Arbetsbeskrivning
Östgöta Kök är restaurangkoncernen i Norrköping och Linköping som under snart tjugo års tid har fokuserat på att laga Östgötsk mat när den är som bäst. Vår resa startade med en restaurang i Norrköping där vi idag driver Östgöta Kök Nya Torget, Burgers and Bangers, Grazie samt ett skärgårdshotell i Arkösund. I Linköping driver vi Östgöta Kök Garnisonen och ÖK Smak & Tak. Vi brinner för att servera vällagad mat som grundar sig på kärlek till utvalda råvaror, både på plats på våra restauranger samt via catering och på events. Vår verksamhet genomsyras av råvara, hantverk och omtanke.
Nu letar vi en sommelier till ÖK Smak & Tak för att höja servicenivån ytterligare i vår strävan att bli en given destination för mat och dryck i kombination.
Vi önskar behålla ett dynamiskt och levande vinutbud med stor variation och lekfullhet. Vi ser inga geografiska begränsningar och är måna om att våra gäster dels kan känna igen sig när de väljer vin men också med din expertis kan bli överraskade och skapa nya smakminnen.
Du har erfarenhet av att bygga vinlistor, beställa och inventera dryck, sätta korrekta priser och skapa attraktiva dryckesupplevelser till våra gäster med viner i synnerhet och andra alternativ i allmänhet.
Som kollega tar du ansvar, är flexibel och prestigelös. Du sätter gästens upplevelse i fokus och kan arbete helt självständigt i matsalen, både som servis och som sommelier.
Restaurangen har öppet för lunch, middag och Afternoon Tea vilket betyder att du förväntas kunna fördela ditt arbete på dagtid, kvällstid och helger. Östgöta Kök tillämpar kollektivavtal och tillträde sker enligt överenskommelse.