OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Järnvägsrestaurangen ligger på den klassiska platsen på Liseberg där legendariska Bengtas Café tidigare låg.
I 62 år var Bengtas Café ett populärt ställe att slå sig ner på, ta en kopp kaffe och äta de berömda våfflorna. Men allt har sitt slut, så även sagan om Bengtas Café. Den 8 augusti 1986 stängdes caféet för gott och byggnaden revs i september samma år. Detta för att ge plats åt Lisebergbanans stationsbyggnad och Järnvägsrestaurangen som båda hade premiär 1987.
Premiäråret hade Järnvägsrestaurangen en unik miljö, gästerna bokade platsbiljett och åt maten i järnvägsvagnar. Allt från inredning till personalens kläder hade ett järnvägstema.
Till säsongen 2019 fick Järnvägsrestaurangen och hela stationsbyggnaden en rejäl uppfräschning och modernisering.
Järnvägsrestaurangen är en familjevänlig tågrestaurang vid Lisebergbanan med en stor variation på utbudet. Allt från växtbaserat och MSC-märkt fisk till KRAV-märkt hamburgare för stora och små resenärer.
Här är det avslappnat och ledigt som gäller, precis som på vilken tågresa som helst.
Med ett besök i vår järnvägsrestaurang håller stora som små ångan uppe hela dagen – det här är den perfekta familjerestaurangen. Tag plats i tåget och njut av vällagad mat serverad i sittkupéer och godsvagnar.
Arbetsuppgifter och kvalifikationer
Souschefens främsta uppgift är att fungera som köksmästarens högra hand. Vid köksmästarens frånvaro planerar, leder och fördelar souschefen arbetet i köket. Du är väl insatt i gällande inköpsrutiner, är delaktig i personalplanering och rekrytering, och har en viktig roll i kökets utvecklingsarbete.
Ditt arbete är driftsorienterat vilket kräver att du har stor passion för mat, är nyskapande och kreativ utan att tumma på våra höga kvalitetskrav. Du bidrar aktivt till en öppen och trivsam arbetsmiljö och tar ett stort personligt ansvar gentemot dina kollegor genom att föredömligt efterleva gällande branschregler, vara en god arbetsledare och inspirera till kompetenshöjning.
Vi söker dig som har relevant restaurangutbildning och dokumenterad erfarenhet från restaurangkök. Det är meriterande med erfarenhet från arbetsledande befattning inom kök gällande såväl driftsansvar som råvarubeställning samt menyplanering. Vi ser gärna att du tidigare har arbetat med à la carte, och är van vid höga volymer som ska levereras i högt tempo.
Med ditt intresse och din kompetens vill vi, förutom att bibehålla vår kvalitet och nöjda gäster, att du blir en viktig del av att utveckla och driva våra koncept framåt. Du arbetar ansvarsfullt och med mål att leverera en högklassig måltid och har god kännedom om livsmedelslagen och hantering av råvaror.
Villkor
Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse. Arbetstiden följer Lisebergsparkens och restaurangens öppettider och är förlagd till såväl vardagar som helger, dagtid som kvällstid. Under säsong behöver vi hög närvaro av våra medarbetare, vilket innebär att du har en särskild viktig operativ roll under sommar- och julsäsongen.
Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta:
Områdeschef/restaurangchef Anna Kindh på mejl: anna.kindh@liseberg.se
Köksmästare Daniel Thurauf på mejl: daniel.thurauf@liseberg.se
Eftersom vi rekryterar löpande ser vi gärna din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 31 mars. Välkommen med din ansökan!