OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Livsmedelsverket söker nu en toxikolog med intresse för livsmedelssäkerhet och med erfarenhet av riskvärderingsarbete.
Beskrivning av avdelningen
Risk- och nyttovärderingsavdelningen är en tvärvetenskaplig avdelning med experter inom toxikologi, mikrobiologi och nutrition. Avdelningen utarbetar risk- och nyttovärderingar och andra kunskapsunderlag inom expertområdena. Arbetet kan innebära att göra sammanvägningar av riskfaktorer och nyttofaktorer, t.ex. genom att använda systematiska litteraturstudier. Vi följer också noggrant hur matvanor utvecklas och hur trenderna i konsumtionen av livsmedel förändras. Den aktuella tjänsten är placerad i team Nutrition och naturliga toxiner inom Risk- och nyttovärderingsavdelningen.
Arbetsuppgifter
Du kommer att utvärdera och sammanställa vetenskapliga underlag inom toxikologiområdet som underlag för råd och rekommendationer eller regelutveckling, med särskild inriktning mot vitaminer och mineraler. Du kommer att delta i arbetet med att ta fram maximivärden för vitaminer och mineraler i kosttillskott samt delta som expert i myndighetsarbetet vid remissvar och regeringsuppdrag. Du förväntas också delta i arbetet med att utveckla metoder för och tillämpa risk- och nyttovärderingar inom området livsmedelstoxikologi. Hos oss på Livsmedelsverket får du bidra med din vetenskapliga kompetens i en verksamhet där dina insatser får praktisk betydelse för folkhälsan.
Kvalifikationer
Vi söker dig som har relevant universitets- eller högskoleutbildning inom toxikologi med doktorsexamen, gärna med inriktning mot livsmedelstoxikologi och erfarenhet av riskvärderingsarbete. Du ska ha god förmåga att kritiskt granska och bedöma vetenskaplig information. Erfarenhet av att bearbeta data och skriva rapporter är ett krav och du ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift på både engelska och svenska. Erfarenhet av myndighetsarbete och internationellt arbete är meriterande. Vi ser också gärna att du har erfarenhet av att arbeta både med risk- och nytta samt av att göra systematiska litteraturöversikter.
Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Du bör vara en noggrann och ansvarsfull person som har god förmåga att tillämpa och dela med dig av din expertkunskap, och kunna förklara komplexa samband på ett enkelt sätt. Teamet har många samarbeten och uppdrag både inom och utanför Livsmedelsverket. Det är därför avgörande att du har god samarbetsförmåga och har lätt för att samverka med andra kompetenser.
Upplysningar
För ytterligare upplysningar är du välkommen att ringa teamchef Stina Wallin eller avdelningschef Per Bergman. Facklig företrädare är Hanna Eneroth , SACO. Samtliga nås på 018-17 55 00.
Sista ansökningsdag: 14 maj 2017. Skicka din ansökan till: livsmedelsverket.se/lediga jobb, märk din ansökan med dnr 2017/01354.
Diarienummer: 2017/01354
Anställningsform: Tillsvidare
Område/avdelning: Undersökning och vetenskapligt stöd, Risk -och nyttovärderingsavdelningen.
Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Betyg, intyg och ID-handling som styrker din ansökan tas med vid en eventuell intervju.
Säker mat, bra dricksvatten, ärlig mat och bra matvanor – det är vårt recept på matglädje. Livsmedelsverket är Sveriges myndighet på livsmedelsområdet. Här arbetar landets främsta experter på livsmedel med vetenskap, råd och kontroll.
På Livsmedelsverket erbjuds intressanta arbetsuppgifter inom viktiga samhällsområden som livsmedel, hälsa, miljö och djurskydd. Totalt är vi cirka 570 medarbetare, varav drygt 330 i Uppsala och ytterligare 240 arbetar med livsmedelskontrollen ute i landet.