OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Sous chef – Banquet till nya Clarion Hotel Sea U
Clarion Hotel Sea U kommer ha Helsingborgs bästa läge med första parkett och en magisk utsikt. Tack vare passionerade medarbetare kommer vi garanterat överträffa gästernas förväntningar. Genom att vara personliga och professionella levererar vi alltid service på högsta nivå. Vi ökar livskvaliteten för både medarbetare och gäster. Och vi har modet att tänka nytt. För vi vet att morgondagen bara är en god natts sömn bort.
Hotellet öppnar februari 2021 och kommer ha 250 hotellrum plus kongresskapacitet för upp till 1200 gäster. Vår restaurang och takbar kommer vara de naturliga platserna att hänga på.
Självklart kommer vi vara en del av staden och framförallt, staden ska känna sig som en del av oss. Här kommer vi skapa ett nytt vardagsrum, en plats att vara på, oavsett anledning.
Till hotellet söker vi nu ytterligare en talang: ” Sous Chef - Banquet”
Vågar du anta utmaningen? Vad gör dig till den bästa kandidaten?
Souschef Banquet (SCB) rapporterar till Head Chef Banquet (HCB)
Tjänsten innefattar ansvar för:
• Kockar
• Kallskänkor
• Diskare
I tjänsten ingår:
• Daglig ledning av alla matproducerande områden samt disk.
• Analysera resultatutvecklingen för avdelningen och proaktivt utarbeta aktivitetsplaner
• Kontinuerligt ha en dialog med närmaste chef gällande konceptutveckling och utveckling av produkten
• Kontinuerligt uppdatera menyer enligt lagda riktlinjer för bankett men även vara behjälplig med meny skrivningar för samtliga F&B avdelningar.
• Tjänstgöring enligt rullande schema men mesta del kvällar och helger
• Att avdelningen är uppdaterad och kunnig i hotellets brand- och säkerhetsrutiner
• Att avdelningen är uppdaterad och kunnig i hotellets hygienrutiner, egenkontroll av livsmedelshantering och liknande rutiner som gäller inom köket.
• Följa företagets policys såsom exempelvis klädpolicy som innebär uniform (kockkläder) moderat make- up, inga smycken, namnskylt mm.
• Att koordinera och informera avdelningens personal om tider, prioritet och menyer för olika aktiviteter och evenemang.
• Ansvar för upplärning och vidareutbildning av kökspersonal. Utbildningar som inte sker av dig själv skall ses över och planeras i samråd med närmsta chef.
• Att i samråd med resten av ansvariga i köken tillhandahålla högsta möjliga matkvalite inom fastlagda lönsamhetsmål till F&B avdelningar
• Se över prissättning och portionsstorlek av produkter för att uppnå en hög och stabil lönsamhet. Inköp inom ramen för godkänd budget. Användande av menu engineering.
• Ständigt utveckla produkten utifrån gästernas behov och önskemål
• Hålla sig informerad om konkurrenternas aktiviteter samt genomföra konkurrentbevakning
• Ansvara för att själv söka upp den informationen som behövs för din avdelning och personal
• Ansvarar för att hålla sig och sin avdelning uppdaterad om vad som händer i huset.
• Att inventering görs vid månadsskifte och lämnas in i rätt tid.
• Samarbeta positivt med personal på övriga avdelningar.
• Eventuellt andra uppgifter kan tillkomma direkt delegerade via närmsta chef.