OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Grand Hôtel är ett klassiskt landmärke mitt i centrala Stockholm. Som ett av Skandinaviens ledande femstjärniga deluxe hotell kombinerar Grand Hôtel en rik historia med ständig utveckling och förfining. Hotellet har idag 279 rum, varav 70 är sviter och 11 är signatursviter. Den mest spektakulära är Prinsessan Lilian sviten på hela 330 kvm. Här finns dessutom sex restauranger; Verandan, Grand Soleil och Cadierbaren samt Mathias Dahlgrens restauranger, ett förstklassigt spa samt 23 konferens- och festvåningar. Lokalerna består av historiska Vinterträdgården, Spegelsalen och Bolinderska Palatset som kompletteras med nya, modernt inredda, lokaler. Bakom kulisserna kan vi stoltsera med en floristavdelning, egen tapetserarverkstad, styckbod, kallskänk, konditori och olika á la carte-kök samt vinkällare och Room Service.
Grand Hôtel är en plats där personalen gör skillnad och tillsammans skapar vi, med passion och stolthet, minnesvärda upplevelser för våra gäster. Grand Hôtel är ett helägt dotterbolag till FAM AB och det enda hotellet i Sverige som är med i Leading Hotels of the World.
OM ROLLEN
Vi söker efter dig som har ett genuint intresse och passion för mat och som vill vara med på en ny resa för att skapa minnesvärda smakupplevelser för våra gäster. I rollen som Souschef är du tillsammans med ytterligare en Souschef primärt driftansvarig på plats i köket. Du är den som leder och fördelar arbetet och den som stöttar och coachar våra kockar samtidigt som du själv arbetar i köket. Vidare ansvarar du över planering och inköp av råvaror samt att lära ut och inspirera våra kockar. Menyn är influerad av franska och italienska Rivieran och kommer uppdateras kontinuerligt under året och anpassas efter säsong.
Teamet består av fyra kockar, två souschefer, samt köksmästare.
Då restaurangen är helt ny är detta en fantastik möjlighet att vara med och forma såväl teamet som rutiner redan från start! För att passa in i denna roll behöver du ha en genuin passion för yrket, vi ser även att du har tydliga ledaregenskaper och förmågan att kunna lära ut och inspirera. Det kommer även att krävas en hel del hårt arbete och tålamod, att vara stresstålig, flexibel och lösningsorienterad är därför ett måste. För rätt person kommer det att vara både utvecklande, givande och framför allt väldigt roligt. Då verksamhet har många olika kök och avdelningar finns goda möjligheter för dig att både utveckla och utvecklas. Arbetstiderna varierar och kan förekomma både dagar, kvällar och helger.
VEM ÄR DU?
Vi söker efter dig som har tidigare erfarenhet som Souschef eller som är redo för nästa steg i karriären, vidare söker vi efter dig som är:
Positiv, strukturerad och noggrann
Har ett genuint intresse och passion för att skapa högkvalitativa gastronomiska upplevelser
Du har flera års yrkesvana - tidigare erfarenhet från á la carte och internationellt kök är ett krav
Du har dokumenterad utbildning inom yrket alternativt motsvarande dokumenterad erfarenhet
Du har tidigare vana från att leda ett team och känner dig bekväm i att ta beslut som rör det dagliga arbetet
Alla som arbetar hos oss måste ha fyllt 18 år samt tala svenska och engelska
VI ERBJUDER
En spännande utmaning och stimulerande arbete i ett Sveriges mest ikoniska hotell med över 300 anställda
En internationell arbetsplats med en levande kultur och stor mångfald bland både kollegor och gäster
Arbetsplatsen är placerad på hotellet där vi har högt i tak och en stor variation i arbetsuppgifter
Tillsvidareanställning på heltid med sex månaders provanställning. Tillträde och lön enligt överenskommelse
Anställningsförmåner och rabatter inom Grand Group
Grand Hôtel är en plats där personalen gör skillnad och tillsammans skapar vi, med passion och stolthet, minnesvärda upplevelser för våra gäster. Grand Hôtel är ett helägt dotterbolag till FAM AB och det enda hotellet i Sverige som är med i Leading Hotels of the World.
Som en del av vår rekryteringsprocess utför vi bakgrundskontroller.
Varmt välkommen med din ansökan via Cheffle redan i dag!
2-4 års erfarenhet