Souschef

Arbetsbeskrivning

Umeå Folkets Hus är en av Sveriges största kultur- och kongressanläggningar. I Umeå Folkets Hus erbjuds ett stort utbud av teater, musik, film, nöje, konferenser, kongresser, festivaler och festarrangemang.
Restaurang Äpplet – Umeås självklara val för större middagar och konferenser. I vårt moderna kök jobbar du tillsammans med duktiga kollegor där ingen dag är den andra lik.
Det är ett varierande arbete där du får möjlighet att utvecklas genom att servera en mängd olika arrangemang, det kan vara allt ifrån middagar för 600 personer, en catering i annan lokal eller att matcha flera små rätter till en ölprovning. Om du gillar att jobba med högt tempo, är en teamplayer och vill utveckla din hållbara matlagning, då är du rätt person för Restaurang Äpplet!
Tjänsten innebär att ansvara för och leda den operativa driften i köket. Det innebär att arbetsleda och fördela uppgifter till övriga kockar, bagare och kallskänk samt att samordna arbetet mellan dag- och kvällspassen. Du ska leda arbetet under service och säkerställa kvalitén samt beräkna och avgöra tidsåtgång för varje moment samt avgöra mängd råvaror för tillredning och tillagning av menyer för alla våra sällskap, stora som små. Du ska också vara delaktig i att skriva menyer för både dag- och kvällsverksamheten samt snabbt kunna skapa nya maträtter då storleken på sällskap förändras, så att inte svinn uppstår. Tillsammans med köksmästaren ta vara på den kunskap och kompetens som finns i köket samt utveckla menyer, matlagningsmetoder och recept för verksamheten. Målet är hög kundnöjdhet, förbättrat resultat och en arbetsplats där medarbetare trivs och utvecklas.
Tjänsten innebär också att du ska ansvara för hela verksamheten i köket när köksmästaren inte är på plats.
Kort beskrivning av de dagliga uppgifterna:
· Arbetsleda samtliga medarbetare i köket.
· Ansvara för logistiken vid bankettluncher och middagar.
· Inköp av råvaror för den dagliga verksamheten.
Alltid jobba mot de ekonomiska mål som är satta för verksamheten.
Säkerställa att maten håller den kvalitet som UFH står för och att gästerna får en upplevelse de vill återkomma för.
Minska matsvinnet och jobba för ett ökat miljötänk.
Ha en överblick och ett helhetstänk för hela köket och stötta medarbetare i deras arbete samt hjälpa till där behov finns t ex i bageriet.
Vid behov omfördela resurser för att arbetsbelastningen ska vara jämn.
Övriga delegerade uppgifter från köksmästaren.


Kvalifikationskrav för tjänsten:
· Minst tre års erfarenhet i arbetsledande ställning.
· Erfarenhet och kunskap om arbete med bankettsystem är meriterande
· God planerings- och logistikförmåga.
· Tidigare arbete i bageri är meriterande.

Frågor om tjänsten mailas till köksmästaren roger.martti@umeafolketshus.se
Tillträde: enligt överenskommelse
Arbetstid: Dagtid. kväll och helg kan förekomma.
Lön: Månadslön
Tjänsten inleds med provanställning

Sammanfattning

  • Arbetsplats: Umeå Folkets Husförening Upa UMEÅ
  • 1 plats
  • Tills vidare
  • Heltid
  • Fast månads- vecko- eller timlön
  • Publicerat: 17 december 2021
  • Ansök senast: 16 januari 2022

Postadress

VASAPLAN
UMEÅ, 90109

Liknande jobb


12 oktober 2024

Souschef till Färna Herrgård & Spa

9 oktober 2024

8 oktober 2024