OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Nu letar vi efter en Souschef som vill vara med och återskapa Hasselbackens storhetstid!
OM HASSELBACKEN
Från Bellmans dagar, ända fram till 1970-talet var Hasselbacken ett av Stockholms mest välbesökta nöjesetablissemang. Under glansdagarna fanns bland annat Moriska paviljongen, en kringbyggd terrass och musikscen nedanför Hasselbackens huvudbyggnad.
Hotell Hasselbacken erbjuder idag 113 hotellrum, möteslokaler för upp till 300 personer, festlokaler samt relaxavdelning. På terrassen med utsikt över den lummiga trädgården kan gästerna koppla av efter en stressig dag och därefter är man välkommen att äta middag i vår eleganta restaurang Hasselbacken eller lobbybaren.
Hotellet är beläget på Djurgården, 10 minuter från city och ett stenkast från bland annat Cirkus Arena, ABBA The Museum, Pop House Hotel och Gröna Lund.
År 2019 förvärvade Pophouse Entertainment Group hotellet och målet har sedan dess varit glasklart, vi ska återskapa Hasselbackens storhetstid! I ett led i detta har konferensrummen, trädgården, publika ytor och restaurangen genomgått omfattande renoveringar.
OM ROLLEN
Som souschef kommer du att ha en nyckelroll på Hasselbacken. Du kommer att leda och fördela arbetsuppgifter i det dagliga arbetet och vara del av kökets managementteam.
I rollen jobbar du med sedvanliga arbetsuppgifter inom kockyrket samtidigt som du säkerställer att alla i teamet har rätt förutsättningar att leverera en grym slutprodukt, att köket alltid är rent och i ordning samt att hela gruppen känner sig delaktig till att bidra.
Som souschef krävs det att du har en hög grad av kvalitetsmedvetenhet. Du kommer arbeta både med á la carte samt med event och bankett vilket betyder att arbetsdagarna kan variera. Du kommer att leda köket till att laga svenska klassiker men som även flörtar brett med de internationella köken.
Lejondelen av din tid är hands on på golvet men vissa administrativa uppgifter så som beställning av varor, HACCP, onboarding för nya teammedlemmar osv förekommer.
OM DIG
Du har en lång erfarenhet inom restaurangkök i ledande befattning och fullkomligt älskar det du gör. Att föregå med gott exempel är något som faller dig naturligt och du är samtidigt duktig på att koordinera och fördela arbetsuppgifter. Du trivs med att jobba i team och lägger stor vikt vid att se till så att samarbetet i köket fungerar bra. Du tycker om att sprida positiv energi och är en riktig lagspelare.
Struktur är viktigt för dig och du har god vana av att sätta upp rutiner, följa rutiner samt förbättra och förfina de processer som behövs för att säkerställa en god kvalité. Du vet att en god struktur skapar utrymme för att vara kreativ, vilket är en egenskap som du besitter. Eftersom det är ett högt tempo i köket trivs du i att jobba i en pulserande verksamhet och har alltid fokus på gästupplevelsen och kvalité. Om du har arbetat utomlands är detta meriterande men inget krav.
OM TJÄNSTEN
Tjänsten inleds med en provanställning som efter 6 månader övergår till en tillsvidareanställning.
Intervjuer sker löpande och anställning kan ske innan sista ansökningsdag.