Souschef Drift till Bankett och Event

Arbetsbeskrivning

Grand Hôtel är ett klassiskt landmärke mitt i centrala Stockholm. Som ett av Skandinaviens ledande femstjärniga deluxe hotell kombinerar Grand Hôtel en rik historia med ständig utveckling och förfining. Hotellet har idag 279 rum, varav 70 är sviter och 11 är signatursviter. Den mest spektakulära är Prinsessan Lilian sviten på hela 330 kvm. Här finns dessutom sex restauranger; Verandan, Terrassen och Cadierbaren samt Mathias Dahlgrens restauranger, ett förstklassigt spa samt 24 konferens- och festvåningar. Lokalerna består av historiska Vinterträdgården, Spegelsalen och Bolinderska Palatset som kompletteras med nya, modernt inredda, lokaler. Bakom kulisserna kan vi stoltsera med en floristavdelning, egen tapetserarverkstad, styckbod, kallskänk, konditori och olika á la carte-kök samt vinkällare och Room Service.

Grand Hôtel är en plats där personalen gör skillnad och tillsammans skapar vi, med passion och stolthet, minnesvärda upplevelser för våra gäster. Grand Hôtel är ett helägt dotterbolag till FAM AB och det enda hotellet i Sverige som är med i Leading Hotels of the World.




I vår ständiga strävan att alltid utveckla och kvalitetssäkra vår mat- och dryckesavdelning söker vi dig som idag arbetar som Souschef eller dig som känner dig redo att ta nästa steg i karriären. Du ska med passion och kunskap vara med och skapa minnesvärda smakupplevelser för våra gäster. Vi letar därför efter dig som är genuint intresserad av mat och känner dig bekväm och rejält hemmastadd i ett eventkök.

Gemensamt är att vi har ett genuint intresse för yrket där vi lagar internationell- och svensk mat med förstklassiga råvaror. Alla event är unika med varierat antal gäster, oavsett antal så ska service och kvalitet genomsyra hela verksamheten och detta ska därför vara en självklarhet även för dig.

Du kommer att vara del i ett engagerat och rutinerat team som dagligen arbetar tillsammans för att överträffa våra gästers förväntningar. Som Souschef för event och bankettköket är du med och leder arbetet för våra kockar samtidigt som du själv arbetar i köket. Du är en stark operativ arbetsledare som även ansvarar för planering och inköp av råvaror samt att lära ut och inspirera våra kockar.

Det kommer stundtals att krävas en del flexibilitet och hårt arbete. Att vara stresstålig och lösningsorienterad är därför en klar fördel. För rätt person kommer det att vara både utvecklande, givande och framför allt roligt. Då vårt kök består av många olika avdelningar finns goda möjligheter för dig att både utveckla och utvecklas. Arbetstiderna varierar och förläggs till såväl dagtid, kvällar som helger.

VEM ÄR DU?


Vi söker dig som är positiv, strukturerad och noggrann

Har ett genuint intresse och passion för att skapa högkvalitativa gastronomiska upplevelser.

Du har några års yrkesvana som kock eller souschef - tidigare erfarenhet från bankettverksamhet och internationellt kök är ett krav.

Uppskattar variationen som ett eventkök erbjuder, där varje event är unikt och antalet gäster varierar.

Du har dokumenterad utbildning inom yrket alternativt motsvarande dokumenterad erfarenhet.

Du har tidigare vana från att leda ett team och känner dig bekväm i att ta beslut som rör det dagliga arbetet.

Alla som arbetar hos oss måste ha fyllt 18 år samt tala svenska och engelska.



VI ERBJUDER


En spännande utmaning och stimulerande arbete i ett av sveriges mest ikoniska hotell med över 300 anställda

En internationell arbetsplats med en levande kultur och stor mångfald bland både kollegor och gäster

Arbetsplatsen är placerad på hotellet där vi har högt i tak och en stor variation i arbetsuppgifter

Tillsvidareanställning på heltid med sex månaders provanställning. Tillträde och lön enligt överenskommelse

Anställningsförmåner och rabatter inom Grand Group.



Som en del av vår rekryteringsprocess utför vi bakgrundskontroller.

Varmt välkommen med din ansökan via Cheffle redan idag!


Mindre än 1 års erfarenhet

Sammanfattning

  • Arbetsplats: AB Nya Grand Hôtel
  • 1 plats
  • Tills vidare
  • Heltid
  • Fast månads- vecko- eller timlön
  • Publicerat: 20 mars 2023
  • Ansök senast: 19 april 2023

Postadress

Södra Blasieholmshamnen 8
STOCKHOLM, 10327

Liknande jobb


23 december 2024

Kock till Kvikkjokks Fjällstation vår - vintern 2025

22 december 2024

20 december 2024

19 december 2024