Teamledare till Matcentralen

Arbetsbeskrivning

Göteborgs stadsmission är en idéburen, ickevinstdrivande organisation som arbetar för att stödja människor som lever i utsatta livssituationer. Tillsammans vill vi skapa ett Göteborg där alla är inkluderade. En stad där vi möter människan, inte problemet.




FÖR MÄNNISKOR OCH MILJÖ – NU SÖKER VI EN TEAMLEDARE TILL STADSMISSIONENS MATCENTRAL

Stadsmissionens matcentral är navet i vårt arbete med matsvinn och skänkta livsmedel.

Idag hanterar matcentralen ca 5 ton mat varje vecka och maten används inom Stadsmissionens verksamheter, boenden, kök och restauranger. Maten förmedlas även vidare till andra organisationer som möter människor i social och ekonomisk utsatthet. Matcentralen arbetar i nära samarbete med våra kök där mat som annars skulle ha slängts förvandlas till fantasiska måltider av våra kreativa kockar. På matcentralen erbjuder vi även arbetsträning för personer som står långt ifrån arbetsmarknaden. Här rustas de för arbetslivet med målet att uppnå egen försörjning. Matcentralen ingår i Stadsmissionens enhet Stadsmissionens Kök & Matcentral och organiseras under område Arbetsintegration.

ÄR DU TEAMLEDAREN VI SÖKER?

Rollen som teamledare på Matcentralen
Som teamledare kommer du arbeta som ansvarig för den dagliga driften på matcentralen. Du kommer att leda ett team om ca 5-10 personer och du förväntas själv delta i det praktiska arbetet i plocket och sköta de administrativa arbetsuppgifterna som dokumentering av mottagna livsmedel, ta emot ordrar och skapa plockunderlag. Du är teamledare för de som arbetstränar, chaufförerna och timanställd personal. Teamledaren är kontakten in till Matcentralen för företag som vill donera mat samt är delaktig i att underhålla nätverk och samarbeten med företag som vill donera livsmedel. Teamledaren ansvarar även för beställningar och frågor från våra interna kunder (kök och boenden).

Huvudsakliga arbetsuppgifter

- Arbetsleda arbetstränande och timanställda på Matcentralen om ca 5-10 personer
- Logistikplanera för hämtningar och lämningar av donerade livsmedel
- Hantera och registrera in- och utleveranser
- Operativ samordning av livsmedelscentralens chaufförer
- Kontaktperson för företag som vill skänka livsmedel
- Kontaktperson mot interna verksamheter/kunder

Vem är du?

- Du har flerårig arbetslivserfarenhet inom områden som t.ex. kök, restaurang, logistik, lager, livsmedelsbutik eller annat som arbetsgivaren bedömer som relevant. Utbildning inom beskrivna områden är meriterande liksom utbildning inom livsmedelshygien och säker livsmedelshantering.
- Du har gedigen erfarenhet av att kontinuerligt lära upp och arbetsleda ny personal.
- Du har god kunskap om och ett stort intresse för matlagning.
- Du har goda kunskaper i svenska både i tal och skrift. Kunskap i utomeuropeiska språk är meriterande.
- Du har goda kunskaper i office-paketet.
- B-körkort är ett krav och C-körkort är meriterande.
- Truckkort ses som meriterande.
- Meriterande att ha arbetslett personer med någon form av funktionshinder eller bristande kunskaper i svenska.
- Meriterande att ha varit delaktig i att bygga upp eller utveckla de operativa arbetsuppgifterna i en lagerverksamhet.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Rätt person för tjänsten:

Vi söker dig som har lätt för att samarbeta och att skapa goda relationer internt och externt. Är flexibel och ser möjligheter istället för hinder. Du har förmåga att verka för helheten och ser till verksamhetens bästa. Som person har en öppen inställning och är inte främmande för att prova nya arbetssätt. Har ett professionellt bemötande och ett serviceinriktat förhållningssätt. Du är stresstålig och har en förmåga att kunna prioritera sina arbetsuppgifter.

Vi utgår i från att du som söker jobb hos oss delar vår syn att alla människor har rätt till en plats i vår stad, ett eget hem och en röst. Läs mer om vår värdegrund här: https://www.stadsmissionen.org/om-oss/var-vardegrund/

Vi strävar efter en jämlik könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Tjänsten är en allmän visstidsanställning (11 månader) med möjlighet till förlängning. Tjänsten är 100%, dagtid med start enligt överenskommese. 

Du är varmt välkommen med din ansökan senast 2020-02-24. Intervjuer sker löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan. 

För frågor om tjänsten kontaktas Rebecca Kedborn, enhetschef Kök och Matbank på telefonnummer 031-755 36 29.

Vill du veta mer om Göteborgs stadsmission?

Hemsida: http://www.stadsmissionen.org/

Facebook: https://sv-se.facebook.com/GbgStadsmission/

Linkedin: https://se.linkedin.com/company/g-teborgs-stadsmission

Instagram: @gbgstadsmission @stadsmissionenssecondhand_gbg

https://bit.ly/2FAdCNO



Till säljare av annonserings- och rekryteringstjänster

Göteborgs Stadsmission gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.

Sammanfattning

Liknande jobb


Skiftledare Landvetter

Skiftledare Landvetter

25 november 2024

Teamchef kolonial, Willys Nynäshamn Sandtorp

Teamchef kolonial, Willys Nynäshamn Sandtorp

22 november 2024

12 november 2024

Teamledare till plåtavdelningen, vikariat

Teamledare till plåtavdelningen, vikariat

22 november 2024