OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Är du toxikolog med intresse för livsmedel? Vill du vara med och bidra till att vi i Sverige har hållbar livsmedelskonsumtion, säkra livsmedel och inte blir lurade om vad maten innehåller? Vill du bidra till att stärka Sveriges förmåga att hantera radiologiska frågeställningar i livsmedelskedjan? Då kan du vara personen vi söker.
Team Risk- och nyttohantering och miljö
Teamet som du kommer ingå i har som huvuduppgift att arbeta med risk- och nyttohantering i frågor som rör mat och dricksvatten och ta fram råd inom områdena toxikologi, mikrobiologi, allergi och miljö. Teamet ansvarar även för Livsmedelsverkets upplysningstjänst Fråga oss samt för Livsmedelsverkets arbete med miljöfrågor och klimatanpassning inom livsmedelssektorn.
I teamet, som tillhör avdelningen Hållbara matvanor, arbetar idag 9 personer med olika kompetenser och stort engagemang. Vi har förmånen att få arbeta med en bredd av frågor, vilket ger oss ett bra helhetsperspektiv och möjlighet att ständigt utveckla vår kompetens. Arbetet präglas av en tvärvetenskaplig dialog med mycket utåtriktad verksamhet - det vi gör når ut i samhället.
Beskrivning av arbetsuppgifter
Myndigheten ska stärka sin förmåga att hantera radiologiska risker i livsmedelskedjan. Du kommer därför ha speciellt ansvar för att bygga upp denna förmåga på avdelningen. Du kommer också att arbeta med livsmedelsrelaterad riskhantering av allmänna toxikologiska frågeställningar. Att beställa och hantera vetenskapliga underlag som underlag till råd och andra åtgärder är en viktig del i arbetet, där slutsatser redovisas i rapporter. Du kommer också att delta i arbetet med Livsmedelsverkets upplysningstjänst Fråga oss, mediakontakter samt ta fram och uppdatera texter för Livsmedelsverkets olika målgrupper. Därtill tillkommer övriga uppgifter inom teamet.
Arbetet innebär mycket samarbete både inom Livsmedelsverket och med andra myndigheter. Du kommer också att företräda Livsmedelsverket externt.
Dina kvalifikationer
Du ska ha examen från en naturvetenskaplig högskoleutbildning inom toxikologi eller annan jämförbar högskoleutbildning. Utbildning inom, eller erfarenhet av arbete rörande radiak är meriterande. Forskarutbildning liksom erfarenhet av extern kommunikation, exempelvis med media, undervisning eller presentationer är också en merit. Har du arbetat med livsmedelsrelaterad riskhantering, riskvärdering och/eller har projektledarerfarenhet ser vi även det som meriterande. Du ska ha goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.
Som person har du lätt för att se helheten samtidigt som du är analytisk, strukturerad och har lätt för att sätta dig in i nya ämnen. Du har mycket god samarbetsförmåga, är flexibel och är bra på att kommunicera i både tal och skrift. Inom teamet stöttar vi alltid varandra och vi hjälps åt i olika arbetsuppgifter, men det är också viktigt att du kan arbeta självständigt, ta egna initiativ och driva arbetet framåt. Du behöver vara prestigelös och öppen för feedback, men också trygg i din egen kunskap och de beslut du slutligen fattar. Vi lägger mycket stor vikt vid dessa personliga egenskaper.
Svenskt medborgarskap
Tjänsten är säkerhetsklassad och det görs en säkerhetsprövning med registerkontroll enligt bestämmelserna i säkerhetsskyddslagen. Svenskt medborgarskap är därmed ett krav.
Övrig information
All tillsvidareanställd personal vid Livsmedelsverket är krigsplacerad inom myndigheten.
Kontakt: Du är välkommen att kontakta rekryterande chef Jonas Toljander. Representant för Saco-S är Åsa Brugård Konde och för ST Anneli Widenfalk. Samtliga nås via vår växel, tel. 018-17 55 00.
Sista ansökningsdag: 26 oktober 2022. Ansök via platsannonsen på livsmedelsverket.se/lediga jobb, märk ansökan med diarienummer. Ansökan ska vara skriven på svenska.
Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Tillträde: Omgående eller enligt överenskommelse
Område/avdelning: Undersökning och vetenskapligt stöd/Hållbara matvanor
Placeringsort: Uppsala
Diarienummer: 2022/03577
Vi tillämpar 6 månaders provanställning.
Betyg, intyg och ID-handling som styrker din ansökan tas med vid en eventuell intervju.
Välkommen med din ansökan!
Denna rekrytering sker helt genom Livsmedelsverkets försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.
Livsmedelsverket arbetar för säker mat och bra dricksvatten, bra matvanor och att ingen ska bli lurad om vad maten innehåller. Livsmedelsverket är Sveriges myndighet på livsmedelsområdet. Här arbetar landets främsta experter på livsmedel med vetenskap, råd, kontroll och krisberedskap.
På Livsmedelsverket erbjuds intressanta arbetsuppgifter inom viktiga samhällsområden som livsmedel, hälsa, miljö och djurskydd. Totalt är vi cirka 630 medarbetare, varav drygt 330 i Uppsala och ytterligare 300 arbetar med livsmedelskontrollen ute i landet.