OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Grand Hôtel är ett klassiskt landmärke mitt i centrala Stockholm. Som ett av Skandinaviens ledande femstjärniga deluxe hotell kombinerar Grand Hôtel en rik historia med ständig utveckling och förfining. Hotellet har idag 279 rum, varav 70 är sviter och 11 är signatursviter. Den mest spektakulära är Prinsessan Lilian sviten på hela 330 kvm. Här finns dessutom sex restauranger; Verandan, Grand Soleil och Cadierbaren samt Mathias Dahlgrens restauranger, ett förstklassigt spa samt 23 konferens- och festvåningar. Lokalerna består av historiska Vinterträdgården, Spegelsalen och Bolinderska Palatset som kompletteras med nya, modernt inredda, lokaler. Bakom kulisserna kan vi stoltsera med en floristavdelning, egen tapetserarverkstad, styckbod, kallskänk, konditori och olika á la carte-kök samt vinkällare och Room Service.
Grand Hôtel är en plats där personalen gör skillnad och tillsammans skapar vi, med passion och stolthet, minnesvärda upplevelser för våra gäster. Grand Hôtel är ett helägt dotterbolag till FAM AB och det enda hotellet i Sverige som är med i Leading Hotels of the World.
OM ROLLEN
I vår ständiga strävan att alltid utveckla och kvalitetssäkra vår mat- och dryckesavdelning söker vi dig som idag arbetar som Souschef eller dig som känner dig redo att ta nästa steg i karriären. Du ska med passion och kunskap vara med och skapa minnesvärda smakupplevelser för våra gäster i Cadierbaren och via Roomservice. Vi letar därför efter dig som är genuint intresserad av mat och känner dig bekväm och rejält hemmastadd i ett stort centralkök.
Gemensamt är att vi har ett genuint intresse för yrket där vi lagar internationell- och svensk mat med förstklassiga råvaror.
Du kommer att vara del i ett engagerat och rutinerat team som dagligen arbetar tillsammans för att överträffa våra gästers förväntningar. Som Souschef för Cadierbarens kök är du med och leder arbetet för våra kockar samtidigt som du själv arbetar i köket. Du är en stark operativ arbetsledare som även ansvarar för planering och inköp av råvaror samt att lära ut och inspirera våra kockar. Menyn uppdateras kontinuerligt under året och anpassas efter säsong.
Det kommer stundtals att krävas en del flexibilitet och hårt arbete. Att vara stresstålig och lösningsorienterad är därför en klar fördel. För rätt person kommer det att vara både utvecklande, givande och framför allt roligt. Då vårt kök består av många olika avdelningar finns goda möjligheter för dig att både utveckla och utvecklas. Arbetstiderna varierar och förläggs till såväl dagtid, kvällar som helger.
VEM ÄR DU?
Vi söker dig som är positiv, strukturerad och noggrann
Har ett genuint intresse och passion för att skapa högkvalitativa gastronomiska upplevelser
Du har flera minst 5 års yrkesvana - tidigare erfarenhet från À la carte och internationellt kök är ett krav
Du har dokumenterad utbildning inom yrket alternativt motsvarande dokumenterad erfarenhet
Du har tidigare vana från att leda ett team och känner dig bekväm i att ta beslut som rör det dagliga arbetet
Du talar flytande engelska eller svenska
VI ERBJUDER
En spännande utmaning och stimulerande arbete i ett Sveriges mest ikoniska hotell med över 300 anställda
En internationell arbetsplats med en levande kultur och stor mångfald bland både kollegor och gäster
Arbetsplatsen är placerad på hotellet där vi har högt i tak och en stor variation i arbetsuppgifter
Tillsvidareanställning på heltid med sex månaders provanställning. Tillträde och lön enligt överenskommelse
Anställningsförmåner och rabatter inom Grand Group
Grand Hôtel är en plats där personalen gör skillnad och tillsammans skapar vi, med passion och stolthet, minnesvärda upplevelser för våra gäster. Grand Hôtel är ett helägt dotterbolag till FAM AB och det enda hotellet i Sverige som är med i Leading Hotels of the World.
Vill du veta mer om tjänsten kontakta köksmästare Isaac Holst på; Isaac.holst@grandhotel.se
Som en del av vår rekryteringsprocess utför vi bakgrundskontroller.
Urval och intervjuer sker löpande.
Varmt välkommen med din ansökan via Cheffle redan i dag!
5 års erfarenhet eller mer