OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Vi söker en serviceinriktad kock på heltid. Du är flexibel, social och vill vara med och utveckla vår restaurang och konferensverksamhet. Vi tror att du har en kockutbildning eller likvärdig kompetens, men i övrigt kan du vara oerfaren och ser anställningen som en möjlighet att få utvecklas.
Vi lägger betydande vikt vid sociala och kommunikativa färdigheter då en stor del av arbetet innebär möte med deltagare, personal och konferensgäster. Du har en gedigen känsla för service och förmåga att se vad som behöver göras. En förutsättning är därför att du älskar att möta och ta hand om våra deltagare och gäster. I arbetet ingår även att berätta om kökets verksamhet utåt, exempelvis på våra digitala plattformar på Instagram och Facebook. Önskvärt är därför att du har ett intresse för och kunskap om kommunikation på sociala medier.
Din huvudsyssla är att tillsammans med övrig kökspersonal servera lunch till cirka 250 kursdeltagare och konferensgäster. Även förberedelse, tillagning och servering av frukost, fika, middagar och andra måltider förekommer. En viktig arbetsuppgift är att förbereda våra konferenser och säkerställa att gästerna under sitt besök får hög service och vill återkomma till oss. Vi förväntar oss ett stort engagemang och nyfikenhet för arbetets olika uppgifter.
Vi erbjuder härliga arbetskamrater, semestertjänst och ett förmånligt kollektivavtal. Som anställd på Jakobsbergs folkhögskola får du friskvårdsbidrag, individuell lönesättning och möjlighet att arbeta i en samhällsförbättrande organisation. Huvuddelen av din arbetstid kommer att förläggas till dagtid på vardagar.
Arbetsuppgifter
Att under ledning av kökschef och tillsammans med övrig kökspersonal förbereda, tillaga och servera mat till skolans deltagare och övriga gäster.
Att vid konferens och andra evenemang planera, förbereda, tillaga och servera frukost, fika, lunch eller middag enligt beställning från kund.
Att tillsammans med övrig kökspersonal fördela arbetet mellan varmkök, kallskänk, disk och matsal.
Att ta emot och hjälpa våra lunch- och konferensgäster tillrätta samt att arbeta för en trivsam måltidsmiljö. Arbete i matsalen förekommer dagligen.
Att tillsammans med övriga servicefunktioner förbereda våra konferenser samt skapa en trivsam konferensmiljö och därför erbjuda hög service till våra gäster.
Att vara restaurangens ansikte utåt och därför berätta om kökets verksamhet på våra digitala kanaler.
Kvalifikationer:
Kockutbildning eller liknande utbildning/erfarenhet.
Har goda färdigheter inom vegetarisk/vegansk matlagning.
Goda kunskaper och erfarenheter av olika typer av specialkost.
Serviceinriktad, initiativtagande och stimuleras av kontakter med kollegor, kursdeltagare och externa gäster.
Kan arbeta flexibelt utifrån verksamhetens behov, och kan därför hoppa in där det behövs. Arbetstiden är i huvudsak förlagt till dagtid på vardagar, men vid behov kan arbete på kvällar och helger förekomma.
Klarar av att arbeta under högt tempo.
Har god samarbets- och kommunikationsförmåga.
Arbetet innebär en del tunga lyft och tidvis hög tempo varför en god fysik är en förutsättning.
Goda färdigheter i det svenska språket.
Vi arbetar i en digital miljö. Goda IT-kunskaper är därför en förutsättning för anställning.
Betyg mm. visas vid förfrågan.
Tillträde: Tjänsten är ett vikariat från 22 augusti 2022 till 16 juni 2023.
Om skolan: Jakobsbergs folkhögskola är en av Sveriges 155 folkhögskolor och ligger i en herrgård i Jakobsberg, 20 minuter med pendeltåg från centrala Stockholm. I snart hundra år har skolan stått för en solidarisk och humanistisk samhällssyn. Skolans religiöst och partipolitiskt obundna ställning ger utrymme för samhällsengagemang samt reflekterande och radikal debatt.
Jakobsbergs folkhögskola är en mötesplats där restaurangen är central för vår verksamhet: våra deltagare, konferenser, sommarcafé, kvällsevenemang med mera. Vi ser köket som en pedagogisk resurs och våra medarbetare är intresserade av samhällsfrågor, deltagare, pedagogik och folkbildning. Köket speglar flera av skolans hörnstenar: hälsa, hållbar utveckling och solidaritet. Därför arbetar vi med kökets klimatpåverkan och driver ett aktivt miljöarbete i vår restaurang. Bland våra ställningstaganden märks bland annat att vi serverar en hög andel vegetarisk/vegansk mat.
Kontaktpersoner på detta företaget
Rektor Ola Larsson
0812028182
0812028182