OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Heltidsanställd
SP Food and Bioscience är sedan årsskiftet en enhet inom SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut. Vår verksamhet har av tradition varit inriktad mot livsmedel och livsmedelsindustrin men har under de senaste åren breddats, främst till andra delar av bioscience-området. Inom sektionen Sensorik och arom, med omkring tio medarbetare, bedriver vi såväl långsiktig forskning som tillämpade konsultuppdrag med fokus på olika sensoriska frågeställningar. Nu söker vi en sektionschef med förmåga att såväl utveckla forsknings- och affärsverksamheten som vara en bra personalledare.
Inom SP-koncernen finns många olika kompetenser. Det ger stora möjligheter att arbeta tvärvetenskapligt i både forskningsprojekt och konsultuppdrag. Vår forskning finansieras av anslag som vi främst söker från nationella forskningsråd, EU samt företag. Vi ser gärna att en väsentlig del av forskningen utförs som doktorandprojekt i samarbete med något universitet. I vår uppdrags-verksamhet arbetar vi som konsulter åt såväl små som stora företag både inom och utom Sverige.
Sensorik och sensorisk analys handlar om att öka kunskapen om hur vi som konsumenter påverkas av de olika sinnesintryck som vi får när vi äter och dricker, eller när vi får sinnesintryck från andra produkter. Vi vet att det oftast handlar om dynamiska förlopp där sinnesintrycken förändras. Några exempel på frågeställningar som vi arbetare med är: Hur skall dessa intryck kunna mätas? Hur påverkas den sensoriska upplevelsen av matens innehåll av aromer och smaker eller av att maten har olika strukturer? Vilka sensoriska egenskaper skall en produkt ha för att konsumenterna skall tycka om den? Hur påverkas konsumenternas val av hälsosamma produkter av de sensoriska egen-skaperna? Eller till sist, hur påverkas den sensoriska upplevelsen av måltidssituationen?
Nu söker vi dig som har en lämplig forskarbakgrund, natur- eller beteendevetenskaplig, och som vill vara med och vidareutveckla både dig själv och oss inom detta högaktuella område. Vi tror att du för närvarande arbetar med sensorik inom något företag eller vid någon institution. Det är bra men inte avgörande om du har erfarenheter från sensorisk livsmedelsforskning. Din kompetens som sensoriker och din vilja att ta ytterligare ett steg är viktigare.
Du skall:
• leda personalen och verksamheten vid sektionen Sensorik och Aromkemi
• skapa och utveckla tvärvetenskapliga samarbeten för både forskning och konsultverksamhet
• utveckla forskningsområdet genom att söka anslag, leda och delta i forskningsprojekt samt handleda forskarstuderande och examensarbetare
• utveckla affärsverksamheten samt leda och delta i konsultuppdrag, framför all med inriktning mot större och internationella företag
Vi vill att du:
• du är en god ledare som vet hur man motiverar sina medarbetare
• har disputerat samt har 5-10 års erfarenhet av att arbeta med forskning eller som konsult inom sensorik och arom området, eller ett näraliggande område
• har arbetat med analytisk sensorik och konsumentinriktade metoder så som beskrivande analys, temporal dominance of sensation (TDS) och preferens mappning.
• gillar rollen som problemlösare och säljare i kontakten med företag
• har erarenhet av att söka och driva forsknings och utvecklingsprojekt, gärna tvärvetenskapliga och tillsammans med företag
• är prestigelös men ändå målinriktad och dessutom förtroendeingivande i kraft av din personlighet och kompetens
• är bra på att kommunicera resultat från både forsknings- och konsultuppdrag
Dessutom ser vi gärna att du:
• har god förståelse av analytiska metoder för arom och smakämnen
• har goda kunskaper i statistik
• har organisationsför Ansökan sker endast via nedanstående länk!
Kontaktpersoner på detta företaget
Pär Liljestrand
Marie Sjöberg
Fredrik Johansson
Marcus Vestergren
Ej tillgänglig
Mikael Stallgård
Eddie Hasth
Jan Jacobson
Pia Östgaard
Birgitta Strömbom