OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Slottsholmen är ett hotell med restaurang som har öppet året runt. Vi gillar olikheter och vi vill gärna att de som söker till oss arbetat på anläggningar som sticker ut och som delar vår syn på exceptionell kvalitet och service.
Hotellet invigdes 2018 och våren 2020 öppnade vi ytterligare 33 dubbelrum på vattnet utanför huvudbyggnaden. Nu planerar vi för fullt invigningen och öppnandet av vårt totalrenoverade spa, Warmbadhuset. Det kommer även tillkomma ytterligare en enhet för mindre sällskap som är under byggnation och planeras invigas under vintern.
Om tjänsten:
Nu söker vi en talangfull och driven köksmästare som vill vara med och utveckla nya och befintliga koncept och produkter. Är du driven och passionerad matlagare med naturlig nyfikenhet för råvaror och service? Brinner du för matlagning och genuina smakupplevelser och ge gästen det där lilla extra? Då kommer du trivas här med oss. Du kommer leda ett köksteam med hög ambition och bred erfarenhet från jobb både i Sverige och internationellt. Språket i köket är svenska men engelska är accepterat.
Vad kan vi erbjuda dig?
En varm och inkluderande arbetsplats med glada kollegor och härliga gäster. Ett hotell som växer och som har ambitioner att leverera mat- och dryckesupplevelser för alla tillfällen. Stora möjligheter till utveckling för dig som vill växa i din tjänst och yrkesroll och som ledare. En kreativ och inspirerande arbetsmiljö i nybyggda lokaler med havet som närmsta granne.
Vad vi förväntar oss av dig?
Att du har ett genuint intresse för mat, dryck och människor och förstår att du är en viktig del av gästupplevelsen här på Slottsholmen. Som ledare delar du våra värderingar och vill vara med och driva verksamheten och personalen framåt. Du är nyfiken, ansvarsfull och vågar ta egna initiativ. Du har lätt för att samarbeta med övriga avdelningar på hotellet. Vara delaktig i den dagliga driften på hotellet och ansvara för att avdelningen utvecklas. Du kommer ingå i hotellets operativa ledningsgrupp.
Kvalifikationer och egenskaper:
- Minst 5 års erfarenhet av liknande tjänst eller befattning.
- Du är kreativ, älskar mat och värdesätter hög kvalité oh service.
- Stor kunskap om råvaror och ekonomi.
- Sinne för ordning och reda då vi jobbar i ett öppet kök.
- Du drivs av att leda ditt team och avdelningen till nya nivåer.
- Som ledare är du lyhörd och mån om dina medarbetare.
- Lätt för att planera och genomföra nya koncept då vi är ett ungt och växande företag, vi har inget ”som sitter i väggarna” eller ”så har vi alltid gjort”.
- Bra på att kommunicera och behärskar både svenska och engelska i tal och skrift.
Dina Ansvarsområden:
- Teamet i köket och disken
- Frukosten för hotellet
- Lunch och middagskoncept i restaurangen
- Upprätthålla och utveckla menyer för våra olika koncept och verksamheter
- Lager
Kvalifikationer och egenskaper:
- Personalansvar, rekrytering och utbildning.
- Bruttovinster enligt budget, vilket innefattar menykalkylering.
- Schemaläggning i Caspeco.
- Resultatansvar för köket och dess funktioner.
- Ansvar för rapportering till ekonomifunktionen och F&B manager gällande egna avdelningen.
- Ansvar för att en hög service- och kompetensnivå upprätthålls på avdelningen.
- Bemanningsoptimering.
- Tidrapportering till ekonomiavdelning.
- Att hålla avdelningsmöten.
- Delaktighet i driftsmöten för Slottsholmen
- Att tillsammans med restaurangchefen ombesörja för att kvalitén på F&B håller högsta kvalitet.
- Se till att rutiner och policys följs och finns nedskrivna inom det egna ansvarsområdet.
- Som köksmästare rapporterar du direkt till F&B Manager
Villkor:
Tjänsten är på heltid med tillämpad provanställning i 6 månader.
Arbete kan ske dagtid, kvällstid och helger.
Anställningsstart omgående eller enligt överenskommelse.
Lön enligt överenskommelse.
Kollektivavtal finns med HRF och Unionen
Skicka din ansökan före den 13:e september till jan@slottsholmen.com
Intervjuer kommer ske löpande.
www.slottsholmen.com