OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Vill du bidra till att ta Livsmedelsverket till nästa nivå i vårt stöd till företag? Vill du arbeta med livsmedelsinformation och mer specifikt skyddade beteckningar och det ekologiska regelverket? Då är du välkommen att söka den här tjänsten.Varför Livsmedelsverket
Engagemanget för mat och dricksvatten är idag stort och de frågor vi på Livsmedelsverket arbetar med berör alla på ett eller annat sätt. Säker mat, säkert dricksvatten och hållbara matvanor är centrala för ett hållbart samhälle. Livsmedelsverket är Sveriges myndighet på livsmedelsområdet och här arbetar landets främsta experter på livsmedel med vetenskap, råd och kontroll.
Din roll
Livsmedelverkets handlägger ansökningar om skyddade beteckningar som ett sätt att stärka den svenska matkulturen, förutsättningarna för svenskt mathantverk och livsmedelsexport. I tjänsten ingår att tillsammans med kollegor utveckla och förstärka det arbete som pågår med att handlägga ansökningar om skyddade beteckningar och tillhörande frågor, liksom att ta hand om resultat från EU-kommissionens revision av Sveriges system för kontroll av skyddade beteckningar. Arbetet innebär också att medverka till att ta fram vägledande information till företag och kontrollmyndigheter på området.
Bland arbetsuppgifterna ingår att tolka regler och utveckla vägledning kopplat till det ekologiska regelverket. Några exempel på andra uppgifter är att ansvara för att utfärda dispenser för icke ekologiska ingredienser, kalibreringsmöten med kontrollorganen, arbete med EU-systemet OFIS och hantering av företags anmälningar av ekologiska produkter.
Till tjänsten kan också komma att knytas andra frågor som rör andra områden inom märkning och livsmedelsinformation. I arbetet ingår också allmänt förekommande arbetsuppgifter såsom att svara på skriftliga frågor från företag, allmänhet och kontrollpersonal eller delta med expertkunskap i olika samarbeten och projekt. Omvärldsbevakning och att inhämta och delge information i olika nätverk ingår också som en naturlig del i arbetet.
Enheten för märkning och exportfrämjande
Enheten för märkning och exportfrämjande hanterar frågor som rör livsmedelsinformation, livsmedelsbedrägerier och livsmedelsexport. Att underlätta för företagen att märka rätt är ett av Livsmedelsverkets prioriterade mål. Som statsinspektör får du delta i arbetet med att maten vi äter är säker och att varken företag eller konsumenter bli lurade eller vilseledda.
Din kompetens
Vi söker dig som har relevant universitet-/högskoleutbildning, gärna med koppling till livsmedel. Det krävs att du har aktuella erfarenheter av och insikter om livsmedelskontroll och/eller livsmedelsföretagande för att ha förutsättningar att lyckas med uppdraget. Har du dessutom erfarenhet av projektledning är det en merit. Tjänsten förutsätter att du har kännedom om de allmänna märkningsreglerna men också om grundläggande livsmedelslagstiftning. Det krävs att du har fördjupade kunskaper om regelverken kring skyddade beteckningar och/eller ekologisk produktion. Har du insikter i och kunskaper om handelsnormer och/eller ytterligare några av de speciallagstiftningar som reglerar livsmedelsområdet generellt är det meriterande.
Dina personliga egenskaper
Som person har du en god analytisk förmåga och är van att uttrycka dig väl skriftligt. Du har även en god verbal förmåga och uttrycker dig okomplicerat för att kunna förmedla och kommunicera enhetens insatser. Dina uppgifter förutsätter att du är självständig och självgående. Ditt arbetssätt innefattar att du tar ansvar för planering, är initiativtagande samt slutför dina arbetsuppgifter. För att lyckas med uppdraget krävs även att du är en driven lagspelare som vill jobba med och genom andra, är kunnig i sak och förmår att manövrera och prioritera i ett omfattande flöde av arbetsuppgifter. Du ser värdet i samarbete mellan enheter och avdelningar men är även van att agera tillsammans med externa kontakter. Du har både ett öga för detaljer och en god förmåga att se helheter. För att vara framgångsrik i din roll och nå ut med din kompetens krävs också en god omvärldsbevakning.
Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.
Välkommen att kontakta oss
Du är välkommen att kontakta rekryterande chef Sofia Ardell. Representant för Saco-S är Frida Broman och för ST Anders Staffas. Samtliga nås via vår växel, tel. 018-17 55 00.
Sista ansökningsdag är 2024-02-16. Ansök via platsannonsen på Lediga jobb (livsmedelsverket.se), märk ansökan med diarienummer 2024/00702. Ansökan ska vara skriven på svenska.
Mer information om tjänsten
Anställningsform: Tillsvidareanställning, Heltid eller enligt överenskommelse. Vi tillämpar 6 månaders provanställning
Tillträde: Omgående, enligt överenskommelse
Organisationstillhörighet: Avdelningen för råd och reglering/ Enheten för märkning och exportfrämjande
Placeringsort:Uppsala
All tillsvidareanställd personal vid Livsmedelsverket är krigsplacerad inom myndigheten.
Inför intervju
Betyg, intyg och ID-handling som styrker din ansökan tas med vid en eventuell intervju.
Välkommen med din ansökan!
Denna rekrytering sker helt genom Livsmedelsverkets försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.
Om Livsmedelsverket
Livsmedelsverket arbetar för att maten som produceras, säljs och serveras i Sverige ska vara säker och ärlig, för ett samhälle där det är lätt för människor att äta på ett hälsosamt och hållbart sätt,
och en trygg livsmedels- och dricksvattenförsörjning i vardag och kris.
Våra verktyg är kunskap, råd, regler och kontroll.
Totalt är vi cirka 630 medarbetare, varav drygt 330 i Uppsala och ytterligare 300 som arbetar med livsmedelskontrollen ute i landet.