OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Kolmården, Nordens största djurpark, är ett av Sveriges populäraste resmål och omfattar djurpark samt Vildmarkshotellet. Kolmården har ett 80-tal olika djurarter och driver en rad olika forsknings- och bevarandeprojekt. Djurparken är även en utbildningsresurs för Sveriges skolor. Kolmården är medlem i Svenska Djurparksföreningen samt de internationella branschorganisationerna EAZA samt WAZA. 2014 hade parken totalt ca 600 anställda under säsong och besöktes av drygt 500 000 gäster.
Kolmården är en del av Parks and Resorts, Nordens ledande aktör inom upplevelseindustrin. I gruppen ingår några av Sveriges mest populära resmål; Gröna Lund, Kolmården, Aquaria, Furuvik och Skara Sommarland.
Till säsongen 2015 söker vi nya stjärnor som vill vara med och skapa makalösa smakupplevelser på Kolmårdens restauranger Safari och Marrakech. Restaurang Safari ligger i hjärtat av djurparken och här kan våra gäster avnjuta en härlig lunch eller middag med hänförande utsikt över Bråviken. Restaurang Marrakech, som är huvudrestaurang på Vildmarkshotellet, är inredd i nordafrikansk stil och här serverar vi frukost, lunch och middag till såväl konferensgäster som barnfamiljer. Alldeles intill Restaurang Marrakech ligger hotellets bar Safaribaren och en trappa ner ligger Club Zanzibar - en nattklubb inspirerad av den lilla ön med samma namn utanför Afrikas ostkust.
Vi letar nu efter dig som brinner för gästmötet och som med ett leende på läpparna alltid vill överträffa våra gäster förväntningar! Tempot på våra restauranger är många gånger högt och det är därför viktigt att du är stresstålig, lösningsfokuserad och flexibel. Vidare tycker du om att arbeta i team samtidigt som du arbetar lika bra självständigt. För samtliga tjänster är det meriterande om du har B-körkort.
Nedan kan du läsa mer om våra olika tjänster.
Bartender/spritkassör: Som bartender arbetar du i Safaribaren och i Club Zanzibar. Förutom att ge våra gäster ett fantastiskt bemötande ingår även moment såsom påfyllning, städning i och runt baren och lättare matservering. Du hanterar även kassan och tar emot betalning. Till denna roll söker vi dig som har bartenderutbildning och/eller tidigare erfarenhet från liknande arbetsuppgifter. Du arbetar ofta kvällstid och det är därför mycket viktigt att du kan ta dig till och från parken även när kollektivtrafiken inte går.
Diskare: I rollen som diskare har du en viktig funktion i såväl matsal som kök. Genom ditt engagemang och effektiva sätt ser du till att disken genomförs på ett säkert och smidigt sätt. Som diskare behöver du kunna grundläggande svenska och det är meriterande om du har erfarenhet från restaurangbranschen. Arbetet kan många gånger vara fysiskt tungt. Under försäsongen innebär tjänsten ett färre antal arbetspass och under högsäsongen arbetar du heltid.
Frukost- eller lunchbiträde: I denna roll arbetar du med vår frukost- och/eller lunchbuffé. Arbetsuppgifterna innefattar främst att ställa iordning buffén, fylla på, plocka disk samt att hålla rent och fräscht vid serveringen, i matsalen och på uteserveringen. Vi söker dig som har pågående alternativt avslutad gymnasieutbildning. Har du erfarenhet från restaurangbranschen är det meriterande. När du arbetar som frukostbiträde startar arbetsdagen kl 06:30.
Hovmästare: Som hovmästare erbjuds du ett omväxlande arbete i Kolmårdens restaurangverksamhet. Arbetsuppgifterna innebär främst ansvar för den dagliga driften och du spelar en viktig roll i att ge våra gäster en helhetsupplevelse i världsklass. Till denna roll söker vi dig som har en avslutad restaurangutbildning samt tidigare erfarenhet av restaurangdrift, personalansvar och ledarskap. Som ledare är du tydlig och beslutsam samt en god kommunikatör.
Kock: Som kock på Kolmården arbetar till största del med närodlade och ekologiska råvaror och tillsammans med dina kollegor är du med och skapar smakupplevelser utöver det vanliga. Du arbetar med alla arbetsuppgifter som förkommer i ett större restaurangkök. Vi söker dig som har ett genuint intresse för matlagning och minst en påbörjad restaurangutbildning. Det är meriterande om du har erfarenhet av restaurangbranschen.
Servering: I rollen som servitris/servitör arbetar du bland annat med bordsbeställningar där du hanterar flera sittningar samtidigt samt ansvarar för betalning och redovisning av försäljning. Tidigare erfarenhet av restaurangbranschen är ett krav och det är meriterande om du har erfarenhet av servering och bar sedan tidigare.
Sista ansökningsdag är 1 mars men urval sker löpande så skicka gärna in din ansökan redan idag. Vi tar ej emot ansökningar via e-post. Varmt välkommen med din ansökan!
Kontaktpersoner på detta företaget
Liza Axén, Rekryteringschef
Ida Einarsson, Rekryteringschef
010-708 9406
Rekrytering på, Parks and Resorts
010 708 94 00
Rekryteringen Kolmården, Parks and Resorts
010-708 94 00
Rekrytering på, Parks and Resorts
010 708 94 00
Veronica Fors, HR-chef
010-708 75 13
Rekryteringen Kolmården, Parks and Resorts
010-708 94 00
Ida Einarsson, Rekryteringschef
010-708 9406
Johanna Hedberg, HR-generalist
0107087515
Johanna Hedberg, HR-generalist
010-708 75 15