OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Vill du vara med och bidra till utvecklingen av Livsmedelsverkets arbete kring hållbar och hälsosam livsmedelskonsumtion? Är du van att analysera och sammanfatta vetenskapliga rapporter och underlag samtidigt som du är en kommunikativ och utåtriktad person som har förmåga att inspirera andra? Passa då på att söka tjänsten och bli en del av Team Mat & måltider!
Team Mat & måltider
Teamet tillhör avdelningen Hållbara matvanor. I teamet arbetar idag 10 personer med olika kompetenser och stort engagemang. Vi har förmånen att få arbeta med en bredd av frågor, såsom hållbar och hälsosam livsmedelskonsumtion, vilket ger oss ett bra helhetsperspektiv och möjlighet att ständigt utveckla vår kompetens. Arbetet präglas av en tvärvetenskaplig dialog med mycket utåtriktad verksamhet - det vi gör når ut i samhället.
Du kommer att ingå i Livsmedelsverkets team Mat och måltider på avdelningen för Hållbara matvanor. Teamet arbetar för att skapa bättre förutsättningar för hållbar och hälsosam livsmedelskonsumtion i befolkningen genom att ge riktlinjer och kunskapsstöd till olika yrkesgrupper och beslutsfattare, samverka med andra myndigheter, nationella och internationella aktörer samt livsmedelsbranschen. Vårt arbete ska bidra till en hälso- och miljömässigt hållbar livsmedelskonsumtion för alla. Vi fokuserar särskilt på att barn och unga ska få bättre förutsättningar till en hållbar och hälsosam livsmedelskonsumtion. Vi arbetar därför aktivt med att påverka samhälleliga faktorer. Målen för hållbar utveckling och genomförandet av Agenda 2030 kommer att utgöra den övergripande inriktningen för myndighetens arbete de kommande åren.
Arbetsuppgifter
Vi driver bland annat ett nationellt nätverk för bra matvanor och ett nationellt kompetenscentrum för måltider i vård, skola och omsorg. Vi ansvarar för flera av Livsmedelsverkets regeringsuppdrag, som minskat matsvinn, minskat salt och sockerinnehåll i livsmedel, Nyckelhålet och utveckling av mål och indikatorer för hållbar och hälsosam livsmedelskonsumtion. Vi deltar också i många projekt med andra aktörer. Mycket av vårt arbete är utåtriktat och bedrivs i nära samarbete med andra aktörer både nationellt och internationellt. Vi för också en kontinuerlig dialog med livsmedelsbranschen.
Du kommer delta i teamets olika arbetsuppgifter och ha egna ansvarsområden. Du kommer till att börja med koordinera och leda det Vinnova-finansierade missionsorienterade projektet ”Ett nytt recept för skolmåltider”. Du ska också arbeta med stöd till kommuner och regioner i deras arbete med policyutveckling inom folkhälsoarbetet samt delta i arbetet med Livsmedelsverkets kompetenscentrum för måltider i vård, skola och omsorg. I arbetsuppgifterna ingår att planera och leda projekt, planera och genomföra olika kommunikativa insatser, sammanställa och sprida kunskap om hållbar och hälsosam livsmedelskonsumtion, samt vara med och arrangera och delta i möten och träffar över hela landet för att stödja och inspirera beslutsfattare och olika yrkesgrupper. Du har din arbetsplats i Uppsala och behöver vara beredd på att det kan bli en del resor i tjänsten.
Kompetensprofil
Vi söker dig som har en akademisk examen motsvarande masternivå eller högre inom exempelvis folkhälsovetenskap, kostvetenskap eller närliggande områden samt arbetslivserfarenhet med ett folkhälso- eller samhällsekonomiskt perspektiv. Erfarenhet av projektledning är ett krav. Vi ser gärna att du har erfarenhet av forskning, innovationsledning och av att beställa, upphandla och genomföra undersökningar. Du behöver kunna uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska. Erfarenhet av nätverksbyggande, internationellt samarbete och kommunikativt och utåtriktat arbete inklusive media är en merit. Vi ser också gärna att du har erfarenhet av arbete i kommun eller region, civilsamhället eller livsmedelsbranschen. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med samhällsekonomiska beräkningar och konsekvensutredningar eller social ojämlikhet i frågor som berör hållbar och hälsosam livsmedelskonsumtion.
Som person har du god samarbetsförmåga och kan inspirera andra. Du har lätt att se helheten och kan arbeta strukturerat och självständigt, är handlingskraftig och har förmåga att ta egna initiativ. Mod och nytänkande är andra egenskaper som karaktäriserar dig som person. Du behöver vara prestigelös och öppen för feedback, men också trygg i din egen kunskap och de beslut du slutligen fattar. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.
All tillsvidareanställd personal på Livsmedelsverket är krigsplacerad.
Kontakt: Du är välkommen att kontakta rekryterande chef Ulla-Kaisa Koivisto Hursti. Representant för Saco är Åsa Brugård Konde och för ST Anders Staffas. Samtliga nås via vår växel, tel. 018-17 55 00.
Sista ansökningsdag: 2021-11-29
Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde snarast
Område/avdelning: Avdelningen för hållbara matvanor
Diarienummer: 2021/05044
Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Betyg, intyg och ID-handling som styrker din ansökan tas med vid en eventuell intervju.
Välkommen med din ansökan!
Denna rekrytering sker helt genom Livsmedelsverkets försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.
Livsmedelsverket arbetar för säker mat och bra dricksvatten, bra matvanor och att ingen ska bli lurad om vad maten innehåller. Livsmedelsverket är Sveriges myndighet på livsmedelsområdet. Här arbetar landets främsta experter på livsmedel med vetenskap, råd, kontroll och krisberedskap.
På Livsmedelsverket erbjuds intressanta arbetsuppgifter inom viktiga samhällsområden som livsmedel, hälsa, miljö och djurskydd. Totalt är vi cirka 630 medarbetare, varav drygt 330 i Uppsala och ytterligare 300 arbetar med livsmedelskontrollen ute i landet.