OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Anställningsprofil vid en anställning som universitetslektor/adjunkt i måltidskunskap och värdskap, refnr CFP 62/2008
Bakgrund och ämnesbeskrivning
Måltidskunskap och värdskap förenar de olika kunskapsformerna hantverk/yrkeskunskap, estetisk gestaltning och teori/vetenskap i grundutbildningen.Huvudområdet är mångvetenskapligt och samarbete med olika vetenskaper och perspektiv är viktigt.
För att stärka huvudområdets utbildning söker vi en universitetslektor/adjunkt i måltidskunskap och värdskap med inriktning mot servering/matsalshantverk och dryckeskunskap/sommelierhantverk.servering/matsalshantverk och dryckeskunskap/sommelierhantverk på restaurang är grundläggande för utbildningen inom måltidens olika delar.I kandidatutbildningen i måltidskunskap och värdskap studeras måltiden som en helhet utifrån fem aspekter: rummet, mötet, produkten, styrsystemet och stämningen.
Arbetsuppgifter
I anställningens huvudsakliga fokus är servering/matsalshantverk.Dessutom igår viss undervisning och planering inom ramen för grundutbildningen i dryckeskunskap/sommelierhantverk.Därutöver ingår att utveckla en reflektion kring servering/matsalshantverk med delarna teori, praktik och estetiskt gestaltande genom samarbete med lärare och forskare inom institutionens mångvetenskapliga profil och kompetensområden.
För anställning som lektor tillkommer undervisning på avancerad nivå, forskning och handledning av doktorander.I arbetsuppgifterna ingår för lektorstjänsten att integrera och utveckla teori/vetenskap inom servering/matsalshantverk inom huvudområdet måltidskunskap och värdskap i samarbete med lärare och forskare vid institutionen.
Behörighet
Behörig att anställas som universitetslektor är den som har avlagt doktorsexamen i ämnesområdet eller har motsvarande vetenskaplig kompetens eller har någon annan yrkesskicklighet som är av betydelse med hänsyn till anställningens ämnesinnehåll och de arbetsuppgifter som ska ingå i anställningen, genomgått högskolepedagogisk utbildning eller på annat sätt förvärvade motsvarande kunskaper samt visat pedagogisk skicklighet.
Bedömningsgrunder
Vid tillsättning kommer vikt att fästas vid erfarenhetsbaserad kunskap från servering/matsalshantverk, dryckes- och restaurangbranschen med estetiskt gestaltande förmåga, service och värdskap samt pedagogisk skicklighet att förmedla servering/matsalshantverk med akademisk reflektion.Förmåga att samverka med det omgivande samhället är ett krav.Vid bedömning av yrkeshantverket kommer med anledning av institutionens internationaliseringssträvanden hänsyn att tas till dokumenterad delaktighet i internationella nätverk inom matsalshantverk samt egna meriter.
Anställningen kommer i första hand att tillsättas som universitetslektor.Om behörig sökande för lektor saknas, sker tillsättning som adjunkt.
Tjänsteställe är Campus Grythyttan.
Enligt Riksarkivets föreskrifter måste vi arkivera en omgång ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet vunnit laga kraft.
Ansökan märkt med refnr CFP 62/2008, bifogas meritförteckning, kopior av betyg/intyg, skriftlig redogörelse/dokumentation för vetenskaplig o pedagogisk skicklighet (se anvisn om pedagogisk meritportfölj) samt de vetenskapliga skrifter som åberopas (högst 10 arb).Ansökn handl inskickas i 3 identiska uppsättn till Registrator, Örebro universitet, 70182 Örebro