vi ser fram emot att träffa dig!



ÖVRIGT
Som medarbetare i Hultsfreds kommun erbjuds du goda möjligheter till utveckling och förmåner. Vi vill att varje medarbetare ska få ett hållbart arbetsliv och känna sig trygg i sin anställning. Det är också viktigt att våra medarbetare har en god balans mellan arbetsliv, familjeliv och fritid. Läs mer om våra förmåner på vår hemsida http://www.hultsfred.se/kategori/anstalld/lediga-jobb/formaner-lediga-jobb/

Blir du aktuell för tjänsten ska du kunna lämna in ett registerutdrag från Polisens belastningsregister. Blankett för att beställa ett registerutdrag finns att ladda ner från webbplatsen http://www.polisen.se

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Hultsfreds kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka via offentliga jobb och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vill du ha mer information om hur du söker jobb hos oss eller om du har skyddad identitet kan du läsa mer här www.jobbaihultsfred.se/sa-har-soker-du-jobb-hos-oss/

Kontaktpersoner på detta företaget

Kostchef Karin Anemyr
0495-24 14 71
Enhetschef, Kostservice Annika Österberg
0495-24 08 44
Servicechef Charlotte A. Risberg
0495-24 08 46
Enhetschef, Kostservice Annika Österberg
0495-24 08 44
Enhetschef, Kostservice Annie Hermansson
0495-24 14 71

Sammanfattning

  • Arbetsplats: Hultsfreds kommun, Serviceenheten
  • 1 plats
  • Tills vidare
  • Heltid
  • Fast månads- vecko- eller timlön
  • Publicerat: 19 januari 2024
  • Ansök senast: 5 februari 2024

Besöksadress

Personalavdelningen Hultsfred
None

Postadress

Box 500
Hultsfred, 57726

Liknande jobb


Kökschef Måltidsverksamheten, Östhammars kommun

Kökschef Måltidsverksamheten, Östhammars kommun

19 december 2024

19 december 2024

4 december 2024