OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Säker mat, bra dricksvatten, ärlig mat och bra matvanor – det är vårt recept på matglädje. Livsmedelsverket är Sveriges myndighet på livsmedelsområdet. Här arbetar landets främsta experter på livsmedel med vetenskap, råd och kontroll.
På Livsmedelsverket erbjuds intressanta arbetsuppgifter inom viktiga samhällsområden som livsmedel, hälsa, miljö och djurskydd. Totalt är vi cirka 500 medarbetare, varav drygt 300 i Uppsala och ytterligare 200 arbetar med livsmedelskontrollen ute i landet.
Kontrolledning
Avdelning Kontrolledning är en av fyra avdelningar inom område Styrning och vägledning. Vi arbetar med att leda, utveckla och följa upp livsmedelskontrollen i Sverige. På avdelningen finns bland annat samordnaransvaret för Nationella kontrollplanen, samordningen av SANTE F-revisioner och ansvaret för den årliga rapporten till EU-kommissionen.
Vi bedriver flera olika projekt för att utveckla livsmedelskontrollen i Sverige. Som en del i handlingsplanen i regeringens livsmedelsstrategi driver vi projektet God kontrollsed. God kontrollsed är ett långsiktigt arbete där målet är en livsmedelskontroll som utförs på bästa möjliga sätt. Det skapar likvärdighet i kontrollen, något som på sikt kommer att förenkla för företagen i mötet med kontrollmyndigheter.
På avdelningen arbetar vi också med att ta fram en ny riskklassningsmodell som ska harmonisera med den nya EU-lagstiftningen, men framförallt öka likvärdigheten när det gäller hur mycket kontroll livsmedelsföretag i Sverige ska få. Inom ramen för att ta fram en ny riskklassningsmodell ska vi möjliggöra för företag som är certifierade inom områden som tangerar eller påverkas av livsmedelslagstiftningen att få minskad offentlig kontroll.
Arbetsuppgifter
Vi söker dig som vill vara med och bygga upp och förvalta ett system för minskad kontroll genom att ta hänsyn till företagens tredjepartscertifiering.
Du kommer också att ha andra arbetsuppgifter på avdelningen, exempelvis uppföljning av kontrollorgan inom det ekologiska området.
Dina kvalifikationer
Du har en akademisk utbildning i grunden, exempelvis som agronom, veterinär, miljö- och hälsoskyddsinspektör eller liknande. Du har också flerårig erfarenhet av att arbeta med ackrediterade tredjepartscertifieringar inom livsmedelskedjan och har erfarenhet av att självständigt genomföra revisioner. Du har erfarenhet från antingen kvalitetssäkringsarbete på ett livsmedelsföretag eller från arbete på certifieringsföretag. Lagstiftning är du kunnig inom och du är väl förtrogen med hur livsmedelskontrollen fungerar.
God svenska och engelska i tal och skrift är ett krav. Vi ser gärna att du har en god vana att hantera digitala verktyg.
Som person trivs du i en utåtriktad roll, är kommunikativ och bra på att bygga relationer och nätverk. Du är också ansvarstagande, noggrann och kan självständigt driva frågor. I ditt arbete är du målinriktad och strukturerad och slutför saker enligt plan. För att bli framgångsrik i arbetet ser vi också att du är kreativ och har förmåga att hitta nya vägar samt lösa problem som kan uppstå på vägen.
Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.
Kontakt: Du är välkommen att kontakta rekryterande chef Helena Storbjörk Windahl tf chef. Representant för Saco är Karin Neil Persson och för ST Leif Pedersen. Samtliga nås via vår växel, tel. 018-17 55 00.
Sista ansökningsdag: 2021-01-14. Ansök via platsannonsen på livsmedelsverket.se/lediga jobb, märk ansökan med diarienummer.
Anställningsform: Tillsvidare