OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
ARBETSUPPGIFTER Fröslundaskolan är en grundskola med ca 550 elever från förskoleklass till skolår nio. Den ligger i Fröslunda centrum en kilometer söder om Eskilstuna centrum. I skolans restaurang serverar vi dagligen lunch till cirka 600 gäster samt driver skolans elevcafe. Vi lägger stort engagemang på god och näringsriktig mat tillagad från grunden, med särskilt fokus på vår fina grönsaksbuffe och på matens tillgänglighet för samtliga gäster. Fröslundaskolans kulturprofil återspeglas även i skolrestaurangen, där mat med inspiration från världens alla hörn serveras. I restaurangverksamheten i Fröslunda rektorsområde ingår även personalen i två förskolekök. Vi söker nu två kockar till skolrestaurangen. Båda tjänsterna är på heltid, 40 timmar/vecka. Den ena är en semestertjänst och den andra är en uppehållstjänst. Arbetet består av matlagning, specialkost, servering, grönsaksberedning, bakning, beställning av varor och hantering av e-fakturor, samt disk och städning. Detta innebär täta kontakter med gästerna, såväl barn som vuxna. Det är därför önskvärt med ett stort intresse inte bara för mat och hälsa utan även för skolan som helhet. Vi arbetar efter Ät S.M.A.R.T. och Riktlinjer för måltider i skolan. Alla inköp sker genom elektronisk handel och vi arbetar med HACCP (riskbaserad egenkontroll). Vi kan erbjuda dig en verksamhet där vi värdesätter arbetsglädje och engagemang. KVALIFIKATIONER Vi söker dig som har: - kockutbildning eller motsvarande utbildning. - goda kunskaper om specialkost, både i teori och tillämpning. - goda kunskaper i riskbaserad egenkontroll. - grundläggande datorkunskaper. Vi kräver att du har minst ett års erfarenhet från arbete i storkök samt helst ska du ha erfarenhet av att laga mat till barn och ungdomar. Det är viktigt att du tycker om barn och ungdomar, har god samarbetsförmåga, är utåtriktad och visar glädje och entusiasm i ditt arbete. I skolan går barn och ungdomar från många olika kulturer - vi vill att du visar en nyfikenhet och en positiv inställning till olika kulturer. Vidare har du servicekänsla och är flexibel och stresstålig. Du vågar ta egna initiativ i matlagningen. Du ska ha god förståelse i svenska samt förmåga att uttrycka dig i tal och skrift så att inga missförstånd uppstår. Du ska också vara van att använda IT som stöd i ditt arbete.