OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Anställningsprofil vid en anställning som universitetslektor/adjunkt i måltidskunskap och värdskap, refnr CFP 116/2008
vid Institutionen för restaurang och måltidskunskap
Ämnesområde
Ämnesområdet för anställningen är måltidskunskap & värdskap, som förenar de olika kunskapsformerna teori/vetenskap, hantverk/yrkeskunskap och estetisk gestaltning i grundutbildningen.Området är mångvetenskapligt och samarbete med olika vetenskaper och perspektiv är viktigt.
Bakgrund
För att stärka ämnesområdets utbildning söker vi en universitetslektor/adjunkt i måltidskunskap & värdskap med inriktning hotell och värdskap.Teoretiska kunskaper i kombination med praktiskt kunnande från hotell- och hospitalitybranschen är grundläggande för utbildningen.I kandidatutbildningen i måltidskunskap & värdskap/ studeras hotell som en helhet utifrån fem aspekter: rummet, mötet, produkten, styrsystemet och stämningen.
Arbetsuppgifter
I anställningen, som har en inriktning mot hotell och värdskap, ingår undervisning inom ramen för grundutbildning.I arbetsuppgifterna ingår att integrera och utveckla reflektion kring hotell och värdskap med teori, praktik och estiskt gestaltande i samarbete med lärare och forskare inom huvudområdet.
Behörighet
Behörig att anställas som universitetslektor är den som har avlagt doktorsexamen i ämnesområdet eller har motsvarande vetenskaplig kompetens eller har någon annan yrkesskicklighet som är av betydelse med hänsyn till anställningens ämnesinnehåll och de arbetsuppgifter som skall ingå i anställningen, genomgått högskolepedagogisk utbildning eller på annat sätt förvärvat motsvarande kunskaper samt visat pedagogisk skicklighet.
Behörig att anställas som universitetsadjunkt är den som har avlagt examen från högskoleutbildning inom ämnesområdet eller har motsvarande kompetens, genomgått högskolepedagogisk utbildning eller på annat sätt förvärvade motsvarande kunskaper samt visat pedagogisk skicklighet.
Bedömningsgrunder
Vid anställning som universitetslektor fästs lika vikt vid såväl vetenskaplig som pedagogisk skicklighet.
Vid anställning som universitetsadjunkt fästs vikt vid pedagogisk skicklighet.
Vid bedömning kommer dessutom vikt att fästas vid praktisk erfarenhet från nationella eller internationella hotell- och hospitalitybranschen samt företagsekonomisk kunskap.Förmågan att samverka med det omgivande samhället och att informera om forskning och utvecklingsarbete kommer att beaktas.Förmåga att undervisa på engelska är ett krav.
Anställningen kommer i första hand att tillsättas som universitetslektor.Om behörig sökande för lektor saknas, sker tillsättning som adjunkt.
Tjänsteställe är Campus Grythyttan.
Enligt Riksarkivets föreskrifter måste vi arkivera en omgång ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet vunnit laga kraft.
Ansökan
Till ansökan märkt med refnr CFP 116/2008, bifogas meritförteckning, kopior av betyg/intyg, skriftlig redogörelse/dokumentation för vetenskaplig och pedagogisk skicklighet (se anvisning om pedagogisk meritportfölj) samt de vetenskapliga skrifter som åberopas (högst tio arbeten).Alla ansökningshandlingar inskickas i tre identiska uppsättningar.Ansökan ska vara inkommen till Registrator, Örebro universitet, 701 82 Örebro senast den 4 augusti 2008.