OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Gör skillnad. Varje dag.
Nu söker vi en teamledare i köket till det nya produktionsköket i Kristianstad!
Fastighets- och servicenämnden tog i maj 2020 ett inriktningsbeslut om att uppföra ett produktionskök i Kristianstad med inriktning på kallmatsproduktion, vilket innebär att maten lagas från grunden, kyls, förpackas och distribueras för slutlig tillagning i avdelningsköket nära patienten. Detta möjliggör servering av varm mat dygnet runt. Produktionsköket ska försörja sjukhusen i Malmö, Lund (inklusive Orup), Hässleholm, Kristianstad, Ystad och Trelleborg (inklusive Rättspsykiatriskt centrum i Trelleborg) med patientmåltider.
Den nya satsningen Region Skåne gör innebär ett nytt måltidskoncept i syfte att utveckla måltidsupplevelsen för våra patienter. Det nya måltidskonceptet går i linje med personcentrerad vård med ökad valfrihet för patienten och våra miljömål kring minskat matsvinn och klimatsmarta val. Maten är en viktig del av den medicinska behandlingen och bidrar till patientens tillfrisknande. Patienten ska få en ökad valmöjlighet av tilltalande, goda och välkomponerade maträtter som ska finnas tillgängliga när patienten önskar för att öka möjligheten att patienten får i sig mer näring och en positiv måltidsupplevelse.
I det nya produktionsköket kommer det arbeta cirka 45 medarbetare inom köket och packningen.
ARBETSUPPGIFTER
Denna tjänst är en unik möjlighet att få vara med och bygga upp köksverksamheten kring Region Skånes stora nya produktionskök!
I rollen som teamledare i köket kommer du lägga största delen av din tid på det övergripande administrativa arbetet såsom sammanställning av beställningar och få ut beställningar som kommer från avdelningar. Men du kommer även ingår i produktionen av mat och arbeta nära kökschefen. Tillsammans har ni ett team på cirka 20 medarbetare. I den dagliga produktionen tillagas det cirka 3200 portioner av 12 olika huvudrätter samt smårätter och desserter. Till din hjälp i arbetet har du dina medarbetare samt tekniskt avancerade maskiner så som vår nya stektunnel.
Vi arbetar med råvaror av hög kvalitet och vi förväntar oss att du känner ett ansvar i att tillsammans med dina kollegor bidra till att köket varje dag gör sitt yttersta för att erbjuda goda, näringsriktiga och hållbara måltider till våra viktiga matgäster. Givetvis tar du hänsyn till mat för allergiker och annan specialkost.
Förutom ditt nära samarbete med kökschefen arbetar du nära de två teamledarna för logistik. Det är viktigt att ni tillsammans leder och coachar teamen. Ditt ledarskap kräver närvaro samt en förmåga att se såväl individens som gruppens behov och prestationer. En viktig uppgift är personalutveckling och att coacha medarbetarna att bli aktiva i arbetet med förbättringar i vardagen.
Tjänsten är placerad i Kristianstad och du arbetar var fjärde helg.
KVALIFIKATIONER
Nu söker vi en teamledare till köket som med stor vilja och entusiasm vill vara med i uppstarten av det nya produktionsköket. Vi vill att du bidrar till att skapa framtidens måltidsproduktion på ett inspirerande sätt, får dina kollegor att trivas i köket och känna sammanhang och mening.
Du är trygg i din roll samt duktig på att visa tillit för dina kollegor och motiverar dem till att utvecklas. I ditt arbete är du strukturerad och noggrann med förmåga att tillvarata medarbetarnas individuella potential och drivkraft. Med stort engagemang driver du verksamheten framåt genom att långsiktigt bygga en positiv arbetsplatskultur, gemenskap och stolthet inför uppdraget.
Vi söker dig som är utbildad kock, alternativ arbetslivserfarenhet som bedöms likvärdigt, och som har arbetat som kock i flera år. Du har även arbetat med en stor del administration. Eftersom arbetet kräver skriftlig likväl som muntlig kommunikation, behöver du kunna svenska språket i tal och skrift. Du är även en van användare av Microsoft Office-paketet.
Därutöver ser vi gärna att du har några års erfarenhet inom storkök, arbetat med specialkost, konceptet cook and chill och arbetat med livsmedelsproduktion. Det är även meriterande med en ledarskapsutbildning, livsmedelsutbildning samt kunskap inom kostdataprogrammet Matilda eller motsvarande system. Det är såklart också en fördel om du sedan tidigare varit med och startat upp ett produktionskök eller storkök.
För oss är det viktigt att du delar och lever våra värderingar; välkomnande, drivande, omtanke och respekt. Du kan i handling omsätta vår värdegrund och därmed agera förebild för dina medarbetare. Vi är måna om att hitta rätt person för tjänsten och lägger därför stor vikt vid personlig lämplighet.
Varmt välkommen med din ansökan, vi ser fram emot att lära känna dig!
ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.
Regionservice är Region Skånes serviceförvaltning med ansvar för måltider, lokalvård, inrednings- och textiltjänster samt administrativa tjänster inom ekonomi- och HR. Vi utför även patienttransporter inom sjukhusområdet samt transporterar av olika sorters gods i hela Skåne.
Att arbeta med servicelösningar för sjukvården i Region Skåne är ett stort och utmanande uppdrag. Vi är 2 200 engagerade, kompetenta och stolta kollegor vars verksamheter tillsammans omsätter cirka två miljarder kronor årligen. Vårt viktigaste uppdrag är att ge den skånska hälso- och sjukvården de bästa förutsättningarna för att patienterna ska få en god och säker vård.
På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.
Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.
Kontaktpersoner på detta företaget
Lars Karlgren - Affärsområdeschef
044-3093768
Lisbeth Lörqvist - Produktionschef
044-3093781
Tony Svensson (Kommunal)
044-309 37 58
Leo Hafstad
046-17 78 91
Sandra Olin
0768-890 795
Christopher Raushill
040-33 77 65
Linda Strömbäck - Fastighetschef
040-33 14 34
Maria Gal - Vision
0702-414 055
Peter Svensson - Rekryterare (Semester v. 30-32)
040-625 74 51
Paula Oldén - Rekryterare
040-625 74 87