Souschef à la carte till Grand Hôtel Stockholm

Arbetsbeskrivning

Grand Hôtel är ett klassiskt landmärke mitt i centrala Stockholm och några av Sveriges bästa restauranger finns i huset. Vi kan stoltsera med att vi serverat mat och dryck sedan hotellet byggdes 1874. För 100 år sedan byggdes också de första sommarverandorna på hotellet. Sedan dess har Verandan varit en självklar mötesplats för såväl Stockholmare som besökande turister.

På Verandan erbjuder vi vår bufféfrukost, à la carte lunch och middag samt olika temaveckor med härliga bufféer och klassiska smörgåsbord.

I grundaren Regis Cadiers namn finns Cadierbaren - hit hittar alla hem, Stockholmare som hotellgäster och andra tillresta gäster. Den grandiosa baren rymmer after-work-sällskap, informella möten och festkvällar bubblande av champagne och spännande drinkar. Våra bartendrar är några av Sveriges bästa och vi erbjuder mat från vår stora barmeny, à la carte-frukost, lunch och Afternoon Tea.

Room Service finns på plats dygnet runt och serverar frukost, lunch, middag och allt däremellan vid alla tidpunkter.

Utöver detta har vi 24 eventlokaler som rymmer två till över 1000 personer, där de historiska Vinterträdgården, Spegelsalen och Bolinderska Palatset kompletteras med nya, modernt inredda, lokaler.

Vår stora vinkällare som leds av en Head Sommelier är vida känd och har ett av de absolut största och mest prestigefyllda utbudet i norra Europa, vi har vidare egen styckbod, patisseri och floristavdelning i huset.
Sammantaget gör detta att Grand Hôtel är en plats där personalen gör skillnad och tillsammans skapar vi, med passion och stolthet, minnesvärda upplevelser för våra gäster.

Grand Hôtel är ett helägt dotterbolag till FAM AB och det enda hotellet i Sverige som är medlem i Leading Hotels of the World.




GRAND HÔTEL SÖKER SOUSCHEF À LA CARTE TILL VÅRA OUTLETS

OM ROLLEN

I vår ständiga strävan att alltid utveckla och kvalitetssäkra vår mat- och dryckesavdelning söker vi dig som idag arbetar som Souschef eller dig som känner dig redo att ta nästa steg i karriären. Du ska med passion och kunskap vara med och skapa minnesvärda smakupplevelser för våra gäster. Vi letar därför efter dig som är genuint intresserad av mat och känner dig bekväm och rejält hemmastadd i ett stort restaurangkök.

Gemensamt är att vi har vi ett genuint intresse för yrket där vi lagar internationell- och svensk mat med förstklassiga råvaror. I vårt Veranda-kök serveras såväl frukost, lunch som middag och vår à la carte verksamhet med temaveckor är välkänd långt utanför Stockholms gränser.

Det kommer stundtals att krävas flexibilitet och hårt arbete. Att vara stresstålig och lösningsorienterad är därför en klar fördel. För rätt person kommer det att vara både utvecklande, givande och framför allt roligt. Då vårt kök består av många olika avdelningar finns goda möjligheter för dig att både utveckla och utvecklas. Arbetstiderna varierar och förläggs till såväl dagtid, kvällar som helger.

I denna roll som Souschef arbetar du i vårt Veranda-köksteam. Du arbetar främst i driften i vårt driftkök som servar våra à la carte Outlets; Verandan, Room Service och Cadier Baren. Du arbetar med såväl varm- som kallkök samt arbetar med desserter. Du säkerställer att all mat som lämnar köket håller den höga standard som Grand Hôtel står för.   

 

VEM ÄR DU?


Vi söker dig som är positiv, strukturerad och noggrann

Du har flera års yrkesvana - tidigare erfarenhet från à la cartekök med hög standard och internationellt kök är ett krav

Du har dokumenterad utbildning inom yrket alternativt motsvarande dokumenterad erfarenhet

Du har tidigare vana från att leda ett team och känner dig bekväm i att ta beslut som rör det dagliga arbetet

Du har en gedigen kunskap inom HACCP och livsmedelssäkerhet

Alla som arbetar hos oss måste ha fyllt 18 år samt tala svenska och engelska



VI ERBJUDER


En spännande utmaning och stimulerande arbete i ett Sveriges mest ikoniska hotell med över 300 anställda

En internationell arbetsplats med en levande kultur och stor mångfald bland både kollegor och gäster

Arbetsplatsen är placerad på hotellet där vi har högt i tak och en stor variation i arbetsuppgifter

Tillsvidareanställning på heltid med sex månaders provanställning. Tillträde och lön enligt överenskommelse

Anställningsförmåner och rabatter inom Grand Group



Grand Hôtel är en plats där personalen gör skillnad och tillsammans skapar vi, med passion och stolthet, minnesvärda upplevelser för våra gäster. Grand Hôtel är ett helägt dotterbolag till FAM AB och det enda hotellet i Sverige som är med i Leading Hotels of the World.

Vill du veta mer om tjänsten kontakta Kökschef Stefan Annomarc på stefan.annomarc@grandhotel.se. Ansökningar med CV skickas till jobb@grandhotel.se eller här via Cheffle.

Vi ser mycket fram emot att höra från dig!

Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Observera att vi utför bakgrundskontroll på sökande som del av vår rekryteringsprocess.

Välkommen med din ansökan redan i dag via Cheffle!

 


5 års erfarenhet eller mer

Sammanfattning

  • Arbetsplats: AB Nya Grand Hôtel
  • 1 plats
  • 6 månader eller längre
  • Heltid
  • Fast månads- vecko- eller timlön
  • Publicerat: 3 oktober 2022
  • Ansök senast: 2 november 2022

Postadress

Södra Blasieholmshamnen 8
STOCKHOLM, 10327

Liknande jobb


Sous Chef

Sous Chef

20 november 2024

20 november 2024

17 november 2024

The Old Smokehouse söker souschef

The Old Smokehouse söker souschef

15 november 2024