OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Är du en kock med ledaregenskaper som gillar att ta hand om människor? Vill du jobba i ett företag som brinner för att leverera den optimala gästupplevelsen? Har du respekt för råvaror och gillar att laga mat från grunden? Då är Rimforsa Strand platsen för dig! Dessutom får du möjligheten att njuta av den vackra naturen vi har utanför.
Vi söker nu en sous chef där minst 5 års erfarenhet från branschen är ett krav och tidigare ledande position är meriterande. Intervjuer sker löpande och anställning sker enligt överenskommelse. Är du rätt person finns möjlighet till anställning omgående.
I din roll som sous chef är du köksmästarens högra hand vilket innebär både kulinariska och administrativa uppgifter. När köksmästaren är på plats har du inget personalansvar, men när ni inte arbetar tillsammans är det ditt ansvar att leda och fördela arbetet i köket. Du, tillsammans med övriga i teamet, utvecklar gästens matsalsupplevelse. Tillsammans jobbar ni hela tiden med att utveckla våra menyer så att det blir så smidigt och effektivt för er som arbetar utan att för den skull försämra kvaliteten ut till gäst.
Förutom en kocks vanliga arbetsuppgifter är detta dina ansvarsområden:
· God förebild och kontakt för praktikanter och yngre medarbetare i köket.
· Se till att alla i köket följer köksnormer/regler (livsmedelshygien) samt era gemensamt satta mål
· Besvara kundens/gästens förfrågningar personligen
· Inköp av varor till daglig drift
· Tillsammans med köksmästaren utforma nya menyer baserat på företagets inköpspolicy samt gästens krav/önskningar
· Utveckling av Rimforsa Strands produkter
· Säkerställer att rätt kvalitet hålls
· Vara länken för avrapportering mellan köksmästaren och övrig personal i köket
· Ta tag i och lösa de problem som ev uppstår under ditt arbetspass
KÖKETS MATFILOSOFI: "så nära som möjligt - så långt som möjligt". Det innebär att vi lagar mat från grunden med lokalproducerade råvaror. När det inte finns lokalt jobbar vi alltid med svenska produkter.
Vårt kök består av ett team på 4 - 5 kockar/köksbiträde som dagligen levererar såväl lunch, fika och middagar samt håller matlagningsaktiviteter tillsammans med gästerna i Fredrikas Kök.
RIMFORSA STRAND
Rimforsa Strand är ett familjeägt hotell i södra Östergötland. Våra värdeord är omtanke, känsla, flexibilitet och kvalitet. Vi har 41 rum med 70 bäddar, konferenslokaler för upp till 90 personer, matsal för 100 personer. Under våra mer än 20 år som ägare till detta fantastiska hus har vi alltid strävat efter att utveckla vår verksamhet till en mötesplats där värdskap och gastronomi är nyckelorden. 2018 nominerade Östergötland oss till Stora Turismpriset. Våra gäster kommer till oss för bla konferens, aktiviteter, weekend, middag, fester och bröllop. Upptagningsområdet är såväl närområdet som Sverige och Europa. Vi är medlemmar i VISITA och Östgötamat.
Rimforsa ligger 4 mil söder om Linköping och det går bra buss- och tågförbindelser. Möjlighet till övernattning finns.
Arbetstiderna är dag, kväll och helg.
Vi erbjuder dig en vacker arbetsplats där gästens upplevelse och önskemål alltid prioriteras. Köksteamet är en viktig del av vår verksamhet och består av flera kompetenta kockar som jobbar inom såväl varm- och kallkök som med bakning.