Servitris/Bartender

Arbetsbeskrivning

Servitör/Bartender arbetar med att servera gäster mat och dryck. Under arbetspasset ansvarar man för ett visst antal bord, en station. Gästernas beställningar tas emot och därefter beställs mat i köket samt dryck i baren.
Servitör/Bartender ska kunna ge gästerna bra råd när de väljer mat och dryck, de ska kunna tala om vad rätterna på har för ingredienser och även hur de är tillagade. Det är bra att ha kunskaper om specialkost av olika slag, till exempel mat för olika allergiker. Att ge förslag vilken dryck som passar till maten ingår också i arbetet.
När gästerna ätit färdigt gör man i ordning notan och tar betalt. Man ansvarar också för att kassan stämmer. I arbetet ingår dessutom för- och efterarbete, till exempel att duka borden för att gästen ska få en trevlig miljö. Det är bra att ha ett sinne för detaljer som att se till att alla glas och bestick är putsade och salt- och pepparkaren är påfyllda.
Serveringspersonalen är restaurangens ansikte utåt. Därför är det väldigt viktigt att man som servitör ger en god service så att gästerna får en bra upplevelse. För att gästerna ska bli nöjda och önskemål om mat och dryck ska bli uppfyllda krävs ett gott samarbete med övrig personal i kök och bar.


Som servitör/Bartender är din huvudsakliga uppgift att ge den bästa serviceupplevelsen åt våra gäster. Vi förutsätter därför att du har relevant utbildning och minst bra erfarenhet inom À la carte och Bar servering samt vana vid kassahantering. Aktiv kundkontakt är naturligt för dig och du håller dig à jour med våra koncept. Tillsammans med dina kollegor skapar du en stark, sammansvetsad arbetsmiljö där trivsel och stolthet är viktigt för att kunna erbjuda våra gäster det allra bästa.


I Musslan serveras mestadels skaldjursrätter. Här erbjuds ostron till drinkar och bra modern musik. Musslan har en à la carte och en skaldjursmeny samt en gedigen vinlista. Ostronen serveras på fastfood-vis: öppnade och klara att ätas.

Musslan Restaurang och Bar
Musslan har samma kök som Wasahof, men lite senare på kvällen har vi ofta en DJ som spelar musik i lokalen.

Inredningen bjuder till känslan av att man kliver in i en mussla redan då man gläntar på dörren. Stämningen är sensuell vilket inte minst stjärnhimlen i taket bidrar till.

Wasahof slog upp dörrarna den 28 december 1899. De nuvarande ägarna tog över 1968. Musslan Bar – bakfickan till Wasahof öppnade 1996. Samma år blev vi nominerade till Stockholmspriset.

Sammanfattning

  • Arbetsplats: WASAHOF RESTAURANG AB
  • 1 plats
  • Den vi söker kommer jobba ca. 4 dagar per vecka onsdag-lördag, så man är ledig söndag-tisdag
  • Publicerat: 10 april 2017

Besöksadress

DALAGATAN 46
STOCKHOLM

Postadress

DALAGATAN 46
STOCKHOLM, 11324

Liknande jobb


Servitör / servitrice

29 november 2024

Bar/servis (Heltid)

29 november 2024

28 november 2024

Cafébiträde/ servitris

28 november 2024