OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Malmö Opera är sedan 1944 södra Sveriges operahus med en central placering i Öresunds regionen. Vi har något för alla och spelar allt från klassiskt och traditionellt till modernt och nyskrivet. Salongen, en av Nordens största, rymmer över 1500 åskådare och scenen med sina 600 kvadratmeter tillhör de största i Europa. Malmö Opera har drygt 270 tillsvidareanställda och 500-700 pjäsengagerade per spelår. Under ett spelår producerar vi drygt 300 föreställningar för stora scenen samt för barn-, ungdoms- och turnéverksamheterna.
Vi söker en
SOUSCHEF
Vi erbjuder dig en anställning i en kreativ och vacker miljö där vi gemensamt arbetar för att erbjuda vår publik härliga upplevelser. Malmö Opera erbjuder en stimulerande arbetsplats med kollegor från många olika yrkeskategorier, såväl konstnärliga som hantverksyrken. Tjänsten bjuder på varierande matlagning där säsongens råvaror står i fokus. Som Souschef arbetar du inom Arrangemangsavdelningen som ansvarar för de publika delarna och omfattar den välrenommerade restaurangen Operagrillen, foajéserveringen samt vår interna personalmatsal. Avdelningen har drygt tio tillsvidareanställda.
Önskad kompetens:
- Flerårig dokumenterad erfarenhet som Souschef
- Förmåga att ta beslut och visa gott omdöme
- En naturlig ledare som tycker om att inspirera och leda ditt team
- Ett intresse för att skapa nya menyer och maträtter som ligger rätt i tiden
Ansvar och arbetsuppgifter
Tjänsten är direkt underställd Arrangemangschefen. Som Souschef har du det fulla ansvaret att utföra arbetsuppgifterna inom de ramar som överenskommits med Köksmästaren. Vidare ansvarar du för drift av köket när Köksmästaren inte är på plats. Tjänsten innefattar även arbetsuppgifter som menyplanering, beställning av råvaror, kontakt med leverantörer, inventering och kvalitetskontroll. Arbetstimmarna är varierande på dagar och kvällar, och är förlagda med fokus på när vi har förställningar vilket innebär alla veckodagar. Då Malmö Opera håller stängt delar av sommarmånaderna förläggs också restaurangens huvudsemester till denna period.
Profil
Då tjänsten ställer höga krav på flexibilitet, ansvarsfullhet och en mycket bra känsla för service och kvalité, ser vi att du som söker besitter dessa egenskaper. Intresset av att laga mat från grunden är viktigt. Du är en kommunikativ och prestigelös person som trivs med att arbetsleda och motivera personal. Vidare tror vi att du är en resultatinriktad person med god organisationsförmåga som ser till både personalens, gästernas och verksamhetens behov. Har du erfarenhet av att ha arbetat inom en liknande verksamhet, med många avdelningar att leverera mat till, så är det meriterande men inget krav. Vi ser gärna att du har en spetskompetens inom yrkesområdet.
Anställningsförhållanden
Tjänsten avser heltid och är en tillsvidareanställning som föregås av en provanställning. Tillträde 8 augusti eller efter överenskommelse.
Ansökan
Ansökan med CV skickas till ansokanarrangemang@malmoopera.se, senast den 16 maj 2016. Ansök snarast då intervjuer sker löpande. Ange Souschef i ämnesraden.
För ytterligare information om tjänsten vänligen kontakta Arrangemangschef Åsa Hansen som nås på asa.hansen@malmoopera.se eller telefon 040-20 84 06.
Facklig representant för Ledarna är Anders Turesson och nås på anders.turesson@malmoopera.se eller tel. 040-20 85 32 och för Teaterförbundet Maria Rosvall som nås på maria.rosvall@malmoopera.se eller tel. 040-20 25 42.