OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Bladins Skola är en icke-vinstdrivande friskola med långa anor, bestående av förskola, grundskola, internationell skola och gymnasium med totalt ca 1700 elever. Vår vision är att våra elever ska utvecklas till nyfikna, kunniga och omtänksamma unga människor som är väl förberedda för att utveckla sina drömmar. Vi söker nu dig som vill känna att du gör skillnad varje dag och trivs med att ha ett självständigt, varierande arbete med frihet under ansvar och trivs med att arbeta i en miljö med barn och ungdomar som är våra viktiga gäster.
Om tjänsten
Som souschef hos oss är du en viktig del i vardagen i stiftelsens skolkök. Du är en viktig kugge i det dagliga arbetet i köket. Du kvalitetssäkrar och utvecklar produktionen samt utvecklar måltidsverksamheten på enheten med stöd av vår kostchef som blir din chef.
Tillsammans med övriga teamet som idag består av 7 personer med olika roller, tillagar du goda och säkra måltider av hög kvalitet, till cirka 800 elever och personal samt mellanmål till cirka 350 elever.
I ditt uppdrag ingår även att arbeta enligt stiftelsens målsättning med fastställda mål, styrdokument och policys. Du ansvarar för att vi följer Livsmedelsverket och miljöförvaltningens rekommendationer och bestämmelser och du ansvarar även för kökets egenkontroll och brandskydd. I dina arbetsuppgifter ingår även att tillaga - om så behövs specialkost (i dagsläget köper vi in dessa från ett cateringbolag) och anpassade måltider, genomföra beställningar av livsmedel och övriga produkter samt ansvara för att andra förekommande arbetsuppgifter i ett storkök blir utförda.
Bladins lägger stor vikt vid att den mat vi tillagar och serverar ska vara god, se inbjudande och aptitlig ut samt vara näringsriktig. Den ska gärna vara tillagad med så rena produkter som möjligt. Vi arbetar helst med närproducerade, svenska, ekologiska samt säsongsbaserade produkter. Vi undviker socker och sötade produkter i så stor utsträckning som möjligt. Vi arbetar så hållbart och klimatsmart som möjligt på alla plan.
Detta är en tillsvidaretjänst på heltid (100%)
Kvalifikationer
Vi söker dig som har:
- Kockutbildning eller akademisk bakgrund inom kost.
- Mångårig erfarenhet arbete som kock gärna från restaurangkök men har du en mix av både storkök samt restaurangkök är det en merit.
- Gärna goda kunskaper inom specialkost samt näringslära.
- Erfarenhet av egenkontrollsystem.
- Tidigare erfarenhet som souschef/köksmästare/restaurangchef eller liknande där du fått erfarenhet av ledarskap.
- Du kommer att arbeta nära kostchefen i bland annat budgetfrågor -så det är viktigt att du har erfarenhet och intresse av köksekonomi.
- Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.
Som person är du drivande, ansvarstagande, lösningsorienterad och kan arbeta självständigt. Du är kreativ och öppen för nya ideer. Du har god samarbetsförmåga, ett genuint intresse för människor och service och kan skapa goda relationer då arbetet innebär många kontaktytor med elever, personal, interna och externa samarbetspartners. Du har erfarenhet av, och tycker om att leda och coacha personal på ett tryggt, diplomatiskt och lyhört sätt. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.
Bladins är en rökfri arbetsplats.
Ansökan
Vi arbetar med löpande rekrytering så inkom gärna med din ansökan så fort som möjligt, tjänsten kan tillsättas innan ansökningstiden löper ut.
För mer information om tjänsten kontakta Ulrika Eichler, Kostchef, på ulrika.eichler@bladins.se
Vid eventuell anställning behöver giltigt utdrag ur polisens belastningsregister för skola och förskola uppvisas.
Vi hoppas att du tycker att tjänsten låter intressant! Här på Bladins får du jobba i ett härligt team med bra arbetstider (vardagar, dagtid) och med möjlighet att påverka och utvecklas.
Varmt välkommen med din ansökan!