Teppanyakikock

Arbetsbeskrivning

Kort beskrivning av företaget: Tsoi Express Food AB driver Restaurang Mikado i Göteborg. Mikado är den första japanska restaurangen i Göteborg som öppnade 1984. Sedan 2.5 år tillbaka drivs restaurangen i en trivsam lokal nära Göteborgs evenemangstråk och flera stora hotell. Vi serverar ett stort urval av de mest kända japanska maträtterna från suchi och nudlar(ramen) till tempura, yakinuku m fl. Vi har också ett stort Teppanyakibord som är mycket omtyckt. Gästunderlaget är både inhemskt och internationellt och ställer stora krav på perfekta råvaror, skicklig tillagning och trivsam atmosfär och bemötande. Vi har ett mycket gott rykte och är oerhört måna om att leva upp till detta. Personalen är vår främsta tillgång.

INFORMATION OM LEDIG TJÄNST
-------------------------------------

Titel: Teppanyakikock

Beskrivning av arbetsuppgifter: Restaurang Mikado söker en utbildad och erfaren Teppanyakikock som verkligen har arbetat med traditionell japansk matlagning och som har förmåga att tillaga maträtter både i köket och vid teppanyakibordet i restauranglokalen framför gästerna. Detta ställer stora krav på skicklig matlagningskonst såsom perfekt stekning och flambering, men också på en social förmåga att kommunicera väl med gästerna som ibland är i stora sällskap eller ibland i olika sällskap samtidigt. Till arbetsuppgifterna hör också att beräkna och beställa/handla alla råvaror och kunna välja bästa kvalitet. Andra uppgifter är att förbereda alla tillbehör samt förarbeta råvaror inför tillagningen. Alla som arbetar i vårt kök hjälper till i mån av tid med alla allmänna göromål .

Beskrivning av kvalifikationer: Du måste vara utbildad kock och ha kvalificerad erfarenhet av japansk matlagning. Du bör ha både förmåga och erfarenhet av att tillaga mat vid ett Teppanyakibord. Detta ställer stora krav både på yrkesskicklighet såväl som på social förmåga eftersom gästerna sitter framför dig. De har ofta en medveten smak och stora krav på skicklighet eftersom Teppanyaki numera är en internationell företeelse som uppskattas av de gäster som har särskilt höga krav och kännedom om kvalitet. Du måste också ha gedigen kunskap och erfarenhet av andra klassiska maträtter såväl som av alla olika tillbehör i form av såser, pickles ets som tillhör det klassiska japanska köket. Många har erfarenhet av japansk mat i olika former av fusion med andra matkulturer. Detta är en intressant kunskap men allra viktigast är de klassiska skolningen. Du ska ha erfarenhet och kunna beräkna och göra inköp av alla olika råvaror utifrån kvalietet såväl som ekonomi. Utöver din skicklighet som Kock och god social förmåga att kommunicera med gästerna samtidigt som du lagar maten, bör du ha god samarbetsförmåga, vara renlig, ärlig, tåla stress, ha ett positivt bemötande gentemot alla arbetskamrater såväl som mot gäster. Du bör ha ett helhetstänkande och ett förhållningssätt att det som är bra för restaurangen är bra för dig.

Sammanfattning

  • Arbetsplats: Tsoi Express Food AB GÖTEBORG
  • 1 plats
  • Tillsvidare
  • Heltid
  • .
  • Publicerat: 25 oktober 2016

Besöksadress

Sten Sturegatan 42, 412 52 GÖTEBORG
None

Postadress

C/O RESTAURANG MIKADO, 400 15 GÖTEBORG
GÖTEBORG, 40015

Liknande jobb


Sushikock

25 november 2024

25 november 2024

25 november 2024