Souschef drift till vårt konditori på Grand Hôtel i Stockholm

Arbetsbeskrivning

Grand Hôtel är ett klassiskt landmärke mitt i centrala Stockholm. Som ett av Skandinaviens ledande femstjärniga deluxe hotell kombinerar Grand Hôtel en rik historia med ständig utveckling och förfining. Hotellet har idag 279 rum, varav 70 är sviter och 11 är signatursviter. Den mest spektakulära är Prinsessan Lilian sviten på hela 330 kvm. Här finns dessutom sex restauranger; Verandan, Grand Soleil och Cadierbaren samt Mathias Dahlgrens restauranger, ett förstklassigt spa samt 23 konferens- och festvåningar. Lokalerna består av historiska Vinterträdgården, Spegelsalen och Bolinderska Palatset som kompletteras med nya, modernt inredda, lokaler. Bakom kulisserna kan vi stoltsera med en floristavdelning, egen tapetserarverkstad, styckbod, kallskänk, konditori och olika á la carte-kök samt vinkällare och Room Service.

Grand Hôtel är en plats där personalen gör skillnad och tillsammans skapar vi, med passion och stolthet, minnesvärda upplevelser för våra gäster. Grand Hôtel är ett helägt dotterbolag till FAM AB och det enda hotellet i Sverige som är med i Leading Hotels of the World.




OM GRAND HOTEL

Grand Hôtel är ett klassiskt landmärke mitt i centrala Stockholm. Som ett av Skandinaviens främsta femstjärniga deluxe-hotell förenar Grand Hôtel en rik historia med kontinuerlig utveckling och förädling. Just nu letar vi efter en passionerad och erfaren Souschefskonditor som kommer att vara en nyckelaktör i vår strävan att sätta Grand Hôtels konditori på kartan och göra det till en ikon.

OM ROLLEN

I din roll som Souschefskonditor på Grand Hôtel kommer ditt huvudsakliga uppdrag vara att aktivt bidra till utvecklingen av ett nytt och innovativt koncept för konditoriavdelningen. Vi gör en betydande satsning på vårt konditori, vilket innebär att du, tillsammans med den andra souschefen och konditorchefen, kommer att ägna dig åt att utveckla och coacha teamet på denna spännande resa. Dessutom kommer du att ha möjlighet att påverka både menyn och arbetsprocesserna. Dina närmaste kollegor utgörs av ett dedikerat konditorteam som du också kommer att ansvara för att coacha, inspirera och leda under skift.

Dina huvudsakliga ansvarsområden kommer att inkludera:


Skapande av enastående desserter och bakverk för våra restauranger och evenemang, med fokus på kreativitet, innovation och hög kvalitet

Ledarskap, coaching och personalutveckling

Organisation, fördelning och uppföljning av arbetet inom konditoriavdelningen, inklusive aktivt deltagande i produktionen

Ansvar för inköp, beställningar och varuuppföljning

Säkerställa att avdelningen följer alla miljö- och sanitetsstandarder (HACCP)



KVALIFIKATIONER

För att lyckas i denna roll ser vi gärna att du:


Är kreativ och innovativ med förmågan att skapa unika och spännande smakkombinationer och presentationer

Har problemlösningsförmåga samt förmågan att arbeta strukturerat och organiserat

Är passionerad om konditori och strävar efter att hålla dig uppdaterad om de senaste teknikerna inom branschen

Är en lagspelare som trivs i en samarbetsinriktad miljö och är redo att samarbeta med köksteamet för att skapa fantastiska smakupplevelser

Har diplomatisk förmåga och är lyhörd, vilket gör att du kan interagera med gäster och bygga bra samarbetsrelationer med dina kollegor

Besitter god kommunikations- och organisationsförmåga



Vidare ser vi gärna att du har:


Minst 5 års erfarenhet som konditor med dokumenterad skicklighet inom konditori

Ledarerfarenhet är meriterande, då du kommer att leda och inspirera ditt konditoriteam

Formell kulinarisk utbildning och erfarenhet från femstjärniga etablissemang är ett plus



Arbetstiderna följer ett rullande schema och inkluderar kvälls- och helgarbete.

VI ERBJUDER:


Tillsvidareanställning på heltid med en provanställning på sex månader

Anställningsförmåner inom Grand Group

Lön och tillträde enligt överenskommelse



Om du är redo att ta din konditorikarriär till nästa nivå och vara en del av Grand Hôtels spännande framtid, ser vi fram emot din ansökan. Vi ser fram emot att välkomna en passionerad Souschefskonditor som delar vår vision om att erbjuda enastående gästupplevelser på Grand Hôtel!

 

Varmt välkommen med din ansökan via Cheffle redan i dag!


5 års erfarenhet eller mer

Sammanfattning

  • Arbetsplats: AB Nya Grand Hôtel
  • 1 plats
  • Tills vidare
  • Heltid
  • Fast månads- vecko- eller timlön
  • Publicerat: 16 november 2023
  • Ansök senast: 16 december 2023

Postadress

Södra Blasieholmshamnen 8
STOCKHOLM, 10327

Liknande jobb


23 december 2024

Kock till Kvikkjokks Fjällstation vår - vintern 2025

22 december 2024

20 december 2024

19 december 2024