OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Hos oss i den moderna kurorten Ronneby kan du bli delaktig i utvecklingen av ett hållbart samhälle med människan i fokus. Ronneby kommun har 29 600 invånare och ligger attraktivt mellan hav och skog. Vi har bra kommunikationer med bil, tåg och flyg.
Inom kommunen jobbar 2 300 anställda för att ge bästa möjliga service till våra invånare, besökare och företagare.
Vill du vara med och arbeta i en kommun som förstår måltidens värde?
I Ronneby värnar vi om miljön. Vi satsar på maten med ekologiskt och klimatsmart som naturliga inslag på menyn. Vi lagar mycket mat från grunden och har som mål att öka den ekologiska andelen livsmedel till 50% under 2020. Vi utvecklar oss mot att servera säsongsanpassad, genomtänkt och varierad mat gjord på färska råvaror med hög kvalitet samt att bemöta våra gäster med en god service och gott bemötande.
Vi har en kostpolicy, central kostorganisation och håller på att bygga fler tillagningskök.
Kostenheten består av 40 kök med 1-20 medarbetare i varje kök, totalt ca 100 personer. Vi har tillagningskök på de flesta förskolor, 5 st vård- och omsorgsboenden med egen tillagning och 3 st större tillagningskök. Vi levererar mat till förskolor, skolor och äldreomsorg och vi tillagar ca 6 000 portioner/dag. Vi har 4 nya tillagningskök och ska bygga ytterligare 6 tillagningskök inom några år. Vi arbetar för att öka vår ekologiska andel livsmedel, minska klimatpåverkan och minska svinnet i kommunen. Nu satsar vi på att förbättra måltiderna, servicen och tillagningsmetoderna och du kommer bli en viktig pusselbit i den utvecklingen.
Vi vill göra ett positivt avtryck - vill du vara med?
ARBETSUPPGIFTER
Arbetsuppgifterna kan variera mycket beroende på vilket kök du ska arbeta i. Allt i från att vara ensam i ett kök, med allt ansvar det innebär, till att vara en av flera i nästa kök. I arbetsuppgifterna ingår bl a matlagning, specialkost, bereda salladsbuffé, planering och beställning, egenkontroll, disk och städning.
KVALIFIKATIONER
Vi har som krav att du är utbildad kock, har jobbat flera år i kök eller har erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.
I ditt arbete ska du kunna hantera olika specialkoster och anpassad konsistens, recept och livsmedel med innehållsförteckningar och därför krävs goda kunskaper i svenska.
Vi söker dig, en matlagare med ett brinnande intresse för mat och som har kunskap och erfarenhet av att laga god mat. Du är flexibel, har känsla för service och kan ta stort ansvar samtidigt som du har god samarbetsförmåga och är självständig. Du ska också ha kunskaper om relevant lagstiftning och egen kontroll.
Du är utåtriktad och har lätt att knyta kontakter. Du anser att service är viktigt, har ett lösningsfokuserat arbetssätt och tycker att vi är till för våra gäster.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
Körkort och tillgång till bil är önskvärt
Utdrag ur belastningsregistret är ett krav.
ÖVRIGT
Vi arbetar för en jämn köns- och åldersfördelning och för etnisk och kulturell mångfald i våra verksamheter. Vi är övertygade om att mångfald leder till utveckling.
Intervjuer och rekrytering sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag. Kom därför gärna in med din ansökan så snart som möjligt.
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Ronneby kommun samt möjliggöra god kommunikation med dig som sökande vill vi att du ansöker via den digitala länken.
Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Kontaktpersoner på detta företaget
Elena Johansson, Kostchef
0457-61 88 90
Anita Holtne, Vision
0457-61 84 92
Elena Johansson Kostchef
0457-61 88 90
Kristina Glimmeborn, Enhetschef
0457-61 76 38
Kommunals expedition
0457-61 87 05
Måltidschef Cecilia Robertsson
0457-61 88 92
Kostchef Elena Johansson
0457-61 88 90
Måltidschef Kristina Glimmeborn
0457-61 76 38
Måltidschef Per Swärd
0457-618893
Måltidschef Per Swärd
0457-61 88 93