Arbetsbeskrivning
Högst upp i Stockholms nya landmärke, skyskrapan Sthlm 01, ligger Sjöstaden Skybar på 102 meters höjd med milsvid utsikt över Årstaviken och Stockholm. Restaurangen bjuder in till lunch, scenisk middag samt skönt häng i baren eller på terrassen. Maträtterna på menyn utgår från kolgrillen samt rökeriet och bjuder på smaker med inspiration från södra Europa, Syd- och Nordamerika samt Mellanöstern. Restaurangens generösa ytor, inte minst den härliga terrassen i västerläge, gör det möjligt för umgänge och mingel från lunch till sen kväll.
Restaurangen är öppen varje dag i veckan från lunch till kväll och består av matsal, bar, chambre separée och festvåning med totalt drygt 150 sittplatser. Utöver det finns en stor terrass under bar himmel med mer än 100 sittplatser. Välkommen till Stockholms högsta takbar!
Läs mer om oss på https://www.sjostadenskybar.se/
Vi söker
Vi söker dig som älskar restaurangbranschen och som är en driven ledare på jakt efter en ny utmaning. Som Servischef blir du delansvarig för driften och personalen på alla stationer "front of house" så som servis, hovmästare och nissar. Du kommer att jobba främst sena kvällar men lunchpass förekommer så du bör vara en nattuggla.
Vi ser att du har tidigare erfarenhet från restaurang där du haft en ansvarsposition som till exempel hovmästare under en tid. Du har öga för detaljer och är prestigelös i ditt arbete och kan ta i där det behövs. Vi ser att du har lätt för att jobba enligt givna mallar och direktiv men räds inte förändringar på vägens gång som följer arbetet i en restaurang. Du älskar att vara mitt i händelsernas centrum bland kollegor och gäster där du är den naturliga ledaren som styr alla mot samma håll. Du är tydlig och rak mot dina medarbetare och tar dig an svåra situationer och arbetsuppgifter på ett positivt sätt.
Arbetsuppgifter
Som Servischef kommer du delvis ansvara för dagliga driften av restaurangen med tillhörande personalansvar, främst då huvudansvarig är frånvarande. Rollen inkluderar:
• Förberedelsearbete, arbetsledning, delegering och sedvanliga serviceuppgifter.
• Leda och fördela arbetet i matsalen före, under och efter service.
• Säkerställa att matsalen håller ett bra flöde och att tidsschemat följs.
• Schemaansvar med hantering utav sjukskrivningar.
• Beställning och inventering utav varor till servisen.
Vi tror att du
• Har flera års erfarenhet från á la carte servering.
• Har arbetat och trivs i en arbetsledande roll samt har ett modernt och inspirerande ledarskap.
• Har goda kunskaper om både mat och dryck.
• Har förmågan att arbeta efter givna processer samt själv lösa de problem du ställs inför.
• Har ett strukturerat arbetssätt.
• Kan kommunicera väl på både svenska och engelska, i både tal och skrift.
Vi är inne i en spännande utvecklingsfas och har som ambition att vara en välorganiserad koncern med en tydlig struktur där vi ser och värdesätter våra medarbetare. Vi erbjuder en arbetsplats med högt tempo och ett tajt arbetslag som hjälper varandra när det behövs. Stora möjligheter att utvecklas inom koncernen finns.
I koncernen Sjöstadsgruppen ingår Restaurang Himlen, högst upp i Skrapan mitt på Södermalm samt Sjöstaden Skybar och Restaurang Göteborg i Hammarby sjöstad.
Varmt välkommen att ansöka via ansökningsknappen, ej via e-post. Vi sköter urval löpande och tillsätter rollen så snart vi har hittat rätt person, så vänta inte med din ansökan.