OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Halltorp är ett kulinariskt gästgiveri på solens och vindarnas ö med anor sedan 1600-talet. Vi välkomnar dig som redan har eller vill utveckla ett gediget branschkunnande att föra det gastronomiska arvet in i framtiden.
Vår identitet ligger i Halltorps Gästabud där ett tiotal rätter dukas fram under kvällen. Våra gäster åker hem med smakupplevelser som är Halltorps egna. Vår soppa serveras i karaff, sillinläggningarna är historiskt hemliga, våra tapas kallar vi munsbitar, varmrätterna är vilda och efterrätterna kommer från öns fruktträdgårdar. Här finns också café, gelatobar med egen tillverkning, napolitansk pizza, delikatessbutik och Halltorps à la carte.
På sommaren myllrar här av turister. På vintern håller vi utbildningar och workshops både för privatpersoner och proffs i ämnen som vinprovning, ostprovning, bakning med surdeg, laga mat för diabetes-2, vegansk gourmet eller tema framtidens mat - "Serverar man rött eller vitt vin till gräshopporna?"
Nöjda gäster lämnar Halltorps Gästgiveri med minnet av den där servitören som satte guldkanten på deras besök. Kanske erbjöds de den sista flaskan av en unik sort i vår vinkällare, kanske hörde du att de tyckte om en viss sillsort och tog in lite mer, eller kanske skrattade ni bara mycket tillsammans.
Vår mat går under temat Halltorps Fem Sekler med tre tiorätters "gästabud" - 1600-tal, 1700-tal och 1800-tal - mat som smakar gott idag lagad på råvaror som fanns lokalt på den tiden. Ingen olivolja, kokos eller ananas. Ingen potatis på 1600-talet, då den kom till Sverige först senare.
Dessutom finns en à la carte med mat från två sekler. 1900-tal med maten vi alla älskar men kanske inte är den hälsosammaste - hamburgare, pizza, pasta och glass - och 2000-talet som svarar med vegetariskt, veganskt och sallader.
Arbetet består av sedvanlig servering i vår restaurang och café. Du arbetar i team och är villig utveckla de egenskaper som gör att medarbetarna trivs på dina pass. Vi på Halltorp jobbar mycket med frivillig fortbildning på olika sätt, då vi vill att du som brinner för ditt jobb hela tiden skall ges möjligheter utvecklas. Ibland gratis, som att låna böcker från vårt gedigna vin, ost- och dryckesbibliotek. Efter några års anställning kan det bli fråga om betalda workshops och utbildningar som vi tillsammans tycker passar dig.
Lön enligt kollektivavtal. Eventuellt kan vi hjälpa till med boende tills du hittat en egen bostad, vilket på Öland brukar vara efter sommaren.
Tipsa gärna om vår egen jobbsida där alla Halltorps yrken finns med: https://www.halltorp.se/jobba-hos-oss/
Varmt välkommen med din ansökan via Cheffle redan i dag!
1-2 års erfarenhet