OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Souschef till Samariterhemmet diakoni, Hotell & konferens och Restaurang
Om oss
Vi är stolta över vår långa historia av medmänsklighet som vi arbetat med sedan 1882. Vi är en ekonomiskt och juridiskt självständig stiftelse på kristen värdegrund. Hos oss arbetar ca 90 personer inom social och diakonal verksamhet, vård och omsorg, hotell och konferens, fastigheter samt utbildning. Våra verksamheter finns mycket centralt i Uppsala.
Vi är inne i en expansiv fas och vill att våra verksamheter ska växa och utvecklas därför förstärker vi nu vår bemanning. Läs gärna mer om oss på www.samariterhemmet.se
Inom det aktuella verksamhetsområdet finns Restaurang Otto, Duvan Hotell och Konferens samt mat till Vård & omsorg.
Restaurang Otto: Lunchrestaurang och café med ca 60 platser. Vi säljer även lunchlådor och take away. Restaurangen ligger i entréplanet på Samariterhemmet.
Duvan Hotell och Konferens: Hotellet har 32 rum och serverar frukost. I konferensen finns 5 lokaler och kan servera upp till mellan 70–100 personer, kaffe, lunch, middagar, event. Vi har också möjlighet att ha minnesstunder och andra typer av event samt catering.
Om tjänsten
Tjänsten är på heltid och i huvudsak dagtid, måndag – fredag, kvällar och helger förekommer. Lön enligt överenskommelse. Tillträde snarast. Vi följer kollektivavtalet Vård och omsorg.
Vi söker någon som tillsammans med köksmästaren kan att utveckla och driva vårt kök för att nå ut till ett större gästsegment i vår restaurang samt cateringverksamhet. Vi behöver någon med god erfarenhet inom kökets alla delar, från enklare rätter till ”fine dining”.
Att vara med i driften och arbetsledning av densamma är en stor del av rollen som Souschef där du samtidigt säkrar kvalité, guidar och motiverar medarbetarna i köket. Du rapporterar till Köksmästaren för Restaurang Otto. Du kommer vara en del i vidareutvecklingen av rutiner, menyer, hållbarhet och ökad försäljning. I rollen ingår också att följa upp nyckeltal, kalkylering, optimera driften, beställa varor & inventering samt säkerställa myndighetskraven gällande bl.a. HACCP.
I tjänsten ingår även att handleda praktikanter och medarbetare som arbetstränar.
Kompetens
Vara utbildad kock inom restaurang och storhushåll och ha minst 5 års praktisk och administrativ erfarenhet av yrket.
Ha erfarenhet av arbetsledning, minst 3 år
Ha minst 3 års erfarenhet av ”fine dining”
Ha god datorvana och kunna hantera olika digitala affärssystem
Kunna göra menyer samt beräkna kostnader (kalkyler)
Meriterande är dokumenterad dryckeskunskap eller erfarenhet som sommelier, erfarenhet av att handleda praktikanter och arbetstränande samt erfarenhet av att hantera sociala medier
Personliga egenskaper
Som Souschef har du ett stort intresse och passion för mat och service! Du tycker om att ta till dig nya influenser och arbeta efter säsong. Att laga maten från grunden och hållbart är en förutsättning i vårt kök. Du ska ha känsla för värdskap och hög arbetsmoral.
Du ska vara positiv, kreativ, och ansvarsfull, ha god social kompetens och verkar för att gästen alltid är i fokus. Du är en flexibel och lösningsorienterat person.
Upplysningar om tjänsten
Köksmästaren för Restaurang Otto Helena Landar helena.landar@samariterhemmet.se
HR-ansvarig Marie Nordwall, 072-451 76 42 marie.nordwall@samariterhemmet.se
Intervjuer och urval sker löpande.