OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Landstinget i Kalmar län har 7 000 medarbetare som alla jobbar för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets medborgare. Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur och kollektivtrafik för hela länet. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.
Läs mer om att arbeta i landstinget
http://www.ltkalmar.se/lediga-jobb/landstinget-som-arbetsgivare/
Landstingsservice är en av landstingets åtta förvaltningar. Vi består av medarbetare från flera olika yrkesgrupper som har specialkompetens inom olika områden. Tillsammans ansvarar, utför och utvecklar vi servicetjänster för landstingets alla verksamheter.
Vår kostverksamhet ansvarar för hela måltidskedjan, från att maten lagas i köken, till att den serveras till patienterna på avdelningarna samt till besökare i restauranger och caféer. Våra måltider är anpassade efter patientens behov och våra recept är näringsvärdesberäknade utifrån Socialstyrelsens rekommendationer. Enligt landets patienter serverar vi Sveriges bästa sjukhusmat, vilket vi är stolta över.
Arbetsuppgifter
I arbetet som måltidsvärd vid avdelningsköken ansvarar du för servering av frukost, lunch, mellanmål och middag till inneliggande patienter. Du är behjälplig vid patienternas måltider. I arbetet ingår också beredning av mellanmål, för- och efterarbete, egenkontroll samt i övrigt förekommande köksarbete. Du ansvarar för att rätt kost når rätt patient och gör avdelningens beställningar av måltider och specerier.
Våra köksbiträden tjänstgör både i café, restaurang och produktionskök. Restaurang Sjöjungfrun är vår personalrestaurang där vi serverar lunch fem dagar i veckan till cirka 150 gäster per dag. I arbetet som köksbiträde är du delaktig i så väl beredning, tillagning, servering och alla andra förekommande storkökssysslor. Sjukhusets café och kiosk håller öppet sju dagar i veckan. Här serverar vi främst våra egentillverkade sallader, smörgåsar och enklare rätter både för att ätas på plats eller tas med.
I köket tillagar våra kockar den bästa sjukhusmaten till våra gäster varje måltid - varje dag.
Dina arbetstider kommer att variera då du arbetar efter ett schema som inkluderar helgtjänstgöring.
Kvalifikationer
Treårig gymnasieutbildning restaurang och storhushåll alternativ annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. För arbete som kock ska du kunna uppvisa dokumenterad erfarenhet av tidigare arbete som kock. God datorvana krävs för uppdraget. B-körkort är önskvärt.
Vi ser gärna att du har erfarenhet från arbete i storkök. Du har ett genuint intresse för mat och människor samt gärna erfarenhet av sjukhuskoster. Genom din professionalitet och kompetens bidrar du till att vara med och vidareutveckla den bästa sjukhusmaten där patienten/kunden är i centrum. Uppdraget ställer stora krav på god service, flexibilitet, noggrannhet och förmåga att organisera arbetet. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper såsom att skapa och vårda relationer och god samarbetsförmåga.
Vi vill att du bifogar personligt brev och CV till din ansökan. Vi arbetar med löpande urval så sänd in din ansökan snarast.
Din ansökan kommer att finnas tillgänglig för rekryterande chefer. Blir du aktuell för intervju kommer du att bli kontaktad av ansvarig chef. Rekryteringsprocessen brukar vanligtvis pågå till mitten av maj månad.
Välkommen att söka sommarjobb hos oss!
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.