OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Svenska Turistföreningen är en av Sveriges största ideella organisationer och har sedan starten 1885 gjort det möjligt för människor att upptäcka Sverige genom att inspirera och möjliggöra små och stora äventyr. Vi värnar om Sveriges natur- och kulturmiljöer så att även kommande generationer kan fortsätta att upptäcka dem. Föreningen har cirka 246 000 medlemmar och ungefär 250 genuina och personliga boenden i Sverige. Har du sett ett har du långt ifrån sett alla. Varje år arrangeras tusentals aktiviteter och kurser på våra boenden och i föreningens ungefär 65 lokalavdelningar. Läs mer om STF och upptäck Sverige på www.svenskaturistforeningen.se
Nu söker vi ytterligare en kock till STF Undersvik Gårdshotell och vandrarhem
En självgående kock med flera års erfarenhet av branschen.
Restaurangen på STF Undersvik är igång och serverar frukost, lunch och middagar för privatgäster, konferenser och andra grupper. Vi behöver nu förstärka teamet i köket med ytterligare en kock.
Restaurangen följer årstidernas utbud av råvaror och serverar enkel vällagad mat med rena smaker. Vi inspireras av gamla mathantverkstraditioner och har ett genuint hållbarhetstänk. Matlagningen kommer ha fokus på det gröna och vi jobbar bara med svenskt kött och gärna lokalt och ekologiskt. I köket kommer vi att ta tillvara hela djur, stycka själva. Det finns två jordkällare så fermentering eller annan form av konservering kommer vara en självklarhet. Har du redan kunskap inom det området så är det ett plus annars finns här även möjlighet att lära sig att fermentera, stycka och tillverka egen korv samt enklare charkuterier.
Vår vision är att bygga upp en anläggning med fokus på äkta mat och gamla konserveringsmetoder med ny modern kunskap. Här får du en möjlighet att vara med och skapa matupplevelsen för våra gäster redan från uppstart. Förhoppningsvis kommer vi även få igång lite egna odlingar på gården med tiden.
Som person får du gärna vara nyfiken, engagerad och trygg. Meriterande är kunskaper inom förädling av råvaror, ost, chark, fermentering, bageri mm.
I vårt hållbarhetstänk ingår också noggrann sopsortering och att undvika matsvinn.
Vad innebär rollen som Kock?
* Planera, förbereda och tillaga mat
* Styckning, fermentering och lagring
* Presentera maten på ett tilltalande sätt
* Bekväm med att möta gäster i matsalen med gott värdskap
* Eventuellt stötta upp anläggningen i andra uppgifter
Vem är du?
* Har erfarenhet av kockyrket
* Har ett brinnande matintresse
* Grundläggande kunskaper inom livsmedelssäkerhet, egenkontroll och HACCP
* Uppskattar ordning och reda
* Bidrar till en bra sammanhållning i teamet
* Tar ett stort ansvar över dina arbetsuppgifter och helhetsresultatet
* Goda kunskaper inom svenska och engelska
Vi värdesätter ditt driv, din kommunikationsförmåga och din förmåga att skapa de bästa förutsättningarna till gästmöten som går hand i hand med STF värdeord omtänksam, nyfiken, äkta, professionell och engagerad.
Information om tjänsten
* Anställningsform
* 100% tillträde enligt överenskommelse, med 6 månaders provanställning
* Arbetstiden följer verksamheternas öppettider och är förlagd till såväl vardagar som helger, dagtid som kvällstid.
* Lön enligt kollektivavtal Visita/HRF
* Kostavdrag enligt kollektivavtal
* Rekryteringen sker löpande så tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdagen.
Vad erbjuder vi?
* Utvecklingsmöjligheter inom STF
* Erfarenhet från besöksnäringen
*
Har du frågar, är du varmt välkommen att kontakta Kökschef Tomas Gustafsson på mail tomas.gustafsson@stfturist.se.