OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Vi söker dig som är intresserad av riskvärdering av kemiska ämnen i livsmedel och vill bidra till att jordbruket ger alla tillgång till säker mat.
Avdelningen
Risk- och nyttovärderingsavdelningens huvudsakliga uppgift är att utveckla metoder för och utarbeta risk- och nyttovärderingar och likartade kunskapsunderlag inom områdena mikrobiologi, nutrition och toxikologi som underlag för rekommendationer och råd, regelarbete och för den riskbaserade kontrollen.
Arbetsuppgifter
Du kommer att arbeta i teamet för Reglerade produkter, vilket betyder arbete med ansökningshandlingar för produkter eller livsmedel för vilka det finns ett godkännandeförfarande som är reglerat av lagstiftning. Arbetet kommer främst att innebära utvärdering och riskbedömning av bekämpningsmedelsrester i livsmedel i samband med prövning av ansökningar om godkännande av växtskyddsmedel och biocidprodukter i Sverige, men kan även komma att omfatta utvärdering av aktiva substanser på EU-nivå. En viktig del av arbetet är att sammanfatta studier och annan vetenskaplig information i rapporter på engelska som sedan granskas och kommenteras av experter från andra medlemsstater inom EU, samt göra motsvarande för rapporter som andra skrivit. Arbetet innebär samarbete med experter på Kemikalieinspektionen och andra myndigheter nationellt och inom EU, samt kontakter med ansökande företag.
Erfarenhet/utbildning
Vi söker dig som har en akademisk examen med naturvetenskaplig inriktning och med fördjupade kunskaper inom toxikologi. Du måste vara väl förtrogen med att kritiskt granska och bedöma vetenskaplig information, och gärna ha forskarutbildning. Tidigare erfarenhet av toxikologiska bedömningar med inriktning mot livsmedel/jordbruk samt erfarenhet av arbete enligt EU-lagstiftning och myndighetsarbete anses också meriterande. För att vi ska kunna bedöma din ansökan är det viktigt att du anger vilka kurser som ingått i din utbildning. Att kunna uttrycka dig mycket väl i tal och skrift på svenska och engelska är ett krav.
Personliga egenskaper
Vi söker dig som tycker om att samarbeta och som bidrar till vårt goda arbetsklimat. Täta interna och externa kontakter ställer höga krav på god samarbetsförmåga, noggrannhet och gott omdöme. Du måste kunna arbeta självständigt såväl som i team, strukturerat, följa rutiner och vägledningar, prioritera mellan arbetsuppgifter, samt ha en god förmåga att leverera resultat i tid.
Sista ansökningsdag: 14 augusti 2016. Urval och intervjuer påbörjas efter den 15 augusti.
Anställningsform: Tillsvidare
Tillträde: Snarast, enligt överenskommelse
Område/avdelning: Område Undersökning och vetenskapligt stöd/Risk- och nyttovärderingsavdelningen/Team Reglerade produkter
Diarienummer: 2016/02330
Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Betyg, intyg och ID-handling som styrker din ansökan tas med vid en eventuell intervju.
Kontakt: Du är välkommen att kontakta rekryterande chef Anneli Widenfalk (nås säkrast vecka 30). Representant för SACO är Cecilia Nälsén och för ST Christina Martin. Samtliga nås via vår växel, tel. 018-17 55 00.
Välkommen med din ansökan!
Denna rekrytering sker helt genom Livsmedelsverkets försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.
Säker mat, bra dricksvatten, ärlig mat och bra matvanor – det är vårt recept på matglädje. Livsmedelsverket är Sveriges myndighet på livsmedelsområdet. Här arbetar landets främsta experter på livsmedel med vetenskap, råd och kontroll.
På Livsmedelsverket erbjuds intressanta arbetsuppgifter inom viktiga samhällsområden som livsmedel, hälsa, miljö och djurskydd. Totalt är vi cirka 500 medarbetare, varav drygt 300 i Uppsala och ytterligare 200 arbetar med livsmedelskontrollen ute i landet.