OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Vill du vara med och bidra till utvecklingen av Livsmedelsverkets arbete kring hållbar och hälsosam livsmedelskonsumtion? Har du arbetslivserfarenhet på strategisk nivå och branschkunskap om offentliga måltider? Är du en kommunikativ och utåtriktad person som har förmåga att inspirera andra? Vi erbjuder en spännande roll där du får arbeta med utveckling av offentliga måltider med särskilt fokus mot beredskap. Sök tjänsten idag!Team Mat & måltider
Teamet tillhör avdelningen Hållbara matvanor. I teamet arbetar idag 9 personer med olika kompetenser och stort engagemang. Vi har förmånen att få arbeta med en bredd av frågor inom hållbar och hälsosam livsmedelskonsumtion, vilket ger oss ett bra helhetsperspektiv och möjlighet att ständigt utveckla vår kompetens. Arbetet präglas av en tvärvetenskaplig dialog med många interna samarbeten och mycket utåtriktad verksamhet - det vi gör når ut i samhället. Avdelningen ansvarar även för Livsmedelsverkets upplysningstjänst ”Fråga oss”.
Du kommer att ingå i Livsmedelsverkets team Mat och måltider på avdelningen för Hållbara matvanor. Teamet arbetar för att skapa bättre förutsättningar för hållbar och hälsosam livsmedelskonsumtion i befolkningen genom att ge riktlinjer och kunskapsstöd till olika yrkesgrupper och beslutsfattare, samverka med andra myndigheter, nationella och internationella aktörer samt livsmedelsbranschen. Vi ansvarar för det nationella kompetenscentrumet för måltider i vård, skola och omsorg samt för flera av Livsmedelsverkets regeringsuppdrag inom hållbar och hälsosam livsmedelskonsumtion. Vi deltar också i många projekt med andra aktörer. Mycket av vårt arbete är utåtriktat och bedrivs i nära samarbete med andra aktörer både nationellt och internationellt. Vi för också en kontinuerlig dialog med livsmedelsbranschen.
Vårt arbete ska bidra till en hälso- och miljömässigt hållbar livsmedelskonsumtion för alla. Vi fokuserar särskilt på att barn och unga ska få bättre förutsättningar till en hållbar och hälsosam livsmedelskonsumtion. Vi arbetar därför aktivt med att påverka samhälleliga faktorer. Målen för hållbar utveckling och genomförandet av Agenda 2030 kommer att utgöra den övergripande inriktningen för myndighetens arbete de kommande åren.
Arbetsuppgifter
Du kommer delta i teamets olika arbetsuppgifter och ha egna ansvarsområden. Till att börja med kommer du i huvudsak att delta i arbetet med offentliga måltider i vård, skola och omsorg med särskilt fokus mot beredskap. Du kommer att delta i genomförandet av olika kommunikativa insatser som att delta i möten och träffar för att stödja och inspirera beslutsfattare och olika yrkesgrupper. En särskilt viktig målgrupp är beslutsfattare inom kommuner och regioner. Du kommer också att delta i arbetet med Livsmedelsverkets upplysningstjänst. Du har din arbetsplats i Uppsala i vårt nybyggda kontor Celsius där vi arbetar aktivitetsbaserat.
Kompetensprofil
Vi söker dig som har en akademisk examen motsvarande kandidatnivå inom exempelvis folkhälsonutrition, kostvetenskap, hållbara livsmedelssystem eller närliggande områden samt arbetslivserfarenhet på strategisk nivå och branschkunskap om offentliga måltider. Vi ser också gärna att du har en god förståelse för kommuners och regioners förutsättningar att arbeta med preventivt folkhälsoarbete mot hållbar och hälsosam livsmedelskonsumtion.
Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med social ojämlikhet eller beredskap på en övergripande nivå i frågor som berör hållbar och hälsosam livsmedelskonsumtion. Du behöver kunna uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska. Erfarenhet av nätverksbyggande liksom ett eget nätverk är en merit. Erfarenhet av kommunikativt och utåtriktat arbete inklusive media är önskvärt.
Dina personliga egenskaper
Som person har du lätt att skapa och upprätthålla relationer och nätverk och du känner dig bekväm med att möta olika grupper och i kontakter med media. Det är många olika uppdrag som pågår samtidigt och det är viktigt att kunna hantera detta genom din förmåga att fokusera på rätt saker och att kunna omprioritera. Förmågan att arbeta effektivt i team med andra medarbetare, experter och extern kompetens är viktig liksom förmågan att jobba mot deadlines men att aldrig släppa fokus på Livsmedelsverkets erkänt höga krav på saklighet och korrekthet.
Du har lätt att se helheten och kan arbeta strukturerat och självständigt, är handlingskraftig och har förmåga att ta egna initiativ. Mod och nytänkande är andra egenskaper som karaktäriserar dig som person. Du behöver vara prestigelös och öppen för feedback, men också trygg i din egen kunskap. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.
Välkommen att kontakta oss
Du är välkommen att kontakta rekryterande chef Ulla-Kaisa Koivisto Hursti. Representant för Saco-S är Åsa Brugård Konde och för ST Anneli Widenfalk. Samtliga nås via vår växel, tel. 018-17 55 00.
Mer information om tjänsten
Sista ansökningsdag: 2023-03-13
Anställningsform: Tillsvidare, heltid. Vi tillämpar 6 månaders provanställning.
Tillträde: Omgående
Organisationstillhörighet: Avdelningen för hållbara matvanor
Diarienummer: 2023/00822
Krigsplacering: All tillsvidareanställd personal på Livsmedelsverket är krigsplacerad.
Inför intervju
Betyg, intyg och ID-handling som styrker din ansökan tas med vid en eventuell intervju.
Välkommen med din ansökan!
Denna rekrytering sker helt genom Livsmedelsverkets försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.
Om Livsmedelsverket
Livsmedelsverket arbetar för att maten som produceras, säljs och serveras i Sverige ska vara säker och ärlig, för ett samhälle där det är lätt för människor att äta på ett hälsosamt och hållbart sätt,
och en trygg livsmedels- och dricksvattenförsörjning i vardag och kris.
Våra verktyg är kunskap, råd, regler och kontroll.
Totalt är vi cirka 630 medarbetare, varav drygt 330 i Uppsala och ytterligare 300 arbetar med livsmedelskontrollen ute i landet.