OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Livsmedelsverket är den statliga centrala myndigheten för frågor som gäller livsmedel inklusive dricksvatten.Livsmedelsverket ska i konsumenternas intresse verka för säkra livsmedel av hög kvalitet, redlighet i livsmedelshanteringen och bra matvanor.På Livsmedelsverket i Uppsala arbetar ca 330 personer.Ytterligare ca 200 medarbetare återfinns på slakterierna och gränskontrollerna runt om i vårt land.Livsmedelsverket har som mål att vara en av Sveriges bästa arbetsplatser som utmärks av strävan att vara fri från diskriminering och ge lika möjligheter för alla Se även www.slv.se
Livsmedelsverket söker en
TOXIKOLOG
eller motsvarande, för arbete med riskvärdering
vid toxikologiska enheten
Arbetsuppgifter
Arbetet innebär en bred tillämpning av toxikologisk riskvärdering samt delat ansvar för ett eller flera av enhetens ansvarsområden.I arbetsuppgifterna ingår även uppbyggnad av enhetens kompetens i matematisk modellering inom ramen för enhetens riskvärderingsarbete.Arbetet innebär internationella kontakter.
Kvalifikationer
Du är disputerad och har fördjupade kunskaper i toxikologi, gärna med inriktning mot reproduktionstoxikologi, epidemiologi, biomedicin eller farmakologi.Goda statistikkunskaper och erfarenhet av sannolikhetsbaserad riskvärdering och benchmark-modellering är meriterande.Du måste vara väl förtrogen med att kritiskt granska och bedöma vetenskaplig information.Tidigare erfarenhet av toxikologiska bedömningar på myndighetsnivå, med inriktning mot livsmedel/läkemedel/jordbruk samt risk-nytta analyser, är också meriterande.Vi kommer att fästa stor vikt vid dina personliga egenskaper och ser därför att du är noggrann, strukturerad, utåtriktad och har lätt för att samarbeta.Du bör också ha god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift både på svenska och engelska.
Upplysningar
Ansökan
Toxikologiska enheten bedömer risker med kemiska ämnen i livsmedel.Bedömningarna utgör underlag för verkets ställningstaganden i form av gränsvärden, karenstider, kostrekommendationer, livsmedelskontroll etc.Vi är 22 toxikologer som arbetar inom detta område.Arbetet innebär ständigt nya frågeställningar, snabb kunskapsutveckling och täta kontakter med forskare, andra myndigheter, industri och massmedia.