Souschef Drift till nytt restaurangkoncept på Grand Soleil i Stockholm

Arbetsbeskrivning

Grand Hôtel är ett klassiskt landmärke mitt i centrala Stockholm. Som ett av Skandinaviens ledande femstjärniga deluxe hotell kombinerar Grand Hôtel en rik historia med ständig utveckling och förfining. Hotellet har idag 279 rum, varav 70 är sviter och 11 är signatursviter. Den mest spektakulära är Prinsessan Lilian sviten på hela 330 kvm. Här finns dessutom sex restauranger; Verandan, Grand Soleil och Cadierbaren samt Mathias Dahlgrens restauranger, ett förstklassigt spa samt 23 konferens- och festvåningar. Lokalerna består av historiska Vinterträdgården, Spegelsalen och Bolinderska Palatset som kompletteras med nya, modernt inredda, lokaler. Bakom kulisserna kan vi stoltsera med en floristavdelning, egen tapetserarverkstad, styckbod, kallskänk, konditori och olika á la carte-kök samt vinkällare och Room Service.

Grand Hôtel är en plats där personalen gör skillnad och tillsammans skapar vi, med passion och stolthet, minnesvärda upplevelser för våra gäster. Grand Hôtel är ett helägt dotterbolag till FAM AB och det enda hotellet i Sverige som är med i Leading Hotels of the World.




OM ROLLEN

Vi söker efter dig som har ett genuint intresse och passion för mat och som vill vara med på en ny resa för att skapa minnesvärda smakupplevelser för våra gäster. I rollen som Souschef är du tillsammans med ytterligare en Souschef primärt driftansvarig på plats i köket. Du är den som leder och fördelar arbetet och den som stöttar och coachar våra kockar samtidigt som du själv arbetar i köket. Vidare ansvarar du över planering och inköp av råvaror samt att lära ut och inspirera våra kockar. Menyn är influerad av franska och italienska Rivieran och kommer uppdateras kontinuerligt under året och anpassas efter säsong.

Teamet består av fyra kockar, två souschefer, samt köksmästare.

Då restaurangen är helt ny är detta en fantastik möjlighet att vara med och forma såväl teamet som rutiner redan från start! För att passa in i denna roll behöver du ha en genuin passion för yrket, vi ser även att du har tydliga ledaregenskaper och förmågan att kunna lära ut och inspirera. Det kommer även att krävas en hel del hårt arbete och tålamod, att vara stresstålig, flexibel och lösningsorienterad är därför ett måste. För rätt person kommer det att vara både utvecklande, givande och framför allt väldigt roligt. Då verksamhet har många olika kök och avdelningar finns goda möjligheter för dig att både utveckla och utvecklas. Arbetstiderna varierar och kan förekomma både dagar, kvällar och helger.

VEM ÄR DU?

Vi söker efter dig som har tidigare erfarenhet som Souschef eller som är redo för nästa steg i karriären, vidare söker vi efter dig som är:


Positiv, strukturerad och noggrann

Har ett genuint intresse och passion för att skapa högkvalitativa gastronomiska upplevelser

Du har flera års yrkesvana - tidigare erfarenhet från á la carte och internationellt kök är ett krav

Du har dokumenterad utbildning inom yrket alternativt motsvarande dokumenterad erfarenhet

Du har tidigare vana från att leda ett team och känner dig bekväm i att ta beslut som rör det dagliga arbetet

Alla som arbetar hos oss måste ha fyllt 18 år samt tala svenska och engelska



VI ERBJUDER


En spännande utmaning och stimulerande arbete i ett Sveriges mest ikoniska hotell med över 300 anställda

En internationell arbetsplats med en levande kultur och stor mångfald bland både kollegor och gäster

Arbetsplatsen är placerad på hotellet där vi har högt i tak och en stor variation i arbetsuppgifter

Tillsvidareanställning på heltid med sex månaders provanställning. Tillträde och lön enligt överenskommelse

Anställningsförmåner och rabatter inom Grand Group



Grand Hôtel är en plats där personalen gör skillnad och tillsammans skapar vi, med passion och stolthet, minnesvärda upplevelser för våra gäster. Grand Hôtel är ett helägt dotterbolag till FAM AB och det enda hotellet i Sverige som är med i Leading Hotels of the World.

Som en del av vår rekryteringsprocess utför vi bakgrundskontroller.

 

Varmt välkommen med din ansökan via Cheffle redan i dag!


2-4 års erfarenhet

Sammanfattning

  • Arbetsplats: AB Nya Grand Hôtel
  • 1 plats
  • Tills vidare
  • Heltid
  • Fast månads- vecko- eller timlön
  • Publicerat: 13 oktober 2023
  • Ansök senast: 12 november 2023

Postadress

Södra Blasieholmshamnen 8
STOCKHOLM, 10327

Liknande jobb


23 december 2024

Kock till Kvikkjokks Fjällstation vår - vintern 2025

22 december 2024

20 december 2024

19 december 2024