OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Om bolaget
Vi på Helsingborg Arena & Scen AB har hela staden som vår arbetsplats. Vi skapar upplevelser, möten och evenemang med variation och bredd för helsingborgaren och för våra besökare.
Vi är ett bolag med många strängar på vår lyra. Hos oss finns Helsingborg Arena, Sofiero slott och slottsträdgård, Helsingborgs Konserthus, Helsingborgs stadsteater, Helsingborg Convention & Event Bureau samt cityexpot H22.
Om oss
Moderna Helsingborg Arena sjuder av liv och rörelse från morgon till kväll. Med runt 300 000 besök varje år till cirka 120 idrotts- och nöjesevenemang, möten och kongresser är den en av regionens främsta spelplatser. Den flexibla arenan kan anpassas efter önskemål och byta skepnad från sober bankettsal för över 1 000 sittande gäster till fartfylld scen för melodifestivalen.
Maten under de olika evenemangen i huset är en central del och något våra besökare ställer minst lika höga krav på som evenemanget i övrigt. Vi vill att servicen skall vara minnesvärd och att maten är något man pratar om, med nära och kära, en lång tid efter evenemanget. Arenan rymmer flera försäljningsställen förutom en stor restaurang finns även ett café, kiosker och intima terrasser som fint smälter in i läktarsektionerna. Terrasserna ger besökare möjligheten till att njuta av föreställningarna med full service under hela evenemanget.
Arbetsbeskrivning
Tjänsten som Souschef innebär en viktig roll i att göra ett besök på arenan till något alldeles extra och leverera god mat och service gentemot våra besökare. Du kommer att arbeta tillsammans med köksmästaren och ni planerar och skapar den helhetsupplevelse och ryggrad som bär upp hela mat- och dryckesverksamheten. Arbetet innefattar allt från att laga mat till den dagliga driften av lunchrestaurangen till att förbereda och tillaga mat för de små och stora evenemangen och mötena i huset. Detta är ett mycket varierande arbete som innefattar allt från att göra mat till ungdomsidrotten till att planera och genomföra bankettmiddagar med flerrättersmenyer till flera hundra ätande gäster. En normal arbetsdag kan även innebära att man förbereder och tillagar mat till arenans samtliga försäljningsställen så som café och kiosker. Många besökare i huset efterfrågar nyttig och hälsosam mat, medan andra tycker om klassikerna från förr.
Som Souschef på Helsingborg Arena säkrar du upp vår kvalitet och ansvarar för kökets prestation som helhet tillsammans med köksmästaren som leder arbetet. Den stora variationen i hur vår vardag på arenan ser ut gör att det ställs höga krav på dig som Souschef att operativt leda den dagliga driften i köket och operativt ta ansvar för kökets rutiner, varuflöde, hygien och kvalitetssäkring. Du kontrollerar och följer upp leveranser och följesedlar. Du ansvarar även operativt för den regelbundna inventeringen och är väl insatt i och kan säkerställa att rutiner, checklistor och egenkontroll fungerar.
Då arbetet ofta förläggs på kvällar och helg är det en förutsättning att du har möjligheten att arbeta under varieande arbetstider.
Kvalifikationer
Du har arbetat som Souschef eller köksansvarig, med lång erfarenhet från miljöer med flera hundra ätande om dagen och med erfarenhet av att skapa menyer för varierande tillfällen. Du är drivande och kommunikativ och trivs med att jobba i ett högt tempo. Du har lätt för att se helheten i verksamheten och skapa engagemang bland dina kollegor. Du ser positivt på förändringar och har förmågan att leda andra genom dem, är flexibel och har lätt att se lösningar och skapa relationer. Du arbetar målmedvetet mot kort- och långsiktiga mål.
Det är ett krav att du har B-körkort för manuellt växlad bil. Du har även god kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift.
Vi lägger stor vikt vid personlighet och det är viktigt att du har ett starkt driv och en kreativ förmåga att lösa problem. Du kommer att arbeta i olika grupper med att skapa kommunikation och god samarbetsförmåga är en förutsättning för att kunna lyckas i denna roll.
Övrig information
Placeringsort: Helsingborg
Anställningsform: Tillsvidare 6 månaders provanställning kan komma att användas.
Omfattning: 100%
Tillträde: Enligt överenskommelse
Har du frågor gällande tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Robert Larsson, Köksmästare, 0736-638173 robert.larsson2@helsingborg.se
Läs mer om bolaget på: www.stagebackstage.se
Ansökan
Om du upplever att du är rätt person för tjänsten – varmt välkommen att ansöka genom knappen ansök nedan. Vi vill ha din ansökan senast 15 januari