OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Vi söker en ny medarbetare till avdelning Säkra livsmedel. Vill du stödja och vägleda kontrollmyndigheter och företag i frågor rörande dricksvatten så är den här tjänsten är något för dig!
I Sverige är det självklart att vi ska kunna dricka vattnet direkt ur kranen utan att bli sjuka. Vi vill inte heller att vattnet ska vara grumligt, färgat eller lukta eller smaka illa. Klimatförändringar är en stor utmaning för att vi även i framtiden ska ha bra dricksvatten. Många aktörer är involverade i dricksvattenförsörjningen, och Livsmedelsverket har samordningsansvar för dricksvattenfrågor i Sverige. På dricksvattenområdet har avdelning Säkra livsmedel ansvar för frågor om dricksvattenkvalitet.
Avdelningen Säkra livsmedel, som består av omkring 15 medarbetare med olika arbetsuppgifter, har kontrollpersonal och företag som målgrupp och ger stöd när det gäller tillämpning av regelverket kring livsmedel. Även arbetet med planering och styrning av de nationella provtagningsprogrammen ligger inom avdelningen. Vi ansvarar dessutom för extern och intern samordning av smittskyddsfrågor och utbrottsstöd, och är internationell kontaktpunkt i smittskyddsfrågor. Att ge råd och stöd till Länsstyrelserna i frågor om livsmedelshygien samt kontroll av primärproduktion ingår också i vårt uppdrag.
Vi erbjuder
Tillsammans med erfarna kollegor ansvarar du för att ge stöd till kollegor som arbetar med offentlig kontroll av dricksvatten och till de som producerar, distribuerar och också använder dricksvatten. Arbetet innebär många kontaktytor, både internt/externt och nationellt/internationellt och det är tydligt utvecklingsinriktat.
Arbetsuppgifterna innebär bland annat att:
• ge rekommendationer om riskhantering, till exempel vid förorening av dricksvatten
• sprida information och ge vägledning
• omvärldsbevaka
• samverka om riskhantering internt och med andra svenska myndigheter
• stöd och samverkan vid regelutveckling på EU-nivå
Du kommer också att få arbeta med avdelningens och områdets generella frågor som rör livsmedelshygien och är riktade mot kontrollmyndigheter och livsmedelsföretag.
Vi söker
För att lyckas i denna roll krävs att du har en examen från relevant högskoleutbildning, helst med naturvetenskaplig inriktning, exempelvis miljö- och hälsoskyddsinspektör. Du ska dessutom ha erfarenhet av arbete med dricksvattenfrågor från offentlig eller privat verksamhet. Det är meriterande om du har erfarenhet av kontrollverksamhet, exempelvis att du har arbetat som livsmedelsinspektör, och också erfarenhet av myndighetsutövning och riskhantering. Du bör också vara van att företräda en organisation i externa sammanhang. Vi värdesätter vana och intresse av att förmedla kunskap och fakta, även i mediesammanhang. Mycket god svenska och engelska i tal och skrift är ett krav.
Som person är du bra på att samarbeta med andra, både internt och externt, och du har ett flexibelt förhållningssätt. Du är bra på att skriva och formulera dig i text samt planerar och strukturerar ditt arbete väl. Vi vill också att du agerar självständigt, tar egna initiativ och ser till att uppgifter blir slutförda utan att för mycket fokus hamnar på detaljer. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.
Kontakt: Du är välkommen att kontakta rekryterande chef Maria Florin. Representant för SACO är Karin Neil Persson och för ST Leif Pedersen. Samtliga nås via vår växel, tel. 018-17 55 00.
Sista ansökningsdag: 2020-02-24. Ansök via platsannonsen på livsmedelsverket.se/lediga jobb, märk ansökan med diarienummer.
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Omgående, enligt överenskommelse
Område/avdelning: Styrning och vägledning/Säkra livsmedel
Diarienummer: 2020/00516
Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Betyg, intyg och ID-handling som styrker din ansökan tas med vid en eventuell intervju. Vi kommer även att efterfråga referenser.
All tillsvidareanställd personal vid Livsmedelsverket är krigsplacerad inom myndigheten.
Välkommen med din ansökan!
Denna rekrytering sker helt genom Livsmedelsverkets försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.
Säker mat, bra dricksvatten, ärlig mat och bra matvanor – det är vårt recept på matglädje. Livsmedelsverket är Sveriges myndighet på livsmedelsområdet. Här arbetar landets främsta experter på livsmedel med vetenskap, råd och kontroll.
På Livsmedelsverket erbjuds intressanta arbetsuppgifter inom viktiga samhällsområden som livsmedel, hälsa, miljö och djurskydd. Totalt är vi cirka 630 medarbetare, varav drygt 330 i Uppsala och ytterligare 300 arbetar med livsmedelskontrollen ute i landet.